Názory čitateľov


Názory k článku:
Základné desatoro o peniazoch, ktoré by mal vedieť úplne každý

31. 10. 2014   lolo
Velmi vtipny clanok.
Ale ak niecomu mate verit, tak v prvom rade, sa treba zamysliet nad tym, kolko v skutocnosti zarabame, alebo kolko zarabame ako rodina a kolko tvoria nase denne, mesacne a rocne naklady na zivot.
Potom az mozeme zacat rozmyslat a ist az do spekulacii, kolko ze to vlastne dokazeme usetrit a co si v nejakom horizonte skutocne aj mozeme dovolit.
A sme dosli stara mama...
Zrazu sa da prist na to, ze po 10 rokoch nasetrime mozno na nove auto a za 30 rokov na byt.
Ale ak uz splacame byt, nenasetrime na nove auto..
A tak podobne a musime sa snazit viac a viac a nakoniec sme vsetci zauverovany a zijeme na dlh a ked dojde k istemu, tak nam nepomoze ani ta rezerva co sme si nasporili do obalky, nehovoriac o tom, ze za poslednych 10 rokov aj terminovane vkaldy pozrala inflacia a peniaze devalvovali, jedine ak sme si nakupili pred 10 rokmi Ag, Au, tak sme to prekonali z mninimalnym ziskom, bez straty, ale vzhladom na to, kolko sme usetrili pred 10 rokmi, je to stale malo..
A vecny kolkobeh sa zacina od znova.
Keby v reale mali v SR podla prveho bodu vsetci rozum z prveho bodu, tak by sme boli na tom asi "lepsie" lebo by sme nemali dlhy, vozili by sme sa na zaplatanych skodovkach, zigulakoch a ty majetnejsi na nejakej tej jazdenke zo zahranicia, byvali by sme v podobne ako pred 89, len trocha viac natlaceny v panderlakoch, developkari by stavali zas len panderlaky a ziadne boom-y stavebne by sa nekonali.
No pravdepodobne by sme makali v tych istych fabrikach, alebo sa rypali v zemi a kaslali na reklamy typu pozicaj si.. vezmi si, dame ti, zober si, cakame len na teba a pod..
31. 10. 2014   anonym
na plate nezáleží, podstatný j epríjem, ktorý nemusí ísť len z platu. A potom bude prvý bod platiť.
31. 10. 2014   Duško
Z hľadiska celospoločenskej prospešnosti predstavujú peniaze zosobnené zlo.
31. 10. 2014   Muz_Mtory_Predal_Matku@azet.sk
11. Ziadna kh*rva nestoji viac ako 50E
31. 10. 2014   anonym
Fajn clanok....chvila som mal pocit, ze je PR nejakej banky, ktorej uz nejdu financne produkty a ovce prsstavaju pomaly ale isto dojit..... Ale, dobra rada nad zlato, ze? :-)
1/1