Názory čitateľov


Názory k článku:
Príbeh najhoršieho šéfa v dejinách: Poučia sa technologickí lídri z rýchlej smrti ikony mobilnej komunikácie?

30. 10. 2014   Ferci
Zabudate na 1 vec - vsetky navrhy a rozhodnutia, ktore Elop robil, musela vzdy schvalit spravna rada Nokie. Bez jej podpory by neurobil nic.
27. 10. 2014   ananananas
no KIA connection :-)
23. 10. 2014   WannabeeP
Zakladateľ politickej ekonómie Quesnay sa pýtal (sám to nevedel) svojich vzdelaných súčasníkov: „Prečo kapitalisti znižujú hodnotu, hoci im ide práve o tu istú hodnotu (*a kopú si tym hlboký hrob)?“ Jeho súčasníci mu vždy zostali dlžní odpoveď. Presne Quesnayovi odpovedal až MARX. Odpovedal mu Zakonom hodnoty – stručne, precízne a so zničujúcou neúprosnosťou.
23. 10. 2014   WannabeP
Kapitalisti su zákonitosťou (1*) nutení neustále, za každých, i vražedných okolnosti, teda i za krizy ako revitalizacneho procesu kapitalu, ked majetok zbankrotovanych je lacno rozpredany zvysku (2*), dvihat produktivitu - zavadzat nove technologie, alebo pri starych prepúšťať a nechat rovnaku pracu na zvyšok zamestnancov, aby dosiahli nadhodnotu. Tym ale skracuju hodnotu (ČAS na vyrobu produktu – (3*)) a tym potichu a pomaly bezpodmienecne aj CENU. Nuteni su to urobit vsetci a tym logicky prvi a napokon všetci, prídu o výhodu nadhodnoty (4*). Nadvýroba trčí v skladoch a karcinogény ropne derivaty ako konzervanty a farbiva držia „čerstvé“ potraviny v reťazcoch. Spadnú do toho najprv iba niektore odvetvia a napokon vsetky, lebo kapitalizmus je previazaný tisicorakými nitkami. Kolo kriz sa preto opakuje. Oni to tak nechcu, oni to tak musia.
23. 10. 2014   Wannabeep
*Zakon konkurencie
*Zakon kapitalistickej akumulacie
*Zakon hodnoty
*Zakon nadhodnoty
Velmi nas ich ani na VŠ škole neučili, asi tomu tiež nerozumeli. Nutno povedať, že komunisti priliš nectili Marxa, zaviedli socialistický monopol a nivelizovali mzdy a v centralizovanom state, ktorý Stalin vnutil všetkym svojim satelitom, logicky padol na hubu.
23. 10. 2014   fekete komando
poucenie: nikdy never amerike, a na elopa by finsko malo vydat zatykac
23. 10. 2014   LLL
Vsak jasne ze to padlo, ked tam bol dosadeny clovek z Microsoftu aby to rozbil a potom to mohli za par korun kupit...ale bohuzial takto to funguje momentalne vsade...
23. 10. 2014   anonym
oni to nechceli rozbit len si hlupo mysleli ze cez nokiu ako kedisy velmi oblubenu znacku presadia windows phone (ci ako sa to teraz vola)
23. 10. 2014   lolo
Kazdy chvilku taha pilku.
Nokia uz dlho pilila pod sebou konar, ale to vdaka velkemu aparatu bojacich sa dobre platenych managerov, ktory to doklepali az k nezvratnemu osudu.
Cim vatsia a bohatsia je firma, tym tazssie sa presadzuju inovacie a este tazssie sa takymto obrom plava a manevruje.
1/1