Názory čitateľov


Názory k článku:
Slováci sú v investovaní opatrní, najčastejšie nakupujú zlato

17. 7. 2014   Ementaal
V Ba su dobre platy,skoro kazdy moze slusne zarabat a nasledne investovat. Samozrejme ze ked niekto sa nachadza v hladovej doline a nechce ist inde tak bude bedacit cely zivot.. Mnohi ludia su proste taki ze nie su ochotni odist ani docasne tam kde je praca,radsej budu doma ochkat aky je system cely zly-to je dosledok socializmu-ludia zleniveli.
29. 5. 2014   P.
investovat si moze dovolit mozno 1% ludi.. z priemernej mzdy asi tazko ostava na investovanie..polov ica ludi na Svk neusetri mesacne ani cent
20. 4. 2014   anonym
čítam slová a neverím aká je to drzost písat o opatrnosti sedemdesiat percent slovákov su žobráci takže nemohou investovat z nova to písal niekto od stola bez príeskumu chudoby a ich zárobkov preto su také zárobky aby slovenský pracujúci nemohol skupit pôdu slovenska slovenska ale cudzinciza babku čo naši poslanci a vládi schválili kto sú tý ktorý ch sme si z volili jednoznačne kolaboranti a zradcovia slovenka a jeho národa s ktorého urobili za vyše dvadcat rokov otrokov a žobrákov s penzistov smrt im je málo do ulic a dole zo zradcami petolizačmi kapitalistického sistému ktorý na slovensku je jedným velkým zlom
19. 4. 2014   anonym
V Blave chyba ghetooo!
Petrzka je prilis luzerske a luxusne gheto.
Chyba stojisko mobelheimov a podobne zazraky a tiez slumy, lebo to je jedina sanca, ako znizit mnozstvo rizikovych investicii slovace a zrazit nehorazne ceny nemovitosti.
Ked idem cez ciernu vodu, na miesto panderlakov vidim horizontalne rozprestrene sidlisko.
Hodne drahe a hodne o hovne, kedze chyba infrastruktura a aj cesty. Tam byvaju utecenci z petrzalskeho ghetta, ktory nevahali a zariskovali. Treaz ich zeru mrle a komare v zapchach rano i vecer smerom z a do lacneho byvania "20 min". od Blatisravy.
Hadam neprisli vsetci z vychodu?
20. 4. 2014   ja
vseci nie ale je ich tam dost.
Aler zase teoreticky by to bolo dobre miesto na vybudovanie sluzieb kedze tam nikto neposobi, ale myslim ze v uzemnom plane na podobne zalezitosti zabudli vymedzit priestor
20. 4. 2014   simon
bratislava ma uzemny plan?
19. 4. 2014   anonym
Stado je vtedy poslusne, ked je hladne.
Hladne stado je ovladatelne.. Zo stada sa nestane svorka, ani ked ovcanov preoperuju na vlky, lebo akorat nebudu vediet zrat travu.
Riskantne investicie su vsetky, aj hypoteka je obrovske riziko, lebo schopnost platit za nieco, co vlastne nieje mozne usetrit normalym sposobom je risk.
Z nadhladu sa da povedat, ze kazdy kto ma hypoteku, leasing a pod. je velmi lahkovazny investor.
V principe, ked sa clovek odosobni od mozneho rizika a nieje mu luto investicie, tak sa na to moze vykaslat, lebo co nieje moje, mozu mi zobrat, potom sa jedna o predrazeny najom nemovitosti z chyrtym domacim, ktory nas vyhodi v pripade, ze nemozeme platit za najom..
Lenze tak nerozmysla kazdy.
Keby u nas neboli voli a ovce, nebol by problem byvat aj v najomnych bytoch. Potom by aj ceny nemovitosti boli niekde inde, alebo by sme skratka ako stado museli bucat tak dlho, az by nam sena pridali.
20. 4. 2014   simon
Presne tak. Ludia sa drzia a myslia si ze nehnutelnost je najbezpecnejsia len preto ze si to myslia aj ostatni. Nezhladnuju vsak realnu hodnotu uz, pripadne co keby tie peniaze investoval inde...atp. Proste sa drzia jedneho modelu o ktorom sa nepochybuje.
20. 4. 2014   ja
nehnutelnosti vacsinou kupuju kvoli tomu ze ich zaroven mozu aj vyuzivat, u nas malokto kupuje nehnutelnosti ako investiciu
29. 5. 2014   garsonka - moderne rodinne byvanie
no len to by najprv tie najomne byty museli zacat stavat..ci ?
19. 4. 2014   simon
ale ked sa na to pozrieme kritickymi ocami tak hazard je uz to ze mame v ruke peniaze a ideme s nimi nieco urobit. Pretoze vzdy hazardujeme s nasou buducnostou. Ci uz kupujeme byt a berieme hypoteku alebo si kupujemenekvalitne/ nezdrave potraviny. Tu nechcem malovat certa len poukazat na to ze nieje rozdiel medzi tym co je investovanie a co nie. Dokonca aj drzat peniaze v ponozke je podla mna druh investovania - v pripade deflacie urcite. Takze ide skor o to aku siroku perspektivu nastavime. Mozno je nieco zle interpretujem ale predsa s tym mozno pocitat(zlej interp.) aj v pripade vedeckeho clanku. Cely problem akejkolvek spolocnosti stoji a pada na zodpovednosti jednotlivca ktoru je ochotny zobrat na seba. A v pripade zodpovednosti je problem to, ze s najvacsou pravdepodobnostou sa seredne dopali ak sa nebude spravat ako stado. Ale da mu to cennu skusenost, v pripade ze je ochotny pristupit na dalsie moznosti ktore cakaju na objavenie. Ale dostavame sa k individuu ktore ide za seba a je skor outsider. Potom ale necakajte ze taky clovek bude mat pochopenie pre stado.
19. 4. 2014   ja
zvlastna interpretacia prieskumu:
Slováci sú v investovaní opatrní, najčastejšie nakupujú zlato
*
realita:
Len 4,2 % Slovákov uviedlo, že rizikové investície s vyšším výnosom už využíva, pričom najčastejšie investujú do rôznych fondov alebo zlata.
*
O takzvaný "riskantný obchod" sa nikdy nepokúsila vyše polovica Slovákov (59,8 %). .
Ako teda dosiel autor k tomu nadpisu?
19. 4. 2014   ja
ako nam dobre ked mozeme zlato nakupovat do zasoby :-)
19. 4. 2014   anonym
No sak cim chudobnejsi odron a proletar, alebo lumpenproletar, tym musi byt opatrnejsi.
Hazard je pre kniezata a Rohanovcov, ale ten co nema ani na to mlieko, byt nehazardoval a je opatrny, tak tazko bude investovat do ineho, ako tisicrociami overeneho.
Ako sa mozu idioti, odtrhnuty do reality cudovat, ked clovek zo zarobkom okolo 500 eur tazko preziva a ma dat bokom 100 eur a snimi asi hazardovat nebude, lebo je to 1/5 jeho prijmu mesacne.
Daleko lepsie sa hazarduje niekomu z 2,000 eurami cisteho, ked da 200 mesacne do nejakej "hry" na investovanie a nahodou prerobi, je to len 1/10 jeho prijmu..
1/1