Názory čitateľov


Názory k článku:
Novelu o dani z príjmov zasypali stovkami pripomienok

31. 7. 2014   jk
Zase bolsevik chce urcovat cenu auta, uz to tu raz bolo za SDL..Ak tak, tak na zaklade objemu zaplatenych dani, nie ako teraz, neplatim ziadne dane, lebo ma cel amoja rodina luxusne fara, OK, majte, ale az po zaplateni dani..inak mozes si odpisovat fabiu, napr. Hodnota odpisovaneho auta by mohla byt do 10 nasobku zaplatenych dani za predch. rok.
Lekar je urcity druh podnikania, nechapem, preco by nemali si tiez evidovat prijmy - PC maju, takze mozu pekne cez virtualne pokladne vydavat blocky.
31. 7. 2014   anonym
No ja to vidim asi takto..
U lekara sa ceny minimalne zdvojnasobia, pretoze to co pojde cez ERP bude "pausal" a to co bude chciet pacient, bude cash, ako aj doteraz.
Zarobi na tom stat.
Aj lekari, podaktory, podaktory prerobia.
Suhlasil by som stym ERP u lekara vtedy, ak by som zaplatil a blok odniesol do VZP a tam by mi ho v plnej vyske preplatili. Keby to fungovalo ako by malo, nebolo by treba ziadne ERP, ani peniaze..
Rovnako to funguje vo Svajciarsku, preco nie aj u nas.
Co sa dani z prijmu tyka, sme novootrokarska spolocnost.
Co sa uzkych skupin tyka, ani tie to asi nepochopili, podnikatelia su dojne kravy, rovnako ako zamestnanci.
Nic dobre sa v tomto chaose a bananistane nevytvorilo.
31. 7. 2014   Katka
Tieto zmeny mali byť prijaté už dávno. Keď môže poctivo platiť dane zamestnanec, ktorý zarobí mesačne 400 Eur v hrubom, potom môžu platiť aj bohatí podnikatelia.
Je správne, že lekári budú musieť používať ERP. Je neskutočné, aké rôzne absurdné poplatky vyžadujú od svojich pacientov, ktorí musia zo zákona platiť nielen zdravotné poistenie, ale aj hotovostné platby u lekárov a ešte si doplácať aj za lieky v lekárni. Povinne zo zákona musia platiť súkromnej lekárni neodôvodnený "poplatok za recept" plus obchodnú maržu. Najlepšie sú na tom zubári - ceny za plomby si účtujú podľa momentálnej finančnej potreby a pacient nemá minimálnu šancu ich skontrolovať. Pacientom dávajú podpisovať potvrdenia o preventívnej prehliadke bez toho, aby ju aj skutočne vykonali. Pacient len dostane odporučenie - keď niečo bude bolieť, prídite.
Smiešna je pripomienka, že podnikatelia budú musieť investovať do zmeny software. Takéto zmeny sú úplne bežné a sú dopredu zahrnuté v paušálnom ročnom poplatku dodávateľovi software.
Akým právom do riadenia štátu zasahuje nejaké úzke záujmové združenie?
1/1