Názory čitateľov


Názory k článku:
Ako naplniť ideu sociálneho štátu: Nová švédska vláda donúti bohatých platiť vyššie dane

7. 10. 2014   samsox
to je ale kocotina, trestať úspedšných!
7. 10. 2014   ainemunys
A ako je možné donútiť "úspešných" aby neokrádali štát, zamestnancov a teda všetkých ľudí. Štát má určitý ekonomický objem, a teda ak niekto úspešne bohatne, môže bohatnúť len presunom majetku na úkor ostatných. Táto ekonomická poučka je podložená aj grafom, čo nás učí dnešná ekonomická veda na vysokých školách.
7. 10. 2014   Ferko
No ty si pekný de ment. Vysvetli nám, ako úspešní okrádajú zamestnancov alebo štát. To len u nás akcionári SMERu bohatnú na štáte. O akom ekonomickom objeme točíš? Ty si asi videl nanajvýš Kažimírov graf s cenami plynu.
7. 10. 2014   Katka
Výborná odpoveď, absolútny súhlas.
7. 10. 2014   Katka
Keby "úspešní" neboli arogantní, chamtiví a nesolidárni, sami by prišli s takýmto riešením. Vo väčšine prípadov za tzv. úspechom je podvod, zlodejina alebo iné nekalé a nemorálne praktiky.
7. 10. 2014   change
Aj pre Slovensko by sa našlo jedno riešenie. Ja navrhujem, aby sa znárodnilo všetko, čo sa za 25 rokov rozkradlo. Čiže ísť po peniazoch v bankách, majetkoch, vilách, limuzínach. Ak nevieš zdokladovať, odkiaľ máš peniaze a majetky, bez milosti všetko zobrať a znárodniť. No a mali by sme po probléme. To by sme pozerali, ako zázračne pritiekli ukradnuté peniaze naspäť do sociálnej poisťovne na dôchodky, do nášho biedneho zdravotníctva a školstva. Netrebalo by tu ani Spasiteľa so zázrakom! Ale to by sa muselo najprv zmeniť zmýšľanie tohto národa, a to by už musel byť zázrak!
7. 10. 2014   Katka
Jednej obrovskej chyby sme sa dopustili v prvých rokoch po našej slávnej revolúcii, že opití eufóriou sme dovolili protisocialistickým silám, aby rozkradli veškerý štátny majetok. Bezočivo kradli za nášho potlesku, zatiaľ, čo my sme počúvali tie ich žvásty o pravde, láske a slobode.
7. 10. 2014   M.
Zoberme si z nich priklad.
Implementacia na Slovenske pomery tu vlastne je.
Vsetci, co zarabame platime cca 50-60% dane.
Ty co nezarabame platime aspon DPH za tovary.
Jediny maly rozdiel medzi Svedskom a Slovakistanom tu je.
Stat pre vas v Slovakistane nerobi nic, ani keby ste platili 90% dane, vzdy si najde dovod, preco za vase peniaze bude preposielat plyn do Ukrajiny, alebo zvysi naklady na zbrojenie, alebo precerpa peniaze do poistovni, pripadne do DSS a pokial ma daco dat spat, tak sa schova za ochranny val vyhovoriek.
Ale kedze sa u nas netazi ropa a zemny plyn a nemame tuna oceliarne a hlinikarne v objeme statneho imania (narodne podniky) tak nieje vlastne koho zdanovat.
1/1