Názory čitateľov


Názory k článku:
Ako prísť ľahko k peniazom: Náhoda dokáže urobiť boháča z kohokoľvek

8. 6. 2015   Men
Kto chce menší privýrobok online odporučam navštíviť túto stránku , je tam možnosť si zarobiť celkom slušný privýrobok v porovnaní s ostatnými možnosťami ako ermail , dotazniky ... no koľko zarobite je len na vas https://goo.gl/mIrW 4R
25. 9. 2014   anonym
alebo ísť bohatstvu v ústrety?
penizeavy.cz/?a...
21. 9. 2014   anonym
zial, poznam aj ja takych ludi.
konkretne moj brat napriklad.
myslim, ze ma v hlave zakodovanu jedinu vec, co sa penazi tyka:
ak sa k nejakym dostane, MUSI ICH OKAMZITE MINUT na cokolvek.
to je jeho zasada.
cudujem sa, ze bol schopny ledva splatit pozicky z banky a aspon tam dostal rozum, ze uz ziadnu dalsiu nezobral, aj ked uz by mu vlastne asi ani nedali.
20. 9. 2014   anonym
U nas ak niekto prijde k peniazom a nema uz pred tym zdravy rozum a nevie pracovat z peniazmi, tak o ne velmi rychlo prijde.
Malo kto totiz je schopny peniaze rozumne pouzivat a rozumne kalkulovat z vydajmi.
V momente, kedy osoba ktora tieto nahodne ziskane peniaze vlastni, ich zacne pouzivat, si snazi vyplnit medzeru isteho nedostatku a plni si potreby, ktore by ako nemajuca nikdy neplnila.
A to je kamen urazu.
Mlady clovek sa obvykle zacne isty cas "flakat" a nerozmysla nad tym, ze si to moze rozlozit na isty cas ako pomocny prijem, alebo istu zabezpeku.
Starsi ludia si snazia uzit "kym je cas" a ty este starsi sa snazia zabezpecit deti a vnukov a sposobia im vyssie uvedene problemy.
Obvykle to byva spotrebovane na drobne opravy a dovolenky, niekedy na investiciu vatsieho rozsahu, vymena nehnutelnosti, alebo kupa nehnutelnosti a nerata sa stym, ze este roky bude potrebna udrzba a dalsie investicie, ktore sa z povodnym prijmom nedaju pokryt, takze sa vsetko vrati do povodneho cyklu.
len asi 2% ludi, ktory prisli nahle k peniazom ich dokazu ucelne pouzit a zlepsit si zivot, pripadne zlepsit zivot svojim blizkym.
Zda sa to byt neuveritelne, ale je to tak.
Navyse myslenie strednej a starsej generacie je odlisne ale rozhodne nie pragmaticke, mlada generacia je sice vypocitavejsia, ale rozhodne nie vo svoj prospech.
20. 9. 2014   Hruška Orech
a presne na to peniaze sú ... aby nám prinášali výhody a radosť .
Neslúžia na to aby sme získavali ďalšie peniaze , na to slúži práca . Kto toto nepochopí , nemá šancu byť šťastným .
20. 9. 2014   anonym
P. Hruska, mozno mate pocit pravdy, alebo aj nie.
Poznam jedineho cloveka, ktory po nejakej nahlej udalosti, kedy mu zrazu prisli (padli z neba) nejake peniaze a neboli to nijak velke na nase pomery ( 700.000skk) pouzil rozumne tak, ze najprv vysporiadal pohladavky, ako splatenie spotrebnych uverov na veci, ktore si nemohol inak dovolit, pockal skoro pol roka, nez si ujasnil ako mu mozu peniaze dalej pomoct, siel na skromnu dovolenku do Grecka, na ktoru by nenasetril nikdy, potom si kupil ojazdene auto, ktore potreboval, ale nanho nemal a zacal si zhanat lepsiu pracu.
Vdaka tomu ze stale pracoval, nevykaslal sa na vsetko, si pracu nasiel, dovolil si spravit aj jazykovu sklu, na ktoru by nemal a dnes pracuje v susednej CR, odstahoval sa lepsou pracou, no peniaze stale neminul vsetky. Myslim ze ani polovicu z nich este neminul.
Ako mi sam povedal, peniaze ho len motivovali a pomohli z vatsou istotou sa rozhodnut pre to, co mu mohlo dalej pomoct.
Poznam ale dalsich 10, mozno aj 14 ludi, rodin, ktory si nahle polepsili a peniaze minuli a nakoniec bedakali, ze je vsetko uplne na figu, svet je svina a pod.
Vlastnu vinu nad minutim dedicstva, vyhry, predaja dedicstva a pod. nevideli ako sancu na polepsenie si, ale peniaze prezrali doslova za kratsi cas, ako by vobec zili trocha viac rozhadzovacne cas dlhsi.
Zacalo to nenapadne, najma tym, ze tuzby a potreby sa naraz zmenili a pohlad do buducnosti a pocit ze toto mam a chcem to, prevazil nad realnym zhodnotenim potreby v buducnosti.
A zrazu bolo nove auto, ktore jednorazovo zaplatili a nerozmyslali, ze to okrem benzinu ma vatsie naroky ako rodinna Skoda 105L, ze vatsi byt,a lebo hned dva byty treba zariadit a na to treba dalsie peniaze a pozicka a uver treba splacat potom tiez, ze oprava rodinneho domu a nadstavba zhltne tolko, co kupa vatysej a novsej nemovitosti, ze plny satnik, alebo dovolenka z celou rodinou do Karibiku a vreckove k tomu, budu stat este o 20% viac, ako ostalo po kupe auta na ucte a precerpany debet sa musi vratit co najrychlejsie...
A tak dalej..
A preto si myslim, ze peniaze minut treba, do hrobu si nic nezobereme, ale pokial nechceme umriet v okamihu, ked minieme one "z neba spadnute" tak dalsi zivot, alebo doba "po" bude ovela tazsia, ako bola pred tym, ak naraz minieme prilis vela alebo prirychlo to, co nam mohlo sluzit po troskach velmi dlho.
Priklad za vsetky priklady.
800.000 skk je zhruba 26.000 eur, tolko dostali z predaja pozemku znamy.
Kupa auta 10.000, no nic moc, ale bolo nove, oprava bytu, nabytok jadro, kuchyna telka, a ostalo par tisic, slovom 4.000.
Dovolenka kdesi neviem kde a uz bolo prec vsetko a sekera na precerpani v banke asi 1300 eur.
A je po parade. Keby ostali pri oprave bytu, zvysok si mohli vydelit a po stovke, dvoch si prilepsovat kazdy mesiac.
20. 9. 2014   MV
Takto: opustená vec u nás prepadne štátu.
1/1