Názory čitateľov


Názory k článku:
Expert varuje: Európa potrebuje obrovské investície do elektrární, inak hrozí tma

16. 7. 2014   anonym
Tma hrozi pre to, ze je nadbytok zelenej energie.
Tato zelena energia potrebuje konvencnu zalohu, takze je 2x tak draha, ako ta konvencna.
Priemysel stagnuje, zaplatit to musia domacnosti a to je uz na nasich bedach..
16. 7. 2014   kapitanmagor
obmedzenie vykonu vysavacov asi nepomohlo .... citim sa ako v KLDR ... mame tu to iste len v inej farbe
15. 7. 2014   anonym
z nova chcú ošklbat a šklbat
15. 7. 2014   anonym
Najrychlejsie postavene, najlacnejsie prevadzkovane, stabilne zdroje EE budu, cudujme sa elektrarne na uhlie, zasoby uhlia (miesto, objem) su pravdepodobne dobre zname. trochu Chce to vylepsit technologiu (ekologiu) a hura do vystavby. Zamestname vyvojarov, inzinierov, strojarov, mechanikov, banikov, servisakov, prepravcov a dalsich, a nie len cinanov pri vyrobe fotovoltaickych panelov. Tak horsa do toho!
15. 7. 2014   mino6
No neviem, pokiaľ siahajú moje informácie, tak elektrárne na Slovensku bežia max. na 40% výkonu, takže nevidím dôvod na výstavbu nových. To sú len také ojeb á vačky bánk, lebo majú peňazí plnú prdel (našich) a potrebujú ich zúročiť cez nejaké štátne investície. A samozrejme, najľahšie je podplatiť štátnych povaľačov a vypumpovať štátne kasy cez zmanipulované a trojnásobne predražené verejné obstarávanie. Páni zo Siemensu určite vedia o čom hovorím, že???
15. 7. 2014   Murkoslav
No na Slovensku sú rezervy. Priemyselná výroba klesla, domácnosti šetria a kapacity na výrobu elektriny sú nevyužité.
To najmä v Nemecku si odstavili zopár elektrární. A zrejme im to bude v budúcnosti chýbať. Zľakli sa Fukušimi tak začali odstavovať svoje elektrárne. No ak sa zabezpečí všetko potrebné, tak strach netreba mať.
Mimochodom, japonci nemali ani sekundár. Všetko žilo na primáre. A ešte k tomu postavili babráci nízke ploty tam, kde predtým mali X-násobne vyššie vlny pri povodniach.
16. 7. 2014   frank100
Nemcom nič chýbať nebude. Priemyselnú výrobu si zväčša rozmiestnili po svete a pre domácu spotrebu majú veľakrát aj prebytok. Každý druhý dom má solárne kolektory na streche a dodáva energiu do siete, spravidla viac, ako jej spotrebuje. Takže tak.
1/1