Názory čitateľov
Zabudnite na čokoládu: Už čoskoro z nej bude luxus a zmení sa aj jej chuť
2. 12. 2014 Emília
Čokoládu a ani kakao nemám rada, takže mne je to jedno.
24. 11. 2014 MILKA
Milka to vyriesi.
21. 11. 2014 Kiko
autorov takýchto drbnutých prognóz by som strieľal na počkanie
19. 11. 2014 fero z BA
nedramatizoval by som to, zvýši sa cena, opäť sa oplatí pestovať, čokoláda bude drahá, ale bude, no a chudobná svoloč bude jesť iba náhrady
20. 11. 2014 inseminator
ved to, opat jej bude dostatok ale cena uz neklesne
19. 11. 2014 anonym
Pride zase nieco ine, napr. mariskové kolaciky.
19. 11. 2014 frfľoš
Vraj v roku 2020 nebude čokoláda. Do roku 2020 sa toľko vecí zmení, že tento dríst bude mať (ináč má ju aj teraz) hodnotu malého baranieho prdu. Následne treba autora odmeniť hrubým sloním hovnom.
19. 11. 2014 lolo
Nebudeme mat cokoladu, budeme sa musiet zmierit zo slivovicou.
Nemali sme cokoladu pred tym, nebudeme ju mat ani zajtra.
Cokolada, aspon teda to, co pozname z doby ked cokolada obsahovala kakaovy prasok, kakaove maslo (tuk z kakaa) cukor a nic viac, niektore druhy obsahovali susene mlieko a mliecny tuk, alebo 100% mliecny tuk, nie maslo.
Takuto cokoladu uz roky nemame, ani tucny a lepivy kakaovy prasok.
Dnes to, co sa povazuje za cokoladu je chemicka zmes vsetkeho mozneho, ktora aj chuti ako chemicka zmes a nie ako cokolada z kakaoveho prasku.
to classic chess:
Ano da sa kakaovnik pestovat aj doma v kvetinaci, dokonca sa da z neho zbierat a vyrabat kakao.
Problem je podobny pestovaniu tabaku, ktory sa da vypestovat, ale vyrobit z neho fajcitelnu tabakovu rezaninu, je vemi narocne a komplikovane.
V dnesnej uponahlanej dobe, kedy ludia nemaju cas poliat kaktus raz za 3 mesiace, ma pochybnost, ze ked aj zavislaci na nikotine nepestuju tabak, tak o kakaovniku mozem smelo povedat, ze je to asi vylucene.
Az sa to niekomu podari, isto zalozi nejaky web a mozeme ho nasledovat, alebo sa aspon pokusit.
Nemali sme cokoladu pred tym, nebudeme ju mat ani zajtra.
Cokolada, aspon teda to, co pozname z doby ked cokolada obsahovala kakaovy prasok, kakaove maslo (tuk z kakaa) cukor a nic viac, niektore druhy obsahovali susene mlieko a mliecny tuk, alebo 100% mliecny tuk, nie maslo.
Takuto cokoladu uz roky nemame, ani tucny a lepivy kakaovy prasok.
Dnes to, co sa povazuje za cokoladu je chemicka zmes vsetkeho mozneho, ktora aj chuti ako chemicka zmes a nie ako cokolada z kakaoveho prasku.
to classic chess:
Ano da sa kakaovnik pestovat aj doma v kvetinaci, dokonca sa da z neho zbierat a vyrabat kakao.
Problem je podobny pestovaniu tabaku, ktory sa da vypestovat, ale vyrobit z neho fajcitelnu tabakovu rezaninu, je vemi narocne a komplikovane.
V dnesnej uponahlanej dobe, kedy ludia nemaju cas poliat kaktus raz za 3 mesiace, ma pochybnost, ze ked aj zavislaci na nikotine nepestuju tabak, tak o kakaovniku mozem smelo povedat, ze je to asi vylucene.
Az sa to niekomu podari, isto zalozi nejaky web a mozeme ho nasledovat, alebo sa aspon pokusit.
19. 11. 2014 Steve
na toto doplatia zase len ludia v krajinach ako Slovensko kde nam budu podavat nejaku nahradu cokolady aby si ostatny mohli zachovat jej chut tak ako ju poznaju :)
19. 11. 2014 classic chess
Nemohli by sme začať pestovať kakaovník? Na poliach, na záhradkách, na balkónoch, na terasách, na strechách. Mohli by sme byť v budúcnosti svetovou veľmocou.
19. 11. 2014 anonym
:)
19. 11. 2014 eleanor
no, mohli by sme! uz sme bananova republika, a chut bananu s cokoladou - no mnam!!!
1/1 |