Názory čitateľov


Názory k článku:
Návrat do reality: Dlh niektorých krajín vyzerá neudržateľne

28. 10. 2014   P.
a mnohych obcanov a firiem taktiez
25. 10. 2014   chazarský vraždiaci kaganat
ešte treba zobrať UA do unie,, a môžeme to zabaliť.
25. 10. 2014   medvíddek
Dá sa to v krátkosti aj ináč povedať (v zmysle na veľkú dieru, hrubá záplata), proste prejebaných 6 rokov.
25. 10. 2014   anonym
eu bude onedlho minulost..staty sa otrasu a zivot pojde dalej. a Nemci? nech si urobia uniu doma..
25. 10. 2014   anonym
toto citam uz roky a stale to onedlho neprichadza a myslim si ze este roky to citat budem aj ked to mnohy nepredychaju
25. 10. 2014   Member
Presne tak! A to je aj dôvod, prečo ja žiadne predpovede nevyslovujem. Zaručené predpovede najrôznejších analytikov za posledné roky sú tým najsmiešnejším čítaním.
25. 10. 2014   fero z Ba
Pokial budu v jednotlivych krajinach pri moci taki ficovia, tak sa nezlepsi nic ---- socialisticke nezmysly znicia vsetko
25. 10. 2014   Murkoslav
A celý problém je len o tom že zopár desiatok megakapitalistov sú nenažraní, pričom im pomáha zopár tisíc politikov a menších megakapitalistov.
Pokiaľ sa nezmení ekonomické fungovanie od základov, tak sa žiadna kríza nezruší len sa oddiali a zasiahne nás neskôr ale o to silnejšie.
Politici tlačia agendu znižovania vplyvu štátu a výsledok je jasný. Štát nemôže podnikať. Všetko treba sprivatizovať... atď.. Ale kapitalistovi prd záleží na krajine kde podniká. Kúpi si ostrov v Karibiku a má vymalované. To že v Európe bude stredovek ho vôbec nezaujíma.
25. 10. 2014   anonym
A pritom je riešenie také jednoduché. Zakázať firmám z daňových rajov podnikať v EÚ a zdaniť zisk v mieste svojho vzniku a bude to. Lenže to by polovica tých tajtrlíkov nesmela mať firmy v daňových rajoch!
25. 10. 2014   JOJAN
Socializmus vraj skolaboval ekonomicky . Zaujímavé že po "skolabovaní" nám ostalo mnoho krajín dlžníkmi a Československo nebolo zadlžené . Teraz zázračný kapitalizmus je zadlžený až po krk !!! Štáty sa nevedia vymotať z dlhov a ľudia splácajú pôžičky do dôchodku .
25. 10. 2014   ironman
Preco sa vyjadrujes k veciam o ktorych vies makovy prd? To, ze je "kapitalizmus" zadlzeny az po krk, je dosledok socialnej politiky a zasahov statu do ekonomiky (vsemozne bailouty, stimuly, socialne davky, danove ulavy atd.).
Kedy uz vy ubohy etatisti pochopite, ze VY ste tu pre STAT a nie STAT je tu pre VAS?
25. 10. 2014   anonym
občania tvoria štát nie inak nebyt občanov niet štátu slovensko bolo rozkradnuté a tam je problém pracujúci su otroci a dôchodcovia žobráci vinou nie kapitalistov ale plná vina je jedine v pracujúcich , občanov ktorý to dopustily a už dávno mali byt v uliciach dat dole vinníkov slubotechny im podobných klamstvo podvody ktorých sa dopustily sú trestné a že su vinný je tolko dôkazov že pracujúci už dávbo mali do rúk zobrat spravodlivost a vyniest rossudok nad otrokármi príživnikmi v tomto štáte
25. 10. 2014   anonym
17:13 prepac, to bol omyl..reakcia bola na ironmana (prispevok nad tebou)
25. 10. 2014   anonym
Netaraj :) Ludia su tu pre stat? Definuj!Ludia maju zivit stat??
Stat je utvar, forma spoluzitia naroda, kde sa prerozdeluju peniaza nutne na chod celku- skolstvo, zdravotnictvo, zabezpecenie poriadku, pokoja a podobne. Socialny prvok s najslabsimi musi byt v kazdej humannej spolocnosti.Takze obcan sluzi politikovi, alebo politik obcanovi?
USA isla inou cestou ako EU.Tvrdy neoliberalizmus bez zdravotneho poistenia, materskej, soc davok, podpory v nezamestnanosti pre sukromny sektor. Takmer polovica obcanov su uz na potravinovej pomoci (aby nevysli hladne masy do ulic) Ich dlh je astronomicky a od 2007 sa viac ako zdvojnasobil. Od zaciatku krizy sa drviva vacsina kapitalu preliala do ruk 2% sukromnych osob..
Cele to divadlo s vynosmi EU dlhopisov je iba divadlo tych 2% aby Draghi konecne zacal tlacit biliony, ked uz FED konci. Aby mohli s garanciou ECB preliat este viac kapitalu zo statou do 2%-nych ruk.. Z penazi nas vsetkych( presnejsie nasho buduceho dlhu)...si na smiech
25. 10. 2014   ironman
Mame "demokraciu" a co clovek zmoze? Zhola nic. Akurat si raz za 4 roky moze vybrat svojho zlodeja. Este vam aj nabulikaju, ze mate moznost volby - NEMATE. Politici vam vymeraju dane a natlacia vam do hlaviciek, ze je to nutne, ze bez toho STAT nemoze fungovat. Ale to, ze su to na 33% vyplytvane peniaze., vam uz nepovedia a vy platite, stale platite az do smrti.
25. 10. 2014   gambrik
pises sprostosti,to by este mozno sedelo u nas ci nasich susedov,ale co take USA,aj tam vladnu a vladli socialisti a ich ekonomika je zadlzena a tlacia si len peniaze ktore su tak akurat kryte hovnom co sami vyseru......
25. 10. 2014   member
Píšeš sprostosti, lebo tvoje slová stavajú do pozície úplných idiotov predstaviteľov tých štátov a inštitúcií, ktoré, podľa teba, vytvárajú devízové rezervy ničím nekrytou menou.
25. 10. 2014   anonym
Dlhy krajín nie,že klesli, ale narástli - táto banda zločincov, si zaslúži len jediné. Kliniec do rakvy, je správa, že EU poplatníci by mali dotovať Ukrajinu.
1/2staršie