Názory čitateľov


Názory k článku:
Minimálna mzda od januára stúpne na 380 eur

15. 10. 2014   xXx
Týmto opatrením ten mudrlant iba rozšíri rady dohodárov a zmrazí potencionálne pracovné príležitosti.
16. 10. 2014   yYy
ak ti zamestnanec nedokaze v tvojom "biznise" za MESIAC zarobit 500 eur (v mnohych krajinach TYZDENNA mzda umyvaca riadu ci zametaca ulic), nechces to zabalit a radsej sa sam niekde zamestnat ?
15. 10. 2014   HruskaOrech
Robo máš u mňa bobríka za snahu ...
Ešte prerobiť tie nezmysli čo ti tam navyvádzal Richter , kopunúť ho do zadku a budem ťa mať rád , tak ako na začiatku našej lásky ..
15. 10. 2014   anonym
fakta hovoria jasne z hovna do kaluže zárobok v hrubom !fico nemá zo svojimi poradcami prehlad ako sa žije pracujúcemu z minimálnej mzdy odbori koho zastupujú zo všetkých faktov je kapitalisti stále len plačú z bankrotujú a nemajú na mzdy ale majú na dovolenky drahé autá domy ba čo vily chaty pre deti rodinu a tak pracujúci tahá za kradčí koniec ako na kapitalistu je jediný záver ktorý sa praktizuje vo svete volá sa to percentá fico a spol teda prvé dvadcat pet percent zo zisku zamestnancom podnikatela až potom môže si podnikatel pokrit náklady pôžičky výlety dovolenky drahé autá základ je aby pracujúci konečne začal dostávat zárobok aký mu právom náleži fico a spol poslanci ked to nebudete akceptovat odstupte neviete vládnut alebo nechcete z dôchodcov sú žobráci z prídelmi aby nezdochli z pracujúcich otroci pracujúci chcu slušne žit mat istoty ktoré dodnes nemajú dost bolo sluboukonjte alebo ---
15. 10. 2014   Ružena
Z toho čo zarobíš 90% odvedieš štátu a ty sa hneváš na zamestnávateľov ?
Ty chceš podiel zo zisku, tak choď do banky a zober si 500000€ pôžičku s 10% úrokom a ročne len na úrokoch a zníženia dlhu zaplatíš 100000€ ročne na 10 rokov. A keď to splatíš budeš sa deliť o zisk so zamestnancom, ktorí nič neriskoval ?
16. 10. 2014   anonym
pracujúci podla teba má s plácat pôžičky zamestnavatela s kade si prišla zamestnanec je ten ktorý živý zamestnavatela nie opačne nebyt pracujúcich zamestnavatel nemá níč darmo kapitál ako ho bude otáčat ked nikto nebude chciet prenho pracovat pod tieto percentá na čo dohliadne štát zo zákona rozhodujúce je jadro veci zamestnavatelia majú obrovské zisky k čomu im pomohli pracujúci teda na tie percentá majú sveté právo podnikatelovi zostane 75 percent na pokritie svojich potrieb len týto podnikatelia sú nenažraný informuj sa ako to chodí v europe to už nikto nechcie vidiet ako sa ma platit pracujúcim asi prečo na slovensku sú novodobí otrokári naši otcovia umierali za určeníe osem hodinového času a dnes kapitalisti ked odmietne pracujúci presčasi je ohrozovaný vyhadzovom postavené ked sa mu nepáči môže odíst preto musí byt určená hranica tieto percentá čo je na kapitalistický sistém ako na diabla svetená voda pekný den ruženko
16. 10. 2014   pozdravený podnikateľ
Popravde, prečítať tvoj príspevok od začiatku do konca je heroický výkon.
Ale k veci. Je smutné, ak premiér tejto krajiny sa "vysmieva" podnikateľom vo vlastnej krajine. Jeho absolútne nezaujíma, aké tu majú pracujúci a aj podnikatelia reálne problémy.
Napr. máme nového zamestnanca, ktorý pred tým robil u firmy pracujúcej na štátnej zákazke, vyhranej vo verejnom obstarávaní. Po 3 mesiace dostával len zálohu 100 EUR, nakoľko bol vždy nejaký problém. Tak skončil, doteraz sa k svojím peniazom nedostal a podľa mňa sa už ani nedostane. Prečo? Pretože ako pri iných prípadoch, ktorých je v našom obore viac ako dosť, úradníci pracujúci pod naším pánom premiérom, pri kontrole "nenájdu" žiadne pochybenia. Takto si firma funguje za polovičné fakturačné sumy a nikoho už nezaujíma, že tým likviduje trh.
Ale pán premiér sa radšej spolieha na zahraničné firmy, ktoré ako napr. jedna v roku 2006 dostala celkovú štátnu pomoc cca. 122.000.000 Skk a po 8 rokoch fungovania má pár kmeňových zamestnancov a zostatok sú agentúrni zamestnanci bez dlhodobejšej perspektívy. To je fakt super!
No a k tej minimálnej mzde 380,- EUR, len toľko. Ak to zoberieme bez dovolenky, čo je približne 1 mesačný plat, bez stravných lístkov, bez 10-dňových PN, ktoré hradí zamestnávateľ zo svojho, bez OČR, resp. bez nejakého odstupného, tak to len s odvodmi pre štát robí cca. 514,- EUR.
Takže len podľa tohto pán premiér, nám nerobí problém 380,- EUR, ale cca. niečo cez 600,- už áno.
16. 10. 2014   anonym
Uživ sa sám, bez svojho zamestnávateľa
15. 10. 2014   M.
Tak a mame zas o 7% vyssie odvody a nikto ani neprdne.
Vdaka Fico Grande (taka krajina naozaj existuje!)
15. 10. 2014   obcan123
Citujem Fica: "Pozdravujem všetkých, ktorí tvrdia tieto nezmysly, že by mzda 380 eur mala spôsobovať v podnikaní nejaké ťažkosti"
Novinari preboha vas prosim, robte si svoju robotu!!! Napiste uz konecne tu niekto poriadny clanok na vysvetlenie jednoduchym ludom, kolko je to v skutocnosti 380,- eur minimalna mzda. Vysvetlite po lopate kolko to zamestnavatela v skutocnosti stoji aj s jeho odvodmi, vysvetlite gastrace, vysvetlite dovolenky, PN, OCR, nech ludia vedia, kto tu v skutocnosti zdiera!!! Co sa bojite politikov, ze uz davno nieco taketo nevyslo von??!
15. 10. 2014   fero z BA
ficove bláboly sú ťažko komentovateľné ------- ale komu patria noviny?... ficovým gorilám a ŠTB-ákom, takže oni si budú fica šetriť --- odhliadnuc od toho, že u nás tí pisálkovia sú len vylizovači análov a nie novinári
16. 10. 2014   anonym
Mzda 380 EUR mi nerobi ziadne problemy. Cinska krajcirka mi to usije za 200 EUR.Preprava jej produkcie ma vyjde 15 EUR.
16. 10. 2014   A Flock Of Seagulls
Prečo šiješ tak draho v Číne? V Bangladéši ti to ušijú za 120€
16. 10. 2014   anonym
V Číne to viem dať spraviť kvalitnejšie. Už skoro ako doma.
15. 10. 2014   ružena
Keď že, birmovaný boľševik nevie šetriť, ale iba plytvať, potrebuje stále viac zväčšiť príjem. A občania držia a držia.
16. 10. 2014   P.
Fico je kapitalista (tak ako aj jeho kolegovia, ako aj vsetci ostatni v politike, ako aj ich mecenasi) uz 25r.. a za bolsevika pred 89 sme (zamestnanci, dochodcovia, na cierno zivnostnici..) platili nizsie dane ako dnes..takze dobre ranko a skus si tie zakladne pojmy najprv v hlave ujasnit
1/1