Názory čitateľov


Názory k článku:
Neudržateľný stav: Slovensko potrebuje dôchodkovú reformu, inak sa penzisti dostanú pod hranicu chudoby

3. 5. 2014   Kat
Slovensko potrebuje len jedno, vystrielat tie prasata z parlamentu a ciernu tmu vypravit niekde na Kamcatku.........
21. 4. 2014   Jan
Neudržateľné je rozkrádanie a tunelovanie všetkými vládami od r.1989.
20. 4. 2014   toolio
Tipnem si..."dochodkova reforma" = zvyysenie dani a odvodov.
Potom sa natiska otazka preco su na tom podla analyzy Cesi (s vyrazne nizsiou danou) ovela lepsie? vlastne nie to netreba riesit...vyssie dane a ked bude pruser bude sa to riesit potom - zase zvysenim dani a odvodov.
21. 4. 2014   ja
problemom su nizke platy, z maleho platu je potrebne ubrat vyssie percento. Ak by boli platy vacsie percentualne by stacili nizsie dane. Dalej je problemom vysoka nezamestnanost, zase len musis viac vybrat na daniach.
20. 4. 2014   slavka.bedi.gastan@gmail.com
V roku 1989. Na namestiach nam slubovali, ze za 10. rokov budeme mat, male Svajciersko, ale zabudli povedat, ze iba niektori, oni ho maju. A My mame chudobu, nezamestnanost, zdravotnicstvo o tom sa radsej nevyjadrujem, budeme kapat na uliciach, pretoze nemame financne prostriedky. Vsetky vlady od roku 1989. po dnesok treba brat na zodpovednost. Pre mladych, vystudovanych, ludi nie je robota, kazdy nemoze odist do zahranicia. V tomto state sama korupcia, rodinkarstvo, podvody. Co je to za stat, ktoremu, nezalezi, ani na mladych, ani starych, chorych ludoch. Chce se mi grcat velebnosti. Ospravedlnujem sa, ale inak to neviem nazvat.
20. 4. 2014   anonym
ale je tu jedna možnost všetci dôchodci zjazd do bratislavy dat im čipi a v jeden den ich vypnút a cocialna poistovna je bez starostí vedenie si potom môže z výšit platy i dnes majú ich neumerné su to najvedčí priživnici na ukor penzistov ale je tu den pre všetkých treba ist do ulíc a týchto zlodejov ktorý rozkradli národný majetok a uvrhli do dochudoby i spôsobily ekonomický krach slovenska dost bolo slubou dost bolo zotročovania slovákov zradcami slovenska ktorý robily z mluvy poti slovensku a pracujúcej triede a uvrhli ich tým do otroctva vôbec nechránily záujmi pracujúcich od roku 89 dodnešných dní slováci dokedy necháte zo sebou manipulovat tými ktorý predali slovensko za pár grciarov treba ich sudit národnými sudmi a žalobcami pretože slovensko dodnes má justíciu ktorá je zdaním zákonou ale spuolupracuje zo zradcami a otrokármi slovákov pracujúcich dole zo zradcami slovenska
20. 4. 2014   ja
keby nebola socialna poistovna vytunelovana Kanikom a Mikloosom, penazimohlo byt dost.
20. 4. 2014   anonym
Ja si myslim, ze dochodcovia su davno pod hranicou chudoby.
S nimi vatsina bezne pracujucich. Od chudaka tazko bude bohaty dochodca.
Avsak je to relativny pojem, ta chudoba, pretoze vsetkemu dnes vladnu peniaze, kde niesu peniaze, nieje comu vladnut.
20. 4. 2014   jaj
.........vsak v tejto republike ostali len otroci za 400eu vid 1600reg. agentur.....treba odist do sveta....toto je uz davno kolonia.....
20. 4. 2014   ja
Kým ja pôjdem do dôchodku, tak už na dôchodky nebude mať kto robiť, takže podľa mňa už dôchodky nebudú existovať, ale len nejaké sociálne príspevky na prežitie. Ešte šťastie, že mám odrobené nejaké roky v Británii, budem si pýtať dôchodok ztade. Ináč vo Švédku je najvyššia životná úroveň vo svete, začali testovať 6hodinový pracovný čas za ten istý plat. To my môžme o takýchto podmienkach iba snívať. U nás od 1989 vládnu zlodeji, darebáci a hlupáci a keby Slovensko bolo právny štát, tak títo zlodeji by už dávno oblizovali mreže.
20. 4. 2014   ja
dochok z Britanie je na zaplakanie, ak si myslis ze ta spasi 70 libier na tyzden tak si na omyle.
V UK je dochodok skor len socialna davka. Nemaju zasluhovy system, mozes zarobit hocikolko, tvoj dochodok je ten isty zufalo maly.
20. 4. 2014   peter
Už som sa dávno tak "nepobavil"... Že dôchodcom na Slovensku hrozí že sa prepadnú do pásma chudoby...??? Veď sú tam takmer všetci a obyčajní ľudia ktorí tam v nasledovných rokoch pôjdu, budú všetci v tomto pásme !
20. 4. 2014   Member
Preto nechcem mať nič s Obyčajnými ľuďmi!
1/2staršie