Názory čitateľov


Názory k článku:
Základný účet zadarmo: Dokážeme vďaka nemu usporiť na poplatkoch?

20. 4. 2014   anonym
No ak si zratam, ze by som mal ist do UK, koli tomu, ze tam zriadim ucet, navyse duplicitny vedeny v eur a lbs, tak ta cesta, aj keby som siel na bycikli a spal na lavickach, by vysla dost draho.. To je uz tam lepsie ostat a ziadat o azyl, potom by to zmysel asi malo.
20. 4. 2014   ja
v eurach uz zadarmo nie je ani tam, a ucet je zadarmo ale aj sluzby su ako zadarmo.
Preco tam chces ziadat o azyl?
20. 4. 2014   anonym
Ale ved tu v UK mame zakladny ucet v akejkolvek banke zadarmo.
19. 4. 2014   anonym
Zakladny ucet zadarmo nikde nieje, jedine v on line bankach a to zadarmo nieje tiez zadarmo.
Napriklad taka tatarbanka si pyta mesacne len 7euro za vedenie uctu, emitovanu kartu a podobne.
Pravdepodobnost , ze bude mozne mat "ucet zadarmo" vedeny v nejakom inom state je rovnako mala, ako ze kriza lahko pominie.
Avsak tlaky na uplne odburanie hotovosti su uz tak dlho a tak stare, ako banksterstvo samo.
Predpoklad, ze sa cierny trh vrati ku cash platbam kovmi, je podstatne vyssia, ako to, ze budu mat ovcania nejake ucty zadarmo.
Lebo ak aj zadarmo, tak len velmi kratky cas. Za kazdy prevod, nakup, platbu a pod. si dnes mimo hotovost kazdy nieco pyta. Niekdy uz akj za hotovost.. orange, eurotel, slovenska posta a ine.
19. 4. 2014   Ypso
Ako sa dá z ćlánku vydedukovať, že základný účet je zadarmo?
19. 4. 2014   anonym
Teraz sa europska mumia velmi snazi prezentovat system cash&carry ako zdanlivo nevyhodny a zatazujuci.
Problem je, ze ak sa vytrati hotovost, budu vsetky transakcie a vsetky sposoby pohybu penazi preukazatelne a ovcan bude perzekuovatelny.
Moze sa totiz lahko stat, ze niekto, kto je zamestnany, alebo aj nie a zrazu sa mu objavi na ucte suma, alebo vklad mimo zabehnuty limit, bude musiet dokazovat, ako danu hotovost nadobudol a ak nepreukaze jej legalny povod bude popotahovany a minimalne zdaneny, alebo mu to bude zabavene, ako nelegalny prijem.
Sposob, aby mala kazda euroovca ucet v banke je cestou na centralne registracne pokladne, z platobnym terminalom, kedy sa jedneho dna stane hotovost ilegalnym sposobom platby za tovar a sluzby.
Potom nebude mozne prakticky prevadzkovat hotovostne operacie a netransparentne a bez "dohladu" a stopy niekomu nejake peniaze trebars darovat.
Typicky problem moze nastat, ze "mame" date love na ucet, ked pracujete v zahranici, mimo EU a nejaky ony (svine) je to zdania dodatocne ako prijem, alebo jej znizia dochodok o rozdiel sumy, na zaklade dokladovatelneho prijmu, ktory sice nieje prijmom, ale je to suma ktora jej pomaha zit.
Iny priklad moze byt aj to, ze babka predava z dvora a nebude mat moznost prijat cash, tak jej to kliknete paypassom, alebo online cez mobil.
Az sa jej na ucte nazbiera suma viac ako x nasobok zivotneho minima (stale dokladovatelny povod od fyz. osob prevodom) bud jej to zdania, alebo jej obstavia dochodok.
Vsetko je mozne, lebo zakony su nastavene jasne, len nieje moznost absolutnej kontroly nad obehom penazi.
A to nieje seda, ani cierna ekonomika, jedna sa o sposoby prezitia. Ako asi preda nota bene z on line platbou typek na krizovatke?
Alebo somrak do klobuka si da gayfoun a drobne mu budu davat go-pay?
Jedneho dna to bude z moznosti mat "lacny ucet" povinnost a potom uz bude neskoro.
20. 4. 2014   ja
no hlavne o to ide aby ta mohli kontrolovat, jak za komancov
1/1