Názory čitateľov


Názory k článku:
Pôvod aféry LuxLeaks: Možno úpadok morálky Západu

23. 11. 2014   Lolo
No ved je to uplne normalne.
Aj na ekonomickej no najma akademickej pode sa o tomto hovori uz od cias, ked u nas sa zacal transformacia centralne planovaneho hospodarstva v 90tych rokoch.
Aj u nas bola ista sanca, ze by sme sa ako CSFR, nesor SR a CR stali pracovnou, alebo aspon cistiarnou, pripadne aspon susiarnou medzinarodne pranych penazi.
Ale kedze vtedy bola velka konkurencia a pranie penazi v nadnarodnom meradle mali pevne v rukach staty, alebo skupiny, ktore ovladali staty, ako Benelux, alebo Holandske antily, alebo ostrov Jersey, pripadne gibraltar a Hong Kong prechadzal obdobim velkeho tresku, tak sme vdaka nenazranosti vlastnych elit a roznych nezhod o rozdeleni zisku z prania prisli o tuto moznost.
Hoci nam to bolo odobrene dokonca samotnym byvalym ZSSR, a EU este bolo len akesi zlepene bezmocne zdruzenie EHS, ktore pralo len voverenych lokalitach Svajciarska a Beneluxu, obcas v Rakusku, tak Slovakistan by bol dobrym spestrenim portfolia danovych rajov.
Lenze "Male Svajciarsko" sa nekonalo, takze tu mame otrokarsko-post komunisticky, oligarchicko-klepto kraticky stat v zavese eurofasizmu, skratka akesi chdobne Uhorsko z nefunkcnou ekonomikou a narodnou chudobou.
23. 11. 2014   anonym
Proste nase vlady su neschopne prilakat sem peniaze. Je to uplne jednoduche. Treba znizit korporatnu dan na nizsiu sadzbu ako Irsko a hned sa sem pohrnu firmy platit dane.
Male Irsko prakticky zije z korporatnej dane, sidlia a dania tam svetozname firmy ako Google, Facebook, Digital River atd.
Ani neratam extra prinos v pocete pracovnych miest.
23. 11. 2014   fero z BA
veľké firmy nepôjdu podnikať (nemyslím lacnú pásovú výrobu) do krajín, kde je vysoký percentuálny podiel cigáňov, kde neplatí právo a poriadok, kde nefunguje právny systém, nepredvídateľné právne prostredie, dane sa menia 3 razy do roka ....
1/1