Názory čitateľov


Názory k článku:
Generácia Y: Radšej budeme nezamestnaní, ako by sme mali tráviť čas v nenávidenej práci

16. 11. 2014   anonym
je tu doba kde je nadbitok pracovných síl čo má za následok nezamestnanost kde kedysi pracovali desiati je jeden následky sú teda jasné nezamestnanost preto treba ist z dobou a do dôchodku sa musí ist skôr asi 45 rokoch z velkým dôchodkom a to 2000 eurom aby nastal zlom a bolo viac zamestnaných kde je odbit je aj produktivita a istoty pre pracujúcich z vysokými platmi nesporne je to jediné riešenie pre celú eurozonu vprípade ked sa tak nestane následky sa dostavia prevrat a z národnenie v najblišom čase dobrí večer europa
17. 11. 2014   Posudzovateľ
Nič také nefunguje, do dôchodku sa bude odchádzať podľa priemernej dĺžky dožitia, mnohí sa musia spoľahnúť na zahraničné poisťovne, II. pilier začne fungovať od januára 2015 s 10-20 eurami na mesiac. Iným pohľadom: osud jednotlivca nikoho nezaujíma, preto sú myšlienky takzvanej generácie Y veľkým rizikom pre nich samotných.
17. 11. 2014   Jozef
prečítal som si prvý príspevok a hneď mi je jasné akí inteligenti tu diskutujú, radšej idem čítať niečo zaujímavejšie, zbohom
16. 11. 2014   MV
Keď ich to prejde zistia, že stratené roky budú doháňať prácou aj do 70-ky s atrofovanými svalami, cievnymi poblémami, kolísajúcim krvným tlakom. Okrem toho sa posunú do kategórie nezamestnateľných ľudí. Práve táto generácia rada natáča videa a píše odkazy ako treba zatočiť s dôchodcami, ktorí pracovali a hľadali si vzťah k práci
16. 11. 2014   anonym
keby sociálnosť bola rodinného typu, teda nech ťa živia rodišňčia, keď s ati nechcemakať (alebo deti - ale prácou, nie prídavkami), tí rodičia by si to s lenivými zasramňnmi a pipinkami rýchlo vybavili, ale štát nakloní meštec a nasype na natrčenú dlaň. Je mu to jedno.
15. 11. 2014   lolo
Tak ked radsej chcu byt nezamestnany, nech su, pokial ich ma kto zivit, nech ich zivia rodicia.
Potom mozu ist umyvat WC, ked im skape zdroj prijmu, prezeru mamahotely a vybyvaju, alebo predaju splatene kralikarne a na nove nebudu schopny zarobit.
Nakoniec im neostane nic, len obut gumaky, zobrat do ruk vidly a zacat makat rukami.
Ale na to si este pockame, lebo ich cas len prichadza.
Ale pamatjme, ze aka matka, taka katka, aky otec, taky syn.
Nieco ako rodicia zabudame dat detom. Myslim ze je to pokora a primerane ambicie.
Nemoze byt kazdy Y prezident, manager, tupa hlava judr, niekto musi hadzt aj lopatou, alebo tahat za vemena, inak ziadna pridana hodnota nebude a z pridanej hovnoty sa zit neda, ani budovat republika, ani stavat stat.
Ked bude generacia lemlov a lumpenproletatriatu z diplomami na vlne, tak naozaj radsej armagedon, ako sa pozerat na to co vybuduju, alebo este rozdrbkaju Ypsilonaci
15. 11. 2014   lesana
Nie každý má schopnosti na to, aby riadil ostatných. Riadiť by mali tí, ktorí sa danému odboru rozumejú lepšie, ako ich podriadení a to sa nedá dosiahnuť len štúdiom. Treba si danú prácu vyskúšať v praxi, vypracovať sa, práca z ľuďmi zvlášť predpokladá skúsenosti. Ak sú vo firme schopnejší, nadanejší a pracovitejší, mali by riadiť oni. To,že niekto chce byť vedúcim pracovníkom, veľa zarábať a v opačnom prípade, radšej nebude pracovať - no nech sa páči. Pokiaľ ho má kto živiť. Pokiaľ sa nechcete dopracovať k úspechu podvodom, alebo politickou príslušnosťou, zostáva Vám len pracovať na sebe. V socializme musel pracovať každý, riadili to príslušníci vládnej strany /akokoľvek neschopní/, školy mali limity a oni Vás už presvedčili, že pracovať tak ako na Vás vyšlo, Vás aj baví, inak by s Vami urobili poriadok. Dnes stačí, aby tých ktorím práca, na ktorú majú nevyhovuje, nikto finančne nepodporoval, aj keď jesť sa im asi chce.
15. 11. 2014   LUPO370@azet.sk
Naši romaci to už vedia od revolúcie ked skončilo právo na prácu!
15. 11. 2014   ainemunys
Asi našli v práci vlas. Ak budú všetci "lídrovať a manažovať" , na úkor koho budú žiť, ako budú bývať, ako sa budú stravovať ?
15. 11. 2014   anonym
A MAJU PRAVDU AK DAKTO VYSTUDOVAL PRAVO PRECO BY MAL ROBIT V PEKARNI? AK NECHCU ABY TREND POKRACOVAL TREBA OBMEDZIT POCET VŠ STUDENTOV.
15. 11. 2014   fero z BA
správne... a študovať budú môcť len príslušníci KSS-SMER.... lebo vyberať bude treba
16. 11. 2014   anonym
treba vyberať študentov, ktorí majú o štúdium záujem. Nejde oprávknika, ktorý bude musieť k metle, ale o magisstra, ktorý si štyri roky váľal gule a užíval výhody študentov a ISIC a účtu bez poplatkov, ktorý má rovnakú réžiuu ako ten môj za 7 € mesačne (a preto aj stojí 7 a nie 5, lebo to niekto MUSÍ zaplatiť), štúdium len flákal, nejako ho doklepal, lebo ho to nebavilo a teraz si váľa gule za volantom taxi po vzore svojho brata. A tú robotu, na ktorú študoval, ani robiť nechcel. LEn využil systém. A takých je to spomedzi štvrť milióna vysokoškolských študentov dosť veľa.
22. 11. 2014   2052
nezmysel... aj pekarne sa udu mechanizovat a robotizovat. Cim pojdes dalej do buducnosti budes potrebovat viaz vzdelania, pretoze pracu ktoru zvladnu ucnovkari budu robit mechanizmy, autonomne systemy, a roboty.
15. 11. 2014   anonym
pekné krédo - radšej sa nechám živiť tými, čo zaťali zuby a robia aj tú nenávidenú prácu a bývať budem v mama hoteli, než by som sa mal o seba starať sám. Toto nie je socializmus, ale parazitizmus. Keď vyhlásim za nenávidenú každú prácu, resp. PRÁCU, somm z obliga. Takých tu máme pol milióna, desatinu popluácie - a úspešne rastie - počtom, hoci nepriznaním sa k vlastnej identite číselne klesá. Poďme byť na príspevkoch všetci!!!
15. 11. 2014   P.
len tak mimochodom, davka v hmotnej nudzi je 60eur/mes, a po novom si ju uz musis aj odpracovat..to sa neda zneuzivat, kedze ti to nestaci ani stravu, nieto este na byvanie a dalsie veci..vyskusaj si fungovat na 60e medsacne..a do 26r nemas narok ani na to, ak si predtym nepracoval..pravico vi k.k.ti ako fero z BA a ich retardovana pravicova propaganda sa nam snazia nahovorit, ze ludia sa rodia lenivi a ze neschopnost kapitalizmu riesit nezamestnanost je chybou individualnou
16. 11. 2014   anonym
a potom su tu prispevky na deeti a pod. a ti, ktorych som mal na mysli, takziju bez problemov uz desatrocia a len sa mnozia. Davka v hmotnej nudzi je len jedna zo soc. davok. A neriesil som len slovensko, ale princip - nechce sami pracovat, vymyslim si chytlave emotivne kredo ako bolo ze pravda a laska musi zvitazit nad lzou a nenavistou - a som geroj a starajte sa o mna, lebo som sice zasadovuy a proti systemu robenia neprijemnej roboty, ale nezarobil som ani hovno a ani zarobit nemienim, nechsa o mna staraju ini. V Japonsku je tento princip vyspickovany, hoci to funguje trocha inak - co si zarobim, je moje a to si budem uzivat v kluboch, zabave, kupopvani nezmyslov - a moji drahi rodicia, vy mi budete dosmrti platit strechu nad hlavou, stravu, dopravu... Naopak, klamu ficovia, meciarovia a komancovia, lebo slubuju ludom spasitela, ktory s ao nich vzdy postara. Zo svojho nedaju, lebo na zaciatku vladnutia nic nemaju - na rozdiel od konca - a tak to plati stat. Lenze stat sme my, stat nema zlate bane, z ktorych by vyskakovali zlate tehlicky. A vsimni si, ako sa dobre kradne z nasocialneneho zdravotneho systemu, nasocialneneho socialneho systemu, v ktorom stale chyba, nie ze by v zdravtnom nie... A preto lavicva miluje velkokapitaslistov - moze im prihravat nie z malych servilnych casti, ale z jedneho obrovskeho centralizovaneho kolaca, nazdieraneho z tych, ktori si bud dokazali najst pracu, ktora ichbavi, alebo zatnu zuby a robia taku, ktora ich nebavi, ale zarabaju a tvoria hodnoty, alebo takych, co sa im bridi vymysliet si taku sprostu vyhovorku na lenivost a frikulinstvo (byt free, cool a in), aka je predmetom tohot clanku. Keby to bolo 60 ecok mesacne, naozaj si myslis, ze by romovia dokazali prezit? A oni neprezivavju, oni sa maju dobre, maju aj mobily, maju aj zlato...
1/2staršie