Názory čitateľov


Názory k článku:
Stovky miliónov eur: J&T podpisuje zásadnú zmluvu v Číne

3. 11. 2014   janolejnik
kde sa nabral ten počiatočný kapitál tých mladých chlapcov - nuž vytzunelovaná Národná Banka, Vytunelovaná VUB a vytunelovaná Sporitelňa - aj tak sa začínalo mafianske podnikanie oteckov prostredníctvom synáčikov
27. 10. 2014   M
V jednej pesnicke sa spievalo..
Vsetko je podvod, aj tvoje oci sweet Marylin...
Je to skratka paka, ako cez financnu skupinu a banku ja&ty ziskavat a skupovat podiely podnikov, ktore maju nejake zaujimave technologie, pripadne ochranne znamky, znacky, alebo pripadne klientsku zakladnu.
Napriklad taky priklad.
TMR, alebo tatry mountain resorts..
klesaju zisky, klesaju akcie, tak sup predame cinanom.
Ale da sa to tak zo vsetkym, napriklad vydierat moze Agrofert nas maly slovakistan, ze preda Duslo sala, hoc aj cinanom, alebo afgancom, ak nezlavi stat na daniach a poplatkoch.
Alebo podnik, ktory ma problemy, sa skratka preda aj obchodnou znackou cinanom, vymyslim si pivovar Stein.
A je to jednoduche, lebo ak Banka zatlaci na predaj, alebo likviadaciu podniku, nenesie ziadne socialne problemy, ziadneho regionu a nezaujima ju ako investora nic, len prachy, ludia su bud potrebny, ak maju makat a je koho niekde drat z koze, alebo nepotrebny a mozu sa ist past a nech sa onich postara kto chce, alebo musi, banka nema tuto starost.
Ani financna skupina, lebo ta len obchoduje, ale sirsia problematika nejakeho podvodu, alebo prevodu, ev. likvidacie je pre nich nezaujimava, bezpredmetna, vzdy sa mozu ohanat tym, ze zamestnavaju inych a inde, pripadne sa vyhrazat, ze aj tych bude prepustat.
27. 10. 2014   anonym
Ozaj, komunistická krajina - a superfirmy v súkromných rukách? No, tomu sa fakt ťažko konkuruje. Komunistické platy a odvody pre otrokov, kapitallistické zisky za sračky, čo sa hne%ď polámu, pre majiteľa, ktorý k fabeike prišiel - no, aia ako tí naši dvaja k banke a peniazom...
27. 10. 2014   anonym
ovládnu celý svet bez jediného výstrelu. chytré.
27. 10. 2014   Eichler
J&T finace ,a velké finančne problémy a je velmi nepopularna značka - ma zle PR na SR a ČR,preto potrebuje zahmlievať pred definitívným krachom a odovzdaním aktív s "toxickými" pohladavkami na "nadnarodnu spoločnosť" ,ktorá to berie a vstupnu licenciu do EU.Sparta Praha je záhadne financovaná p.Kretinským,ktorý na to dostava financie cez Holandsko / on shore a zdrojom zisku je pravdepodobne anonymita ex VSŽ a.s. dnes USS Košice,Holandsko.
27. 10. 2014   Kmotrík-veritel J&T
Tak,ked su takí silný tak prečo nevedia prefinancovat SSM Strazské,kde ostala sekera 162 mil.EUR v Českej exportnej banke a fabrika stojí mesiace ? Lebo, po krachu to už ako nebolo J&T,ale zahran.nadnárodný spolupartner !???? Tunel par exelance ?
27. 10. 2014   anonym
prečo by do niečoho pchali také peniaze? V ď k nim prišli práve vytunelovaním fabrík, ktoré pokúpili za naše peniaze, keď jednému z nich ocinko odpustil 800 miliónovú pôžičku? Skôôr ide o to, či v tej fabrike ostane v budopvách aspoň podlaha
27. 10. 2014   Jozef
Nebude trvať dlho, Čína začne expandovať do celého sveta, ale omnoho dravejšie, ako sme na to zvyknutí v Európe. Okrem toho, že na to budú mať finančné prostriedky, hlavný dôvod bude ten, že zákonite budú musieť svojich ľudí kamsi odpratať(s prepáčením za výraz) lebo ich bude stále viac a viac a čínsky trh, aj keď je obrovský, všetkých Číňanov neuživí, lebo, či sa to niekomu páči, alebo nie, chudoba hlavne na čínskom vidieku je veľká, kto tam bol, videl. Preto za niekoľko rokov nebude vo svete čoraz viac iba afričanov, arabov, ale začnú sem prúdiť čoraz viac Číňania a to bude iná káva. Veď budú pracovať vo svojich firmách v energetike, stavebníctve, bankovníctve a.p. skrátka všade. Toť môj názor, alebo sa mýlim?
27. 10. 2014   anonym
to ze budu chciet expandovat je myslim si ze legitimne ale odpratat ludi ? Vzhladom na politiku jedneho dietata sa populacia ciny od roku 2030 zacne zmensovat.
27. 10. 2014   ryndy
Podla mna sa mylis. Cinanov bude menej, ale kto ich bude zivit? Nazyvas to trh, ale de facto to budu nasi muklovia a neskor aj arabi ked im dojde ropa. Podla mna sa to otoci, (vlastne uz sa to deje) - Slovaci budu pracovat za misku ryze a Cinania budu kvalitne zit.
27. 10. 2014   anonym
dovolím si to upresniť, na misku ryže budú vždy pracovať len blbci bez ohľadu na štátnu príslušnosť
27. 10. 2014   fero z BA
kde jeden končí, druhý začína:......
J&T ukončila činnosť banky vo Švajčiarsku pre celosvetovo slabnúci záujem investorov o privátne služby v tejto krajine a minimálny prínos banky pre klientov skupiny. Skupina sa preto začína koncentrovať na rozvoj banky na Barbadose.
„Ten nám ako stabilné a transparentné medzinárodné bankové centrum ponúka taktiež prístup na trhy v Latinskej Amerike," povedal v júli šéf banky Štěpán Ašer
27. 10. 2014   JOJAN
Ako to tá Sibila len mohla vedieť ?!? Idem sa učiť po čínsky .
27. 10. 2014   anonym
keby len sibila ,nostradamus atd. vsetko je na webe
1/1