Názory čitateľov


Názory k článku:
Nákupy bez peňaženky: Ako bude vyzerať život v bezhotovostnom svete

24. 10. 2014   M.
Tak nad tym dumem a dumem, je to vsetko podvod, ako ked vymenili poctive zlato a striebro za papierove peniaze.
A podvod je to o to vatsi, ze vsetko nie, ale takmer vsetko, bude mat pod kontrolou nejaky velky brat, alebo skor velky fasinger, ktory vsetko uvidi a vsetko dohlada, roky do zadku a predpovie roky dopredku a budeme v prdeli vsetci, ako otroci, bezcielne matlajuci telefony v upotenyh dlaniach, trasucich sa o baterku a trasucich sa o to, aby nam nejaky zlodej neuchmatol data o identite a nieze nevybielil ucet, ale neprehlbil ten nesplatitelny minus za nekrestansky, ale rozhodne judassky gros.
Dakujem, nechcem.
Nemam ucet v banke a nechcem platit inak ako cash.
Az mi nakadia do mojho komfortne biedneho hotovostneho kolotoca, tak zacnem hadzat molotova na zainteresovanych, lebo ma tento svet pripravi o jedinu radost a to je nezavislost na banksteroch, neviditelnost pred uradmi a efektivnost v rozhodovani a o moznost nespoplatneho setrenia bez uroku v alternativach mojich vlastnych.
24. 10. 2014   ivan
Slováci s tým začnú ako prví, pretože o chvíľu už nebudú dostávať na výplatu nič.
24. 10. 2014   lolo
Zivot bez hotovosti nebude realny.
Hotovost bude, ale bude tajna a tajomna, opar rokov neznama ako boli aj bony za totaca dnesnej generacii.
Kupit bony sa nedali, ale cez vsetky opatrenia sa snimi kseftovalo a kupit sa dali.
Dali sa snimi robit uplatky a vsetky mozne operacie medzi ludmi, aj podsvati, rovnako sa dali kupit aj dolare, marky a ine meny, na ciernom trhu.
Tak isto bude fungovat hotovost.
Niekto bude potrebovat spravit nakup, tak mu to odpipne zamestnany a bezhotovstnik plativy a ziska za to od druhej osoby cash.
A finito.
Akorat sa asi nebude platit eurami, ale nejakymi zlatymi guldenmi, alebo Arubskym dolarom, pripadne Juanmi, alebo jenmi.
Na dolare sa kazdy akorat vykadi, mozno este libry.
A bude ficat cierny obchod, este lepsie, ako doteraz, len to bude take cool underground.
Ale babka z jablkami pri ceste, alebo vase mamy a otcovia, co im posielate love mesacne aby nezdochli, z vysokeho dochodku mozu mat problem, rovnako ako osoby ktorym poslete peniaze "len tak" lebo ich bud nezdania, alebo im ich budu zdanovat dodatocne.
Pohyb penazi, kreditov medzi ludmi "len tak" bude rovnako postihovany, ako platba hotovostou.
A este fetaci a ine dobromyselne jednoduche existencie budu mat problem, pretoze dealerom doniest kredity bude dost problem, za nejaku tu davku.
Najhorsie na tom budu zobraci, ty zdochnu bez cuca asi ako prvy..
24. 10. 2014   anonym
A už to chce len maličkosť. Vyriešiť bezpečnosť počítačov tak, aby ich bezpečnosť nestála na výške trestu za ich zneužitie. Rozobrať Windows na šrubky už vie aj žiak základnej školy.
24. 10. 2014   cckk
A náhodou mi niekto "skopíruje" alebo platobné údaje z mobilu, skúsi tým zaplatiť v Ázii a banka platbu označí ako podozrivú a všetky ďalšie platby zablokuje.
Ostanem s nefunkčnou kartou, bez hotovosti. V bezhotovostnom svete zomriem od hladu, pretože si nebudem môcť kúpiť bagetu a lístok na MHD domov.
Alebo trocha reálnejšie, pôjdem niekam do zahraničia, banka vyhodnotí platbu ako podozrivú a ostanem ako žobrák v krajine, ktorej jazyk ledva poznám.
24. 10. 2014   nakup bez penazi
a ked sa pojdem no motoreste vysíkat, ciganocke zaplatim za pisoar tiez bezhotovostne ?
24. 10. 2014   nono
ak bude mat terminal, tak preco nie, iba pipnes a mozes mocit
24. 10. 2014   peter
Švédi by mali plakať, nie jasať ...bezhotovostné platby vyhovujú najmocnejším, aby o vás vedeli všetko..proste budeme ako sliepky.Od toho už je len krok k tomu, aby vám pod kožu dali RDF čip a už Vás majú celých.. Bože,prečo je toľko ľudí hlúpych.......
24. 10. 2014   ironman
Ani to nevies napisat, je to RFID.
24. 10. 2014   jožin
Už komunisti planovali v komunizme život bez penazi
24. 10. 2014   nono
a ako by potom ludi prinutili/motivoval i robit?
24. 10. 2014   anonym
nie každý si môže dovoliť iPhone alebo čosi podobné za cenu slušného notebooku len preto, lebo to má na začiatku mena "i", takže výčitka pána redaktora je úplne scestná. Ide však o masírovanie, aby sa všetky pebiaze dostali podabsolútnu kontrolu bánk a štátu. A daní. Potom pinglovi nedáte sprepitné, o ktorom by bystré oči - a dlhé prsty - berňáku nevedeli. A zdania aj to, čo nájdete na chodníku... :-D Ozaj, aj štetky a žobráci dostanú POS?
A btw sa vôbec nedivím, že Izrael je leader. Veď nielen v tomto.
1/1