Názory čitateľov


Názory k článku:
Najlacnejší E-shop: Namiesto nákupu elektroniky prenájom

6. 10. 2014   Anonym
Mne objednaný mobil prišiel na druhý deň bez problémov.
Aj na internete sú samé pozitívne recenzie na bestcenu
25. 9. 2014   UFO
A to najdolezitejsie v clanku chyba. Ak sa jenda o prenajom, tak vlastnikom ostava e-shop. A ak ten pojde do konkurzu exekutor moze ist po jeho majetku, teda prenajimanych veciach. Na "kupujuci" sa len mozu zapisat doporadovnika veritelov a ziadat o kauciu.
25. 9. 2014   loco
ale ked si zaplatil kauciu, tak ti ju prv musia vratit a az potom vydas tovar, takze je to vyhodne pre teba. alebo sa mylim?
26. 9. 2014   UFO
Ano, myslis sa. Vsetko co patri firme zoberie exekutor, teda vsetko pozicany tovar. Vsetky podlznosti firmy voci veritelom sa potom uspokojuju rovnym dielom, to plati pre tie kaucie. Veritelia su si vzdy rovni, teda okrem statu, ten dostane dane prednostne.
Takze kludne ti zoberu tovar a z kaucie vratioa 10%.
26. 9. 2014   loco
to by musel exekutor prist ku mne a mat exekuciu voci mne, cize sud by musel rozhodnut voci mne, nie?
30. 9. 2014   jama
pochop ze majetok prost enieje tvoj. je to majetok firmy a exekutorovi je uplne jedno kde sa nachadza. Ci na marse ale u teba. Ver tomu ze oni si zoberu. A ak mas trochu rozumu tak si sam zvaz si to riziko stoji za ten zisk. kolko u nich usetris? 5-10 eur(ak vobec to kedze vobec nemaju najlepsie ceny v SR)? smiensne usetrenie pri riziku ze o pol roka nebudes mat nic a tovar ti proste zoberu.
1. 10. 2014   karel
Jeste pro strasilky exekuci. Jeste existuje institut zadrzeni veci. Zakaznik muze argumentovat tim, ze televizi nevyda, ze ji zadrzel na zajisteni sve pohledavky ve vysi zaplacene kauce. Tak ci tak ten pronajem muze prinest komplikace, primou ztratu ale asi ne.
25. 9. 2014   M.a.c.
cele zle .....
vsade inde sa to da kupit lacnejsie .....
zasa neaky chytrak :-))))
25. 9. 2014   karel
Ne vrací, ale můžou vrátit. Kdybyste četli článek celý, tak tam říká, že je to ochrana proti spekulantům a z kauce vracejí víc. Podobně to funguje v USA, výrobek si můžete na 3 měsíce vyzkoušet a pak ho za plnou cenu vrátit. Někdo to tak dělá a za tu práci neustálého vrácení má doma pořád novou elektroniku, ale platí jen to, že obchodu na ty 3 měsíce bezúročně půjčí kupní cenu zboží.
25. 9. 2014   anonym
Ceny na inych eshopoch su nizsie ako uvadzaju oni na svojej stranke. Som skusal 2 LCD TV 32" a 42". Tak si to kupim inde a mam to bez problemov, nie ? Nechapem, v com teda usetrim ??? Vsak si treba pohladat, kde to je najlacnejsie, ked mi ide len o cenu...
25. 9. 2014   anonym
Nic nove na svete, ale u nas v SR a vobec v europe to nevonia uradom.
Nevonia, pretoze statna kasa sa chce nagrgat na daniach v prvom rade.
Standardny postup pri uvedeni vyrobku na trh, spociva v tom, ze v momente prijatia tovaru na sklad z colneho rezimu, musi predajca zaplatit CLO+DPH na tovar, neskor pri predaji bez DPH dalsiemu obchodnikovi platcovi dane, sa DPH vracia.
Pri priamom predaji sa DPH nevracia.
Prenajmom tovaru, by teoreticky DPH nemala byt platena, ale nas vynaliezavy stat, celkom isto znemozni takuto formu nadobudania tovaru pre F.O.
Bolo by to prilis jednoduche a prilis vyhodne pre ovcanov a navyse stat by sa nenagrgal.
Logicky to zmysel ma, ale prakticky si myslim, ze ked napriklad u nas plati taka uzasna vec, ze ak chce napriklad potravinovy retazec, ako napriklad Tesco a pod. darovat potraviny, ktorym bude koncit zaruka na charitu, musi zaplatit pri darovani DPH z ceny tovaru, tak pochybujem, ze si nas stat necha ujst DPH pri prenajme spotrebneho tovaru...
Vdaka bananistan, za danove zakony.
Mimochodom v CR maju tri urovne sadzby DPH, od zakladnych potravin pocnuc, cez lieky az po spotrebny tovar.
Darmo, cim chudobnejsie a hlupejsie ovce, tym viac nas stat bude strihat.
25. 9. 2014   anonym2
Jasne a ostatný predajcovia (mimochodom casto maju aj lepsiu cenu ako bestcena) maju platit DPH?? Jediny rozdiel je v tom ze u bestceny si majitel naplni svoje vrecko 100x rychlejsie. Takze rataj ze budu fungovat max 2 roky. Zober si ze ty usetris na tovar za 1000eur 5-10eur oproti inym eshopom ale majitel na tebe zarobi min. 50eur realny zisk a potom este dalsich 200eur DPH. Tak ked tebe nevadi ze do jedneho vrecka ti dal drobne a zdruheho potajme vytiahol 200eur ta to je tvoja chyba. Ale mne to vadi. Druha vec ked pride bestcena do konkurzu (co je v ich pripade velmi realne) a potom exekutor zacne navstevovat zakaznikov a brat im tovar kedze podla zmluvy je majetkom bestceny a nie zakaznika ta neviem ci budes rad za tych par usetrenych eur.
25. 9. 2014   loco
ja to tak chapem, ze prv mi musia vratit kauciu a az potom exekutorovi dam naspat tovar, cize je to pre mna vyhodne. alebo sa mylim?
30. 9. 2014   anonym2
exketura nebude zaujimat ci ty si niekomu nieco platil. majetok proste nieje tvoj to po prve. po druhe VOBEC VAM NEVADI ZE VAS OKRADAJU NA DPH????? to ze usetris 5eur ale oni zarobia na DPH aj 200eur to ti vobec nevadi?? pritom mnoho krat najdes aj lepsie ceny ako maju na bestcene.
6. 10. 2014   Anonym
Majetok nie je tvoj, ale mas pravo ho užívať podľa zmluvy na dobu neurčitú a to právo ti môžu odobrať len vrátením kaucie. Stále ti musia vrátiť peniaze. Pozri si pekne zákon týkajúci sa prenájmu a nezavadzaj.
25. 9. 2014   shd
co tak napisat ake su podmienky alebo terminy vratenia tovaru? alebo ci su nejake sankcie za jeho nevratenie alebo poskodenie?
mam v prdeli ak zaplatim za tovar o 5 eur menej ako inde a potom ma skasiruju na takomto skrytom poplatku....
26. 9. 2014   locomotiva
volal som im este vcera a povedali, ze mozem pouzivat bez obmedzenia (donekonecna) a ked donesiem naspat, tak mi vratia 1eur a ked to predaju, tak z predajnej ceny mi daju este 70%.
26. 9. 2014   ksi
takže oni aj predavajú? alebo predavať budú len vrátené použité?
27. 9. 2014   Locomotiva
To neviem či použité predávajú alebo prenajímajú, mna skôr zaujimalo ako vypočítaju koľko mi vrátia keď im vrátim mobil po dvoch rokoch.
30. 9. 2014   loco
z kaeho dovodu by ti mali vratit 70%?? aj ked telefon predaju ako pouzity co im brani si peniaze nechat a tebe poveat ze telefon nepredali?? ver tomu ze nic okrem 1 eura neuvidis.
1. 10. 2014   loco
ale zase pisu, ze ti vratia tovar ak ho nepredaju, tak asi ti daju viacej ako 1 euro, je to aj pre nich vyhodne, lebo dostanu 30% a to maju zisk
1/1