Názory čitateľov


Názory k článku:
Samostatnosť a neschopnosť tímovej práce: Existujú veci, s ktorými vám nikto nepomôže

29. 6. 2014   anonym
Doverne pozname tzv. rodinne koncentraky.
To vobec nieje o pohodli, ale nevyhnutnosti, ako tuna napisal dachto, je to o tom, ze ak "mladostary" 30tnici maju tahat vlastnu domacnost a prispievat fotrovcom na nejake aspon minimalne prezitie, je blbost rozelovat financie na niekolko pausalnych domacnosti.
Poznam pripady rodin v panelaku a niesu to cigani, ani nebyvaju na luniku9, ze si neprepojili, ale vymenili byty na jednom poschodi a platia iba jeden elektromer, maju podruzne dalsie a rovnako aj platby za teplo a vodu.
Pretoze maju postihnute jedno dieta a musia chtiac nechtiac riesit problem zomknutia sa a obmedzenia spotreby.
Zivot rodicov mimo domov mladych dakde v starobinci je uplne odkopnutie tych ludi za v podstate liqidacnu cenu domacnosti deti.
Tak preco to nevyriesit aspon takto, deti maju zabezpecenu skolku a olovranty od babky a vtipneho deda nezbeda, ktory ich venci a preda aspon volaco malo zo slusnosti starsej generacie, namiesto nasilia a hluposti dnesnej doby.
Mozno je to urcita cesta ako sa rodicom nevzdialit a naucit sa tolerancii a na miesto blbeho sedenia za internetom a cumenia do bedne, mat aspon nejaku ideu.
28. 6. 2014   anonym
Ono je to nejak cele pomylene v tom clanku..
Pretoze hotel mama/tata nieje o tom, ze by to bolo pohodlne, ale o tom, ze ak nieje z coho, nieje nejak na vyber.
Je to prirodzeny sposob, ako spolocne ufinancovat z toho nicoho, aspon to malo, co je treba k zivotu.
Pretoze ak nieje za co a kam, ostava len nedobrovolna spolupraca.
Dalsou vyhodou takehoto rodinneho zomknutia je, ze sa menej plytva, klesaju prirodzene naklady a netriesti sa spotreba na viac domacnosti, kedze je to tak nejak zbytocne.
Lebo ak rodicia dochodcovia ziju ciastocne zaopatreny detmi v spolocnej domacnosti, nemusia vyberat kontajnery.
A naopak.
O pohodlnosti nemoze byt v SR rec, je to vychodisko z nudze, ktora nas akosi dost dlho sprevadza.
Ja som si rodicov nastahoval do domu, pretoze nemam cas a peniaze im platit zivot v samostatnej domacnosti.
Ze to vyzera cudne, no co uz, ale akosi nemam 1200 eur na starobinec mesacne, takze mam na miesto 2 deti 4.
rozdiel je asi v tom ze dve deti dostavaju dochodok, ktory im aspon pokryje 60% nakladov na zivot..
28. 6. 2014   anonym
Autor tohoto blábolu, asi píśe z psychiatrickej kliniky - ak náhodou nie , nech napíše ,ako sa dá zo 400-500€ vyletieť z hniezda a zaloźiť si vlastnú rodinu .
Vopred ďakujem za odpoveď.
29. 6. 2014   ľuboš
nenariekajte ako malé baby!!!
Pred 24 rokmi som mal 2000 kčs úspor , po ZVS a o žiadnych "mama hoteloch nebola reč!! a ako 21 ročný som už bol ženatý, vo VLASTNOM? zaplatenom 3-izbovom byte, už za trhovú cenu.
ako: iba som makal ako šrob a nechcel byť na nikom závislym, od 18-tich som z domu a od 4-5 rokov som už musel plniť samostatné úlohy, ako napr. pásť húsky, trhaľ žihľavu, od 6-7 kravy, od 10 kosiť, v 14 úplne sám sa starať o domácnosť, drevo, 6 kusov statku, ešte aj do školy, športovať a NIKTO sa nad tým a hlavne ja sám som si nemyslel, že je to niečo "výnimočné
--------------- --------------------- -----------------
článok je dobrý, deti mám a milujem, ale ked nevypadnú do 26 z domu, sám ich VYHODIM..., našťastie, nebudú na to čakať...:), ale to skôr iba preto, že si to môžem dovoliť...:(
30. 6. 2014   Vlado
Mozem povedat ze pre 20 rokmi si urcite nemal uspory 2000Kčs ale skor SK, tiez prepodkladam, ze po ZVS si si kazdy mesiac odkladal cely plat a nejedol, neplatil ucty a byval pod mostom a potom si si kupil byt za 100 000SK za trhovu hodnotu v hotovosti. To mozes hovotit tym co si v 6-7 rokoch pasol. Keby ti rodicia a svokrovci nepomohli tak si mozes piskat a nepisat taketo silacke reci.
28. 6. 2014   anonym
to co tu je opisane je podla môjho nazoru minimum populacie. Dôvod preco deti ziju so svojimi rodicmi je ten ze si nemôzu dovolit byvat samostatne
1/1