Názory čitateľov


Názory k článku:
Netreba ho zakazovať, stačí ho zdaniť

18. 4. 2014   anonym
"Vzhľadom k tomu, že HFT traderi zarábajú v podstate na každom obchode nejakú minimálnu čiastku, keďže si berú maržu z prepojenia nákupného a predajného príkazu dvoch obyčajných investorov - smrteľníkov, stačilo by ..." stacilo by ODSTRANIT MEDZICLANOK, teda HFT .. lebo JA SI TO PREDAM SAM, IBA MI DAJTE MOZNOST VSTUPIT NA BURZU.
18. 4. 2014   Anon
To je samozrejme blbost, ze HFT traderi zarabaju na kazdom obchode. Uz len to ukazuje, ze cela argumentacia je postavena na predstavach a neznalosti.
18. 4. 2014   peter hlavanda
zase jeden zidacky vymysel ktory amikovi zaruci zisky,ste si len vystrngali zidokraciu,a to niesom rasista!
18. 4. 2014   Anon
To je taka hromada nezmyslov... Jedine, co sa po precitani da spravit je citovat Crichtona:
You open the newspaper to an article on some subject you know well. In Murray's case, physics. In mine, show business. You read the article and see the journalist has absolutely no understanding of either the facts or the issues. Often, the article is so wrong it actually presents the story backward—reversing cause and effect. I call these the "wet streets cause rain" stories. Paper's full of them.
In any case, you read with exasperation or amusement the multiple errors in a story, and then turn the page to national or international affairs, and read as if the rest of the newspaper was somehow more accurate about Palestine than the baloney you just read. You turn the page, and forget what you know.
19. 4. 2014   ja
no tak dako to funguje, ludia to bohuzial povazuju za pravdive "lebo to citali v novinach"
18. 4. 2014   anonym
Vysoko rychlostne obchodovanie je jedna z foriem misania hovien, ktore sice neprida na hodnote, ale rozhodne je to zaujimava sportova dispciplina. Vysledkom je zas len pridana hovnota, ktoru zaplatia ako stratu bezny smrtelnici.
Zdanenim miesania h. sa len zvysi zataz na tych, co obchoduju pomaly.
18. 4. 2014   ľuboľ
má pravdu, teoreticky by to ešte mohlo tak fungovať, že minimálna doba medzi nákupom a predajom by bolo 24 hodín.
Vysokof."obchod ovanie" nemá nič spoločné z obchodom. osobne by som to zakázal.
18. 4. 2014   Anon
No ty si expert :) Medzi zlomkom sekundy a 24 hodinami je este spusta velmi legitimnych intervalov (nehovoriac o tom, ze HFT sa kona casto medzi roznymi instrumentami - arbitraz, takze sa nejedna o kupu a predaj toho isteho). Na takej burze by nikto neobchodoval.
18. 4. 2014   ľuboš
ide o to, čo si predstavujeme pod pojmom "obchod s akciami", resp. forex.ako klasický investor, nemám šancu poraziť rýchlofrek. obchodovanie. zároveň kúpou akcie si kupujem aj nejaký zlomok daného podniku, jeho prípadnú dividendu. Pokiaľ kupujem podľa TA, alebo podľa iných podkladov, mal by som mať ROVNAKE šance. alebo je mojich 100 eur menej hodnotných ako 100 eur firmy,ktorá kúpi-predá v zlomku sekund?
--------------- ------------
Potom nech neplačú fondy, banky, že ľudia nechcú nakupovať akcie, resp. neveria akciovému trhu. a tie peniaze potom chýbajú na trhu, kedže je "istejšie" ich držať na účte hoci aj za 0% úrok, ako za nejaký dividendový výnos z akcie, plus aj jej nárast.
18. 4. 2014   Anon
Co to je "porazit rychlofrek obchodovanie" a "mat rovnake sance" a ako si to v praxi predstavujes? Ved oni robia uplne iny typ obchodov, ty s nimi prides do styku max. vtedy, ked od HF market-makerov nakupujes/predavas. Lenze od niekoho musis a ked tam nebudu tito, tak zaplatis viac, pretoze je mensia likvidita.
A ze neveris akciovemu trhu je v poriadku, ale HFT nema nic spolocne s fundamentalnymi problemami financneho systemu.
18. 4. 2014   ľuboš
no neviem, ja kupujem cez burzu a tam nejaký ten čas trvá, kým dôjde k realizácii pokynu.
Vysokf.obchodov anie má výhodu v tom, že "zbiera drobné", prakticky okamžite vyhodnocuje aktuálny stav a až sa nemýlim, všetky údaje z burzy majú obyčajní "investori" omeškané o niekoľko minút. Takže, až ja kúpim 100 akcí x 10 a okrem mna to urobí ešte ďalsších 1000 kupujúcich, ženieme cenu hore..., ale toto už obchodník vidí... a kým sa ja došuchcem s objednávkou a nákupnym príkazom, zoobchoduje akcie niekoľko x.., pričom k reálnemu plneniu a vysporiadaniu ani nedôjde.
............... ...
a to isté pri trhu dole, ked začne akcia klesať, pc x krát predá pozíciu a naozaj vždy zarobí na ostatnom retaile. Neviem či to vysvetľujem dobre, alebo chápem správne, ale bolo toho popísaného už dosť a naozaj je to poškdzovnie ostatných klientov na burze.
19. 4. 2014   Anon
Pozri sa, niekto vzdy bude prvy. Ty nemas priame pripojenie na burzu (za ktore sa plati tolko, ze tebe by sa to nikdy neoplatilo), ale operujes skrz X ludi. Z tejto pozicie nemozes cakat, ze budes ty ten, ktory zarobi na spravach (hoci teoreticky mozes, ak to stihnes predtym, nez zareaguju aj ostatni mensi zakaznici a bude ich dost). Obchodovanie sprav je tiez len jeden z typov HFT a sposobuje vacsiu efektivitu trhu.
No a je omyl (evidentne rozsireny), ze HFT zarobi na kazdom obchode. To vobec nie je pravda, mnozstvo HF obchodov je arbitraz, ktora jednak v sebe nesie riziko (pozicne) a dvak samotna doba medzi obchodom a hedgeom znamena, ze mozes tratit - a to neni nejaky zriedkavy jav, pri takej konkurencii ci velkych pohyboch.
18. 4. 2014   Carlo Ponzi
diery cez ktore preteka voda sa nedaju zalepit ked je zla samotna krabica, ale to vam ten nositel Nobelovej ceny takto otvorene nepovie lebo by prisiel o titul aj zamestnanie
1/1