Názory čitateľov


Názory k článku:
Teplári chcú do radiátorov dodávať chlad

30. 7. 2014   hnup
Chlad v zime ma byt v radiatoroch za zvyhodnenu sadzbu...
26. 7. 2014   MV
Tieto nápady musia skúsiť len v nových bytoch, ktoré sa len plánujú.
Veľké problémy robilo vyúčtovanie vykurovania, povinne sa montujú v panelákoch na radiátory elektronické merače, respektíve rozdeľovače nákladov na vykurovanie a nie ešte zopakovať všetky podobné výdavky na chladenie, mali nám pomôcť izolácie panelákov.
Pre lepšiu spravodlivosť pri vyúčtovaní sa na radiátory montovali prednastaviteľné ventily a na ne termostatické hlavice, aby ľudia neskončili pre nesplatené účty za kúrenie v pazúroch exekútorov.
Neviem ako by sa riešil odvod kondenzovaných vodných pár pri relatívnej vlhkosti vzduchu nad 80% bez búrania?
26. 7. 2014   ja
lavormi alebo handrami na zemi :-)
25. 7. 2014   ferofero
Podla mna by ale za toto "chladenie" mali este platit teplarne ludom, lebo mozu vyuzivat rekuperaciou zbytkove teplo.
25. 7. 2014   RoboNR
No chladenie prostrednictvom existujucich radiatorov je asi technicky nemozne. Ako sa pise v clanku, vyskusali stropne chladenie cez kapilary, co uz je technicky overeny a ucinny system (ale dost drahy). Studeny vzduch klesa zo stropu dole, bez virenia vzduchu a vysokej spotreby el. energie (sucasne klimy).
Co sa tyka panelakov, tak tam je to fakt hrozne. Hlavne ak strasi ludia maju povodne drevene okna s meziokennymi zaluziami. Tam potom sklo na okne hreje v lete ako radiator. Pomozu plastove okna z 3sklom (nie 2sklo, ktore vsak takmer vsetci developer este stale montuju, aby co najviac zarobili). A nepouzivat vnutorne hlinikove zaluzie, skor bambusove, latkove resp. vertikalne latkove.
Samozrejme spravne vetrat (od 22,00 do 8,00)a cez den mat zavrete okna.
25. 7. 2014   anonym
mám regulačné ventily - vtedy povinné, aby niekto zarobil - a aj tak mám v zime v dome zimu, lebo aj naplno otvorené nedodajú viac, než nejaký idiot kdesi predpísal - a logika vraví, že sa nedá regulovať to, čoho je nedostatok (teraz berieme nie reguláciu ekonomických záležitostí, ale fyzikálnych javov). Takže ak inekto vymyslí, že musíme bohovsky draho odoberať v lete chlad, a nastaví to ako v Texase na 18°C, navyrába reumatikov a požieračov antipyretík, antireumatík, zvýši odbyt barlí a vozíčkov. Vždy je to o tom, že NIEKTO ROZHODNE, aká je správna teplota. Ale my nie sme rovnakí, keoto potrebuje chladnejšie, niekto teplejšie prostredie. Takže asi sotva to dovolím namontovať. Okrem toho klímu už mám - a čo s ňou?
25. 7. 2014   Šrefan
Toto moze vymysliet len clovek s nulovym technickym myslenim.
24. 7. 2014   jebnutabratislava
to sa rovno mozte chladit vlastnymi vajcami aj tie su trochu chladnejsie ako izbova teplota , keby taku klimu spravili v dubaji tak im to tam ludia vypalia
24. 7. 2014   peter
V rozpálených panelákoch by to bolo vynikajúce, treba samozrejme to celé doriešiť technicky. Okrem toho by to malo aj veľký vplyv na zlacnenie klasických klimatizačných zariadení...
25. 7. 2014   markus
ti si chlad co chces ale hlavne tvoj blby prijebany skorumpovany mozok lebo take nieco napise iba osoba zaineresovana na parazitistickom systeme ako je dodavka tepla a teraz aj chladu ....uz fakt nevedia ako maju ludi skalbat .....ale dojde aj na vas tomu ver ..parazitov.
24. 7. 2014   netopier
a hlavne si nebudete moct vybrat. ak nebudete chciet chladit, tak budete platit fixnu ciastku tak ako u kurenia.
genialny napad, ako donutit vacsinu ludi vymenit peniaze na prezitie na nanutenu sluzbu.
25. 7. 2014   alter011
Výmena radiatorov , regulácia teploty v miestnosti, meranie spotreby - to sú tak prvé tvoje investície . A potom ti dodajú strojne chladenú vodu o teplote 7-8°C.
Tak na Slovensku Nerealizovateľné!
1/2staršie