Názory čitateľov


Názory k článku:
Za ekonomickú stagnáciu môže nedostatok veľkých vojen

29. 6. 2014   anonym
viac ako zaujímavé: aj tu sa ukazuje, že je "potrebné" vymazať nevhodné príspevky (bez ohľadu na to, že nič neporušujú). Aj tu vládnu "liberáli" a objavujú sa tu články "liberálov" ako ohlasovateľov pokroku (vojna a pokrok).
Ako sa vládne vo svete a ako sa začínajú vojny? Diplomati hovoria klamstvá novinárom
a potom uveria tomu, čo si prečítajú - Karl Kraus - rakúsky básnik l874-l936
Možno že mier stojí práve toľko ako vojna, ale to je lepšia kúpa-príslovie
Veľké národy sa vždy správali ako gangstri a malé ako prostitútky - Kubrick Stanley - am. film. režisér
Aj tá najvíťaznejšia vojna je národná pohroma - H.Moltke-nem.generá l
Ak sa vojna skončí porážkou, pýtajú sa ľudia, kto je za ňu vinný,m ak sa skončí víťazne, oslavujú toho,
kto ju vyvolal - Nietzsche
“Civilizácia, ku ktorej svojím pôvodom patríme, nemá konečne príliš na výber v krokoch do budúcnosti: nemôže spory medzi národmi a sociálne antagonizmy riešiť vojnou, pretože by sama zanikla, musí spravodlivo rozdelovať prácu i bohatstvo, ku ktorému sa dopracovala a následne musí obnoviť rovnováhu medzi svojou priemyselnou aktivitou a hrubo vykorisťovanou prírodou (M.ŠIMEČKA)”.
Mier - V medzinárodnom živote obdobie vzájomného podvádzania medzi dvoma vojnami - Bierce
Tí, ktorí sú schopní vyhrať vojnu zriedkakedy uzavrú dobrý mier.
Tí, ktorí by dokázali uzavrieť dobrý mier, nikdy nevyhrajú vo vojne - Churchill
28. 6. 2014   anonym
chachacha... pocet lidi ve valkach stale klesa... ale ani jeden jeste neobzivnul, mimo toho prominenta, co ho mel gibbson ve filmu parodoval...
28. 6. 2014   anonym
jen bohem posedli kreteni neumi zit v miru
20. 6. 2014   Koxo
"Hľadať pozitívnu stránku vojny sa môže zdať odporné." Ono to totiž aj odporné, nemorálne a chrapúnske aj je! Práve tak ako robiť prípravu či, ak chcete prepolie pre jej akceptovanie! Nehanbite sa?
28. 6. 2014   anonym
jako vsichni obrezani nejvic miluje lhani, cizi mu vsak neni ani zabijeni ma na to prece bozi povoleni diky vystudovane ekonomii...bacha na nej je to darebak
19. 6. 2014   anonym
každu z doterajšich maju na svojich krvavych paprčiach len amerikani , teraz prave su ako žeravy do dalšej a hned subežne su žeravy hned vedla do dalšej , že by dve naraz ?
22. 6. 2014   moricko
najprv si naštuduj základnú históriu a potom drístaj voloviny v krčme... USA boli v 2SV boli napadnutý osou bez vyhlásenia vojny v ´41 (Pearl Harbor), v Kóreji pomáhali Juhu ked hranice prekročil komunistický sever, Vietnam to isté.. a na blízky východ prišli pomaly po 20r Iracko-Iránskych vojen v Perzskom zálive... ale typický, komunizmom odchovaný slovák nepozná čo je to pomoc..tak radšej zastávajte Rusko (a skús si analogicky dosadiť čo má na triku za mnou vymenované obdobie - 2SV až do dnes)
22. 6. 2014   anonym
www.dolezite.sk...
Začali s tým banditizmom podstatne skôr ako vypukla VOSR.
28. 6. 2014   halo
hnupe
19. 6. 2014   lumiresku@zoznam.sk
"Za ekonomickú stagnáciu môže nedostatok veľkých vojen" - tento výrok si zaslúži nobelovku za mier...
18. 6. 2014   Móric
Čo sa trepete, nik neobhajuje vojnu ale to čo sa píše v článku je bohužial fakt. V závere článku je zhrnutie, ktoré asi málo kto z diskutujúcich dočítal. S potenciálom slovenského národa je jasné, že by žil ešte z katastrofy 30-ročnej vojny ale svet sa pri každej príležitosti naladí na najvyššie otáčky ked sa nájde diera v ponuke. Svetové vojny takých ponúk priniesli na tisíce, ale raz sa trh zaplnil a tempo kleslo..
18. 6. 2014   anonym
vojaci a policajti obliekli uniformi vedomi toho dostánú zaplatené každý mesiac za to že kedykolvek môžu byt zabitý su to žoldnieri ktorých ovládajú tý k chránia kapitalistovnajme ich zaujmi a vojnu chcú tý ktorý chcú znižit stau obyvatelstva chcú byt nadludským žandárom ovládat svet ukra. nevišla je otázkov času je nevyhnutná najme v postotalitných štatoch kde je sedemdesiat percent obyvatelstva nespokojných z otroctvom ktoré tu vzniklo k zmene nezabrania ani platený draby
18. 6. 2014   reaching lrsurvi
tohoto fasistu by mali zatvorit za podnecovanie nasilia za ucelom ziku
18. 6. 2014   Móric
ked už tak čítaj článok celý, nie len titulok ty komunista ked on je fasista
1/3staršie