Názory čitateľov


Názory k článku:
Štátna prémia pri stavebnom sporení bude v budúcom roku vo výške 5,5 %

9. 7. 2014   1946
nic moc prehodnotim moje dalsie vklady veru.
9. 7. 2014   anonym
Úplne dostupná štátna prémia pre obyčajných ľudí. Pred dvomi rokmi stačilo mesačne dávať 50 eur. Teraz stačí iba 100.
9. 7. 2014   anonym
tomu sa hovorí podpora bývania na slovensku...je to podpora stavebných sporiteľní, ktoré sa zas pekne nabalia na vkladoch od sporiteľov, lebo zadarmo získajú zdroje naviac.Toto odradí mnoho ľudí od sporenia, pretože sa to už absolútne neoplatí mať niekde 6 rokov viazané peniaze a veľké, za také mizerné zhodnotenie.
9. 7. 2014   anonym
sa budes cudovat, ale stavebne sporitelne budu musiet tieto vklady urocit, takze az tak sa velmi nepotesia
9. 7. 2014   sporitel PSS
Dám Vám len jednu otázku: V ktorej inej banke dostanete okrem úrokov aj pripísané finančné prostriedky od štátu a to nezdanené za to, že si odkladáte rezervu???
11. 8. 2014   markus
A netreba zabúdať aj na to, že poplatky za vedenie účtu máme už vo väčšine bánk zadarmo - tu je to ročne 13 €. PSS má predpokladám najväčší počet vedených účtov ako ktorákoľvek iná banka (v r.2013 majú uzatvorených 833 397 zmlúv x 13 € - to je čistý zisk 10 834 161 €) a ktovie koľko účtov je takých, že poplatky sa ľuďom ani na úrokoch nevrátia. Žiaľ na slovensku je čoraz viac takých, čo si nevládzu odložiť na 6 rokov ani tých 10 € mesačne. Nemali by tam hore myslieť aj trochu sociálne? Treba bohatým nejakú štátnu prémiu? Nemohli by chudobným odpustiť napr. tie poplatky, alebo zaviesť rozdielne podmienky pre získanie prémie podľa príjmov? A to som ešte nespomenul obrovské poplatky a úroky pri medzi-úveroch, úveroch a aj pri zakladaní samotnej zmluvy (v komerčných bankách mám už mnohé veci bez poplatku a úroky s úplne inými číslami). Takže "Pán sporiteľ PSS" - vy ste spomenuli tie pozitíva v ktorých máte určite pravdu ale nemyslím si, že ŠTÁTNA PRÉMIA by mala vyzerať takto.
1/1