Názory čitateľov


Názory k článku:
Takmer všetci Slováci považujú chudobu za problém: V prieskume prezradili, koľko stačí na slušný život!

17. 10. 2014   anonym
pre 4clennu rodinu 900? Mozno s velkou rolou na zeleniknu, kravou na mllieko a starkymi, co dozasobuju zabijackami a pod. V Blave platim po zatepleni panelaku s izbami 2,5 sirokymi za strechu nad hlavou a elektrinu 330 €, k tomu elektricenky do skol a do roboty 60, a za 500 mam rodinu vystravovat a obliekat - obuvat a prevadzkovat auto (kvoli nakupom) a ist aspon kazdy treti rok niekam na chatu na dovolenku? Ach, prieskumnici, prieskumy. Vlada dala min. mzdu na 380, tak teraz musi narod rychlo presvedcit, aka je socialana, ze vlastne sa postarala pre kazdeho o dostatok, ze mu staci o trocha viac nez minimalna "MZDA", za ktoru by Rakusan ci Nemec ani z postele nevstal nieto drel ako osol vo fabrike na pase za ukol.
17. 10. 2014   anonym
a tento poznáte?
stretnú sa americký,francúzsky a slovenský prezident.
Americký hovorí:naši ľudia zarábajú 3000 dolárov,na živobytie potrebujú 1000 dolárov,a čo si spravia s 2000 dolárov,nás nezaujíma.
Francúzsky hovorí:u nás zarábajú 2000 eur,potrebujú k životu 1000,a čo spravia s 1000 eur,nás nezaujíma.
Slovenský hovorí:u nás ľudia zarabájú 500 eur,na živobytie potrebujú 800, no a odkiaľ zoberú 300 eur,nás nezaujíma.
Vitajte na Slovensku!
16. 10. 2014   lolo
Chudoba je relativny pojem.
Problem je, ze chudoba je ina v meste a ina na vidieku, ina v SR, ina v PL, ina v HU, ina na zapad od nas.
Problem Slovakov je ten, ze ziadna vlada, ani komousi, ani ty potom, nijako nemotivovali nikdy ovcanov ku tomu, aby boli aktivny akym kolvek sposobom, ci politicky, ekonomicky, alebo vobec nejako.
Pasivita vyhovuje kazdej vlade a ludia su ovladatelny, najma ked niesu uplne na dne a myslai si, ze maju sancu, alebo im je predkladana nejaka sanca na lepsie bytie, ale je nerealna, no zvedie sa to na neschopnost jednotlivca, ze prave ta cesta, ktore by znamenala prave to prave' stastie je pre nejaky handicap pre onoho cloveka neschodna.
No a tak vznika tvarna hmota. Jednohlasne schvalenie pracovnej soboty, privatizacia, alebo volenie debilov, co sa tvaria ako socialisti, ale su to len teroristi, lobisti a darmozraci.
A ludia pretoze maju strach, najprv pre to, aby ich neprisli prevetravat STB-aci, potom aby neprisla mafia a dnes pre to, aby si udrzali aspon tu zle platenu pracu za zobracenku, skratka drzia hubu, alebo bloguju a maju revolucne kydy.
Pravd avsak je daleko krutejsia, bic a hnaci motor tohoto naroda je prave ta barania tupost, inak by sme si nevedeli vazit vobec nic.
Chudoba nieje problem, ktory sa neda riesit, ale problym, ktory niko riesit v skutocnosti nikto nechce, lebo sa tyka bytostne kazdeho slovaka a to ako bohateho, tak chudobneho.
Bohaty sa boji, ze by mu ubudlo, aj malo je strasne vela, a chudak, ked ma len o malo viac ako malo, zacne byt nevyspytatelny, alebo prestane zapadat do linie.
No a ak sa polepsi naraz nejakej vatsej skupine, je potom okamzite na stole tema dna, a nemohli by sme sa mat este, alebo este-este lepsie a na to pride stop a potom zacne revolucia.
Ale pokial vatsina splaca uver, alebo hladuje a mala skupinka to riadi, ziadna zmena nenastane, len sa budu pisat hovadiny o tom, ze nejaky Slovaci, povazuju chudobu za problem...
17. 10. 2014   Hrebicek
Ak sa ti nechce makat kup si laso a obes sa v lese.Ja koly tebe do basy nepojdem zebrak spinavy
16. 10. 2014   selo
pracovat sa oplati aj za minimalku...ale rataj potom že bude z teba pracujuci žobrak...a ked takto poputuješ do dôchodku bude z teba žobrajuci dôchodca...skvela buducnost...
16. 10. 2014   anonym
na slušný život pre jedného dôchodcu je sedemsto euro pre dvoch 1300 pre štvorčlennú rodinu je potrebných 1500 euro čo robí preto vláda a poslanciaby občan dôstojne žil v dôchodku alebo ako podporuje rodiny s detmi robí schvaluje zákony sistémom z pracujúcich sú otroci ktorý prežívajú a dôchodci sú žobráci spotravinovými prideli ako za vojny to je vizitka demokracije kapitalistického sveta naši otcovia sa v hrobe obracajú ked bola uplne zničená vybudovaná ekonomika slovenska a česka všetko rozkranuté čo bolo dedičstvom národov česka a slovenska čo urobia slováci do kedy nás budu okrádat vykoristovat národe slovenska kde je vaša hrdost v buducnost vašich detí
17. 10. 2014   ulmerk
Súhlas
16. 10. 2014   jaro z BSK
ten kto robil tento prieskum určite nie je schopný napočítať do troch alebo nepozná skutočnu realitu obyčajných ľudí na slovensku a tích 900 € stačí tak pre dvojčlennú rodinu na slušný život
16. 10. 2014   fero z BA
na chudobu je jednoduchý liek ---- prestaňte robiť na iných a začnite robiť pre seba
16. 10. 2014   anonym
aký si ty múdry, vlastne ako vzdy.......
17. 10. 2014   anonym
konecne niekto komu rozumiemm , ja som zacal pred 22 rokmi a ono to funguje , aj bez kradnutia , len treba viac mysliet a viac pracovat
17. 10. 2014   P.
ty nemas o ekonomike ani paru ty chm.lo
28. 10. 2014   Emili
Ty si taký múdry, ako ten čo vymyslel fúrik.
1/1