Názory čitateľov


Názory k článku:
Prvotný hriech európskeho bankovníctva

24. 4. 2014   antikom
zaciatok clanku je jedna velka sprostost ze cirkev zakazovala zarabat na inom a na kom sa da zarabat na sebe ? to mal niekto nieco vyrabat a potom to predavat sam sebe ? primitivny nazor. a banky su presne take iste podnikani ako ktorekolvek ine, ak by nebol o ich sluzby zaujem tak by prirodzene zanikli, a ak o ich sluzby ludia zaujem tak je dost idiotsky nazor ze ini ludia im to maju pravo zakazovat.
21. 4. 2014   anonym
Banky su v principe zle, lebo ich ucel je velmi nejasny.
Najma v dobe krizy, stratu vytvaraju castokrat zamerne, zisk sa snazia zatusovat, alebo nezdanit, cashflow ovcanov a institucii sluzi na obohacovanie, uroky su mizerne pri sporeni..
V EU nieje mozne nakupovat a drzat sporiace ucty v kovoeqivalente Ag, Au.. Taketo sposoby sa im nepacia, nieje mozne v bankach kupovat legalne kovodepozitne kovy, ani snimi obchodovat, nieje mozne ano dokonca virtualne fixovat na kovodepozit nejaky ucet, tak na co su potom tie banky, okrem neustalej definicie svojej ne-zbytocnoti a uzery.
Druha vec je, ze okrem bank existuju aj ine systemy platobnych prevodov nebankovych virtualnych, prikladom je paypal a ine, ale u nas ich nieje mozne na plno vyuzivat.
Priklad jeden, nieje mozne si stahovat z paypaloveho uctu hotovost, takze ak predame nieco cez e-bay, nieje mozne sa dostat ku finalnej hotovosti nijak jednoducho..
Atak podobne..
22. 4. 2014   Slováčisko
Banky vznikli preto aby si nenažreané reśtaurácie mali kam pchať svoje zarobené tringelty. Potom eśte slúžia pracovníkom IT ktorý celý deň nič nerobia len sa hrajú s poćítaćom a nemajú kam strkať peniaze preto vznikli banky. Vśetci nás okrádajú fuj fuj fuj
21. 4. 2014   anonym
treba vybrať peniaze z bánk,zrušiť všetky účty,a potom sa hádam s pokorou obrátia k obyčajným ľuďom,lebo hŕstka bohatých ich nespasí.
21. 4. 2014   anonym
je pravdepodobné penažné ústavy boli vytvorené za účelo mu ochrany majitelov vedčieho množstva financii kde ich dávali do nedobitných trezorov neskôr sa s penažných ustavou stali bankové domy investičným charakterom čo malo za následok v dnešnej dobe sa v kladatel stal zajatcom tochto bankovníctva bolo by jednoduchšie ked všetci zamestnavatelia by zamestnancom odvádzali všetky platby nimi určené a banky by nemali s tým nič spoločné teda ako za komunizmu ked robili exkúciu na plat dnešné banky ked s krachujú aby mohli existovat doplnia prachy od štátu a idú dál a danovnikom sa smejú do tváre dokonca riadielia dostanú odchodné niekolko milionové žiadna zodpovednost to isté sa robí vyše dvadcat rokov na slovensku miliardové spáchané škody a nikdy sa nenájde pachatelia ktorý to zavinili spôsobily preto kapitalizmus je jeden velký hnoj kde je prvotný hriech v eurozone: nie su pravidlá peniaze za tu istú vykonanú pracu nie su rovnaké ako to majú na mysli v stupujúci do eurozony prave naopak su zdierany sú otrokmi a je to práve eurozona ktorá z ničila celú ekonomiku slovenska aj iným štátom dôkazov je dost penzistí sú žobrákmi a pracujúci pracujú od rána do mrku za petsto euro teda do ulic slováci dole kapitalistami vystupit z nato a vyhlásit z vrchovanú neutrálnu republiku slovenska a česka od ktorého sme boli násilym odtrhnutý bez súhlasu a vôle obyvatelstva ktoré sa nevyjadrilo v referende tak ako to má na mysli ustava a česko-slovenska
21. 4. 2014   anonym
"keby zamestnavatelia odvadzali vsetky platby nimi urcene " a dnes to robi kto ? a ako chces realizovat platbu bez banky ? ci kazdy zamestnavatel ma mat trezor? najprv porozmyslaj az potom pis
21. 4. 2014   poistka
Taký hriech od banky som zažil na vlastnej koži ako vás oklamú o svoje úspory!Príklad z vub v nr, kde pri predčasnom rušení flexipoistky v generali podáva pracovníčka zavádzajúce a klamlivé informácie vidinou provízie a z mojich 4000€ vložených v hotovosti mi bolo vyplatené 1050€. To všetko pod ochrannou rukou vedenia banky. Ak by som dostal korektné info, určite nenechám banke takmer 3000€, hoci mi slovne bolo povedané, že mi bude vyplatená oveľa vyššia čiastka. Ľudia nechajte si všetko písomne potvrdiť pri takýchto operáciách! Veselo - veselá užite si ich,hanba vám! VUB a Generali nikdy viac.Poučenie pre ostatných.
21. 4. 2014   anonym
pripájam podobnú skúsenosť s kooperatívou, po rokoch a vyše 10.000 eur "investovaných a "garantovanom" zhodnotení 3,5%...,ostalo necelých 5000. kooperatíva ..NIKDY viac!:)ľuboš
21. 4. 2014   anonym
Predpokladam ze zivotne poistenie - kazdy predsa vie ze zivotne poistenie nieje sporenie ale poistka Ziadna poistovna nema primarne sporiaci produkt ved uz z nazvu musi byt jasne ze je to poistenie. Takych somarov ako ty sa ale naslo vela :)
25. 4. 2014   kjkszpj
Každý vie... Ale ak mu pani v banke tvrdila niečo iné, tak jej skrátka veril.
21. 4. 2014   classicchess
Takže v islámskych krajinách nie sú banky a banky nepožičiavajú? Neposkytujú úvery? To mi je novinka.
21. 4. 2014   anonym
su a doslova uzernicke nemôzu sice pytat urok ale doslova im odovzdavas pravo manipulovat s tvojim majetkom
21. 4. 2014   anonym
CELE BANKOVNICTVO JE IBA PODVOD!
21. 4. 2014   anonym
a preto tam mas ucet :)
23. 4. 2014   anonym
musi, aj keby nechcel..keby si zamestnavatelovi povedal, ze chces vyplatu dostavat v obalke(a takych je vela co by chceli, tak nepochodis..to je ta trhova "sloboda"
24. 4. 2014   antikom
a to uz preco u nas vo firme sa dava vyplata v hotovosti
21. 4. 2014   Larken Rose
Pridajte si k článku aj celkom trefné videjko :-) Larken Rose - Ako sa stať zlodejom www.youtube.com...
1/1