Názory čitateľov


Názory k článku:
Koniec silných vysávačov v EÚ, od septembra platí ich zákaz

20. 7. 2014   radovanbartos76@gmail.com
Ja s tím súhlasím prečo nie?
Hrozí nám energetická nesebestačnosť treba hľadať kde sa dá a čo sa tíka výkonu "Vážený" tak je to asi takto:
Ako pravý kapitalisti aj ti čo vyrábajú vysávače chcú čo najviac zarobiť a čo najmenej do toho vraziť(ten isti problém ako pri autách s emisiami)
Mam len 1 o otázku: Aký sací výkon ma váš 2000W vysávač???
Ja mam SENCOR Chilli 1400W a sací výkon 400W!!!
90% 2kW vysávačov sa naňho ani len nechytá...
22. 7. 2014   ja
a aky ma vyznam ak budem namiesto 10 minut vysavania vysavat pol hodinu lebo vysavac nebude schopny vysat bordel?
15. 7. 2014   anonym
Dej blbci sancu a vymysli lejstro. To je proste fakt.
11. 7. 2014   veni@pobox.sk
Treba si kúpiť priemyselný vysávač. Je trochu hlučnejší, ale dosť pochybujem, že sa ich bude toto obmedzenie dotýkať. A navyše majú nie vrecká, ale vrecia a za nižšiu cenu. A rozhodne nie sú tak háklivé na narábanie a zvládnu aj trocha vody.
11. 7. 2014   ja
kupil som Kercher a prudko lutujem, horsi ako stara ETA
11. 7. 2014   aerodynamik
Pred 22 rokmi som kupil 600 W vysavac, vyborny saci vykon, jednoduche vrecka (ako na bagetu) s velkym objemom, za par halierov. Jednoduche a ucinne riesenie, proste aerodynamicky tunel. Po 20 rokoch ho uz nevedeli opravit; nemali nahradne diely.
Kupil som teda novy, 1800 W. Saci vykon porovnatelny, pretoze je omnoho komplikovanejsi, vzduch prudi uzkymi zakrivenymi oddeleniami - a zbytocne! Sacky su do novych vysavacov tiez omnoho komplikovanejsie, pre kazdy typ ine, maly objem, treba ich casto menit a su o rad drahsie.
Nechutny sposob, ako zarabat na spotrebiteloch.
Pani vyrobcovia, vratte sa 25 rokov dozadu k jednoduchym modelom! Ako zakaznik budem spokojny a splnite aj prisne EU normy!
11. 7. 2014   ja
no a kolko prachu si zase pustil naspat do vzduchu? Povysaval si s tym aj spinu zaslapanu v koberci? 600W vysavac ani nepamatam kedy bol v predaji. To bolo asi viac ako 22 rokov.
11. 7. 2014   classic chess
Zatiaľ na tejto smernici nevidím nič znepokijivé. Vysavač by mal vysávať a nie hučať a žrať energiu (podobne ako práčky a chladničky (u tých sme si na štítky zvykli). Samozrejme neuznávam smernicu o žiarovkách, kde to bolo jasné od začiatku, že zasa niekto na tom zbohatne: staré žiarovky boli ekologickejšie (wolfrám menej škodlivý ako ortuť vo výbojkách), staré žiarovky boli lacnejšie, životnosť nových žiaroviek vôbec nezodpovedá propagovanej životnosti - závisí od počtu zapnutí, problém s nábehom na plnú svietivosť u nových žiaroviek, nezvládnútá technológia LED, ktorá by mohla časom nahradiť pôvodné žiarovky atd.
11. 7. 2014   Martin
Veľmi to tu prežívate a len poukazujete na svoj primitivizmus.
11. 7. 2014   aa
Banda prizivnicka eurouradnicka.
10. 7. 2014   only me
Moja draha EU,strcte si tie ho_vadske napady!! tiez si jeden kupim do zasoby a nech vas aj je_bne...B_UZERANTI z Bruselu
10. 7. 2014   anonym
A spony a hobliny v dielni budem vysavat cim??
Mam jediny vysavac bosch.
Mam ho uz od roku 1996, ma regulaciu vykonu, vysavam snim v byte, dielni aj auto a aj v garazi, aj snim tepujem.
Na meraci spotreby ma na najnizssi vykon 600W, do bytu staci, a do dielne je lepsi na plno.
Aj do toho budu kafrat eurobuzeranti?
11. 7. 2014   Fero
Nemyslim si, ze sa to tyka uz zakupenych zariadeni. Skor ide o regulaciu na strane predajcov a beznych ludi sa to dotkne len pri kupe novych spotrebicov. Urcite nebudu chodit po domoch a kontrolovat ci vas vysavas nema privelky prikon ...
11. 7. 2014   ja
no to nie ved to je zrejme, snad sme este nedosli do stadia ze mi eurohujer dojde skontrolovat byt ci nemam silny vysavaC
1/2staršie