Názory čitateľov


Názory k článku:
Euro krváca, čo bude ďalej?

26. 9. 2014   Janko Nohavica
riešenie je jednoduché ďaľšie sankcie na RUSKO. Viete veľmi dobre v akom stave sa nachádza euro už niekoľko rokov a EU sa správa ako malé dieťa na piesku, poslúcha USA ako by nevidelo kam to v USA speje. Za rohom máme obrovský finančný trh a my sa na príkaz niekoho z druhej strany zemegule otočili tomuto trhu chrbátom !!! Neplačte keď robíte ekonomiku len pre bohatých a nie pre ľudííí
25. 9. 2014   00 0
Uz pred dvoma rokmi po tajme nadhodnotrnr euro malo po tajomky skutocnu cenu 0.78 US$ ,a dnes to je este horsie.
25. 9. 2014   AS
HODNOTA EURA JE NADHODNOTENA..AZ BUDE EUR/USD 1,10 BUDE MOZNO OK..
25. 9. 2014   peter21
Zbytočná panika. Euro nekrváca, iba sa zreálňuje jeho kurz.
Pred cca 3 rokmi bol kurz USD/EUR 1,21 - 1,25 a všetko bolo v poriadku....
Teraz je kurz cca 1,28 a už je panika ?
25. 9. 2014   anonym
Podľa mňa je aj za tým do veľkej miery kríza vo vzťahoch s Ruskom. Krátkodobé dlhopisy sme im zakázali nakupovať a dlhodobé jednoducho prestali kupovať oni. Zato obchody na burza v Moskve s juanom rastú raketovo a násobne!
A tlačenie peňazí aj tak nič nepomôže. Rast počtu milionárov je priamo úmerný počtu vytlačených peňazí. A takto sa ani obchod ani výroba nerozbehne!
25. 9. 2014   Posudzovateľ
Rozumiem tomu tak, že to takzvané kvantitatívne uvoľňovanie je tlačenie prázdnych peňazí, ktoré majú zaplatiť štátne dlhopisy, ktorých osud môže byť neistý zvlášť vtedy, keď sa s napätím v Európe očakáva vznik nových štátov. Už podozrievam aj vydanie série tých nových desaťeuroviek. Takéto peniaze by asi mali stimulovať dopyt a ten rast cien.
25. 9. 2014   anonym
Nic nieje dobre.
Ale uz to nastartovali a bod zlomu sa preklenul.
Teraz z deflacie vystreli euro do inflacie, ktora nebude brzdena, moze prerast do hyperinflacie.
Jej rozmer bude dany len rychlostou, akou sa budu emitovat dalsie peniaze. V dobe elektronickeho baksterstva to ide naozaj rychlo.
1/1