Názory čitateľov


Názory k článku:
Exekútori odmietajú registračné pokladnice

20. 8. 2014   anonym
ECEKUTORI SU IBA BANDA VYPALNIKOV! ZA KAZDEHO EXNUTEHO EXEKUTORA BY MALI VYPISAT SLUSNU ODMENU..PRIPOJIM SA
20. 8. 2014   Kveta
Pokladnice pre lekárov, umelcov ....Už ich mali dávno mať.
20. 8. 2014   Eva
Je potrebné, aby aj exekútori mali registračné pokladnice, aj tak ľudí slušne šklbú, aspoň by platili dane. Rovnosť pre všetkých!
20. 8. 2014   Peter
Dobry den, registracne pokladnice su nezmysel. Necital som ZIADNU relevantnu studiu o prinose registracnych pokladnic pre statny rozpocet. Iba ak DPH z predaja registracnych pokladnic.
Vrcholom nezmyslu je povinnost evidovat v regisstracnej pokladnici uhradu pohladavky-t.j. UZ VYSTAVENY A ZAEVIDOVANY DANOVY DOKLAD
Registracne pokladnice maju vyznam len pre ich dodavatelov!!!
19. 8. 2014   jumdzagin
tak, tak...nech si tie pokladnice kúpia...zmrdi jedni exekútorskí...
19. 8. 2014   anonym
zákony patria pre všetkých kto manipuluje s peniazmi registračné pokladne produkujú dôkazy ktoré ako to vyzerá nie sú poniektorým po vôli asi prečo preto ich treba za viest všade k lekárom no proste všade štát na tom len získa
19. 8. 2014   anonym
to je vtipne, aj tak to zaplatia nakoniec ovcania.
Problem je v tom, ze jedny nemusia, iny maju povinnost.
19. 8. 2014   jan
Tým vznikol obrovský daňový megapodvod na Slovensku,už je neskoro im dávať reg.pokladne.
19. 8. 2014   Jozef
Prezident súdnej komory ex. si vymýšľa. Prečo by nemali mať reg. pokladnice všetci menovaní? Každý, kto prichádza do styku s peniazmi s hotovostnými platbami musí mať reg. pokladňu. Práveže najviac lekári, notári, právnici, a im podobní. Kto zráta právnikovi klientov, ktorí mu zaplatia už len za to, že otvoria dvere a ide sa iba poradiť, alebo lekárovi, kto zráta poplatky ktoré musí zaplatiť pacient za prednostné vyšetrenie, podobne notári. Naviac by bolo potrebné exekútorov zdaniť osobitnou sadzbou, za tie úžernícke, nezaslúžené, že vraj odmeny.
19. 8. 2014   kechnec
Pán Jozef je na omyle spolu aj s ministerstvom financií. Exekútor vymáha peniaze pre oprávneného čo Vôbec nie je jeho príjem takže tam nie je žiaden dôvod na registračnú pokladnicu. Už teraz je malý zázrak vymôcť dlh pre oprávneného a nie to ešte niekde šaškovať s pokladnicou.Vymožen é peniaze sú peniaze oprávneného a následne na to oprávnený zaplatí exekútorovi jeho odmenu.Som v pozíci oprávnený viem o čom to presne je.
20. 8. 2014   Jozef
Pozdravujem, na omyle je niekto iný... Odmenu, niekto tomu hovorí výpalné, neplatí oprávnený, ale povinný. Prichádza exekútor s peniazmi v hotovosti, prichádza, tak nech si kúpi pokladňu. A počul kechnec o prípade, že exekútor prevzal peniaze v hotovosti od povinného, ale oprávnenému ich nevyplatil? Ja áno. Takže ešte raz, berie v hotovosti, berie, tak nech cez reg.pokladňu.
20. 8. 2014   Kalapi
V prvom rade treba rozlišovať, čo je zdaniteľný príjem a čo nie. Keď ide o vymožené peniaze pre oprávneného, registračná pokladňa nie je na mieste - peniaze sa iba presunú od dlžníka k veriteľovi. Keď sa však už jedná o vyplatenie odmeny pre exekútora po vymožení pohľadávky, nevidím žiadny dôvod, aby ich nemali.
20. 8. 2014   migel
to pisete, ze do prijmu sa nemusi zapisat nafta co minie kamion ?
ak exekutor prijme peniaze a najhorsie na tom je, ze v hotovosti?????????? ????
ziadna hotovost, cez ucet a zauctovat.
a ked uz v hotovosti ako dostane a zauctuje do pokladne, tak moze tie peniaze aj vyuctovat a dolozit dokladom, ze boli vyplatene.
len klamat a klamat.
20. 8. 2014   kalapi
Nerozumiem poznámke s kamiónom.
Čo sa týka prijímania hotovosti, existujú právne normy, ktoré ju upravujú. Ak sú zákony deravé, čo je v mnohých prípadoch účel, tak je jasné, že ten, komu to vyhovuje, môže túto nedokonalosť využiť.
Som samozrejme za presnú evidenciu všetkých obratov podobne, ako majú podnikatelia, je tu však potrebné brať do úvahy výšku plnení (platieb) a riadiť sa zákonom, ktorý prijímanie hotovosti upravuje (15 000 Eur pre FO a 5 000 Eur pre PO).
Osobne vidím skôr problém v tom, že neexistuje zákonná povinnosť exekútorov vyplatiť oprávnenému v presne určenej dobe plnenie získané od povinného (ak sa mýlim ma opravte).
20. 8. 2014   etpozemstan
Až na tie desiatky prípadov, kde exekútor dlh vymohol, ale peniaze neodviedol oprávnenému. Napriek tomu sa mu nič nestalo a peniaze boli vymáhané ďaĺším exekútorom od dlžníka, ktorí už dlžníkom nebol, ale stal sa podvedenou osobou a to zástupcom štátu - exekútorom, alias podvodníkom !!!!!
21. 8. 2014   A Flock Of Seagulls
Pán kechnec, keď exekútori prestanú používať k "výkonu svojej činnosti" výpalnícke gangy, špinavcov najhrubšieho zrna, ktoré obvykle i násilím ošklbú povinného o podstatne väčšie kusy majetku ako by podľa zákona patrilo, potom nech si otvárajú huby. Videl som nejedného gangstera ktorý sa vyvážal na luxusnom aute čo "dostal od exekútora" za "spoluprácu". Exekútori sú jedni z prvých ktorí už dávno pradávno pokladnice mali mať. Na jednej priečke s nimi takzvaní "súkromní lekári", ktorí zinkasujú prachy z dane zvanej zdravotné poistenie za výkony ktoré nikdy neurobili, a ešte im zaplatíte výpalné "za vstup do ambulancie". A ani sa pri tom nezačervenajú.
1/1