Názory čitateľov


Názory k článku:
Špekulácie analytikov: Skončí TESCO na Slovensku?

18. 12. 2017   Zlatica Bacigaliva
Tesco je aj podľa mňa najhorší reťazec, aký tu kedy bol. Tovar sa v jednom kuse sťahuje z miesta na iné miesto, človek nevie, kde čo nájde, tak ja odchádzam často bez tovaru, ktorý som prišla kúpiť. Napríklad dnes som sa v pánskom oddelení odevov stretla s radou, že mám hľadať a ak tovar nemôžem nájsť, hoci je od dnes v predaji, tak nevedia, nevieme, nevieme, nevieme. Takto vyzerá odborný personál Tesca v Trnave. V minulosti som napríklad medzi vianočnými sladkosťami nevedela nájsť salónky, nakoniec ma na informáciách poučili asi po 20 minútach dožadovania, že salóniky sú úplne mimo sladkosti aj vianočných tovarov, nikde v kúte pri minerálkach. A kvalita ? Za posledné roky je to čistá katastrofa. Zelenina či ovocie snáď nevyhovuje ani zvieratkám v ZOO a nám to má byť v poriadku. Jednoducho som tam prestala chodiť a som z toho veľmi sklamaná. Ak by Tesco v Trnave zaniklo, tak ma to nebude ani trochu mrzieť. Priam naopak.
23. 10. 2014   5724
Tesco je najhorsi retazec. To co sa tam snazia predavat je naozaj uz vrchol. Ovocie a zelenina je tema sama o sebe. No hnus. Necudujem sa Lidlu, ze ma plne obchody. neponuka toho vela, ale to co ponuka, tak ma dost dobru kvalitu a hlavne cenu. Potom nasleduje Kaufland a Tesco je niekde na uplnom konci.Poslednu dobu ked nemusim, tak do Tesca ani nejdem.
15. 10. 2014   Posudzovateľ
Niektoré veci si možno ani menežéri neuvedomujú. V petržalskom Tescu som videl pred vianocami ako 2 dámy, rozdávajúce nejakú reklamu ironizovali slušného pána, ktorý letáčik nechcel priamo ponad jeho plece, že "veď tu bol aj včera" neviem, čo to znamenalo.Asi nezapadal do ich predstáv o "cielovej skupine" na ktorú dámy majú pôsobiť. Bol to jednoducho pán zákazník.
Podobne keď zaviedli samoobslužné pokladne raz večer v úplne prázdnom priestore im tam chcel prejsť jeden nešťastník dovnútra a to nemal robiť. Jedna strážkyňa sa do neho obula a keď okamžite vycúval, druhá strážkyňa priestoru mu posielala poučenia ešte do chrbta, miesto toho aby povedala: Prepáčte, možno ste prehliadli, máme nový systém... Mal som zatelefonovať do Markízy a dať námet.
Prestal som tam nakupovať potraviny mám z týchto skúsenosti aj po 2 rokoch stiesnený pocit, teraz 90% obratu potravín robím v Kauflande.
15. 10. 2014   cert
podobne.. V Žilinskom Tescu som kupoval obal (púzdro) na mobil. Bol som nútený otvoriť obal, nakoľko veľkosti L, XL, XXL... nič nehovoria o druhu mobilu. Predavača samozrejme nenájdete ani keď hľadáte, nieto na dohľad...
Púzdro som si vybral a zaplatil.. Následne ma zastavila SBS s obvinením, že som poškodil ich tovar!!!
Privolanej hliadke som vysvetlil, že obal nie je tovar!!! Obal je obal tovaru a tovar je nepoškodený! Pritom som vraj poškodil EAN! EAN tiež nie je tovar!
Primitivita a obťažovanie zákazníka ich pochová.
15. 10. 2014   Fibi
Úplne súhlasím. TESCO stratilo zákazníkov lebo stratilo svoju jedinečnosť. Už neplatí kvalitné a lacné potraviny. Dovtedy kombinovali rozloženie sortimentu až to prekombinovali. Pečivo drbli do najvzdialenejšieho kúta tak, aby si zákazník prezrel celú ich "akciovú" ponuku. V TESCU som proste stratená.
A samoobslužné predajne sú výsledkom ich postoju ku zákazníkom ale najmä ku zamestnancom. Veď načo by dali robotu ďalším 5 predavačkám, keď si zákazníci môžu sami vybrať, obslúžiť sa, nablokovať si a láskavo odísť. Pre nich sú len lóve podstatné.
15. 10. 2014   Spravodliva
Jezis ludia, tak nejedzte. Jeden clanok a uz pisete negativne, sa radsej priznajte kolko z vas v Tescu nakupuje. Nahodou Tesco ma kopec benefitou pre zakaznika a dobre ceny. Z jednej skusenosti s letakom a nejakym blbym puzdrom robite zavery. Neznasam taketo reci oviec co sa prisposobia hocijakej negativnej reklame. Si radsej porovnajte benefity, dostupnost poloziek, kvalitu u vsetkych retazcov a potom robte zavery..
15. 10. 2014   Posudzovateľ
Takže zákazník sa má vyjadrovať len ako v reklamnom časopise? Má si robiť databázu pozitívnych reklamných spotov z televízie alebo z časopisu Stratégie... Realita je vždy širšia. Rozhodne na neho vplýva viac osobná skúsenosť s pracovníkmi v prvom kontakte, či je to úrad alebo obchod, než obraz v reklame firmy.
Tu nejde o nejakú kritiku Tesca ako takého, sú to len námety pre firmu z ktorých sa azda pri ich väčšom počte dajú urobiť objektívnejšie závery.Nikto nepoloží otázku prečo sa v Tescu začali predávať taniere a odstránili sa veci na malé remeselné opravy v domácnosti.Vedenie to vie určite lepšie, ale v Anglicku sú štandardy pre prvý kontakt so zákazníkom vyššie.
16. 10. 2014   P.
v Tescu v Petrzalke mam stale mindrak si ist nieco vypytat k rybam, lebo ked im povies ci ti toho zavinaca v kelimku nezabalia este aj do folie, lebo z kelimku tecie, tak sa na teba osopia..a to je len jeden priklad..zazil som kadeco aj na pokladni..velkokapi talisti aj v malobochodnych retazcoch setria brutalne na zamestnancoch a preto tam zamestnavaju za minimalku kdekoho, vselijke socialne priapady o kom vedia ze je lahko manipulovatelny a ovaldatelny, namiesto toho aby zvysili o 100vku plat a zamestnali tam cloveka s normalnym IQ a zakaznikcym citenim..tiez som si vsimol, ze mimo BA napr. na strednom Svk je zakaznicky servis v Tescu lepsi, kedze je tam vysoka nezamesnanost a ludia si aj okrem toho, ze su zrucnejsi a priatelskejsi vazia pracu viac
15. 10. 2014   karimatka
ty sa radsej nauc pisat predtym ako sa zacnes vyjadrovat, ... ty "benefitou"..
22. 10. 2014   mik
ovca si ty nevedia sa spravat k zakaznikovy!!!V televízii slubuju ze vymenia akykolvek tovar pokial je nerozbaleny v povodnej krabici a nakoniec je tam tristo pripomienok k tomu a nakoniec to aj tak nevymenia.príklad kupil som navigaciu, na druhy den som ju prisiel vymenit za vacsiu.podotykam ze bola v povodnom baleni a vyskusal som ju cez tu foliu co tam bola.pocul som len plno kecov ze sa to nevztahuje na to a to.nakoniec mi ju aj tak nevymenili,srat na tesco len oblbuju ludi.
15. 10. 2014   lolo
V dnesnom globalizovanom svete je Tesco a carfuj len jedna z mnohych znaciek, podobne, ako krachujuci baumax.
Vo svete sa boria z prolemami, alebo uz davno krachli, no v SR neodidu, lebo smeti sa im dobre predavaju a problemy nemaju.
No v globale tych par milionov oviec, je len kvapka v mori a nadnarodne spolocnosti to nezachrani.
Tak je mozne ze vybudovane megaobchodne domy sa zmenia na trznice z vietnamskymi obchodmi a nejaka mala cast plochy bude exkluzivne samoska z nazvom tesco.
V podstate to tak uz dnes funguje, vid tesco v lamaci.
15. 10. 2014   peto166
ako mozu mat dlhy ked kazdy retazec vykazuje zisky?????? a niesuto male zisky!!! toze niekto nesplni planco naplanoval bohviekto od bohviekadial, neznamena ze su v minuse... :)
15. 10. 2014   anonym
Dlhy ma Britske Tesco nie slovenske. Je to prelozeny clanok, ktory vysiel v UK
15. 10. 2014   Murkoslav
Nám chce tesco nahovoriť že má 4-5% marzu na potravinach ? LOL.. Tam su marze ovela ovela vyssie. A rataju sa v desiatkach percent.
15. 10. 2014   ksi
na meter štvorcový!
15. 10. 2014   anonym
Je to o Britskom Tescu. Zdroj je Finantial Times, ktory pise o britskych marzach.
17. 10. 2014   Tupcek
je rozdiel hrubá marža a zisková marža. Hrubá marža môže byť aj okolo 30%, ale zisková je okolo 2%
15. 10. 2014   ja
hlavne potrebuju cash pre anglicke Tesco lebo tam su na pokraji krachu
15. 10. 2014   Adam
Bol by som neskutocne rad keby skoncil ***CAREFOUR*** na Slovensku, pretoze predavaju odpad, po nahlaseni na Obchodnu inspekciu mi odpisali, ze po kontrole zeleniny a ovocia nevyhovelo z 10 testovanych vzoriek 10. Ja sa vam cudujem ludia ze KUPITE HOCIJAKU KOST CO VAM HODIA TITO BASTARDI. A TESCO na tom urcite nebude lepsie.
15. 10. 2014   ja
to je dobre, to mne z inspekcie obycajne odpisali ze vsetko vyhovovalo :-)
Ked som im potom poslal fotky tak sa zacali krutit ze nie je v ich silach odhalit vsetky nedostatky :-)
15. 10. 2014   Adam
No mne vypracovali kompletnu dokumentaciu, tiez som pozeral ako puk. Myslim ze aj ***CAREFOUR*** vtedy dostal pokutu, len urcite smiesnu a vsetko je po starom, ja tam uz ovocie a zeleninu nekupim, chodim radsej do LIDL.
15. 10. 2014   peto166
o tych kontrolach sa vzdy dopredu vie a potom tak aj dopadnu!!! kto tvrdi opak nikdy nerobil v niecom podobnom!!!
15. 10. 2014   anonym
Ľudia sú platený ako žobráci,ale očakáva sa,že budú míňať ako pracháči.
15. 10. 2014   P.
1+
1/2staršie