Názory čitateľov


Názory k článku:
Strach v Európe: V týchto štátoch môže prasknúť realitná bublina

1. 4. 2014   anonym
hore hlavi slovač prichádza doba bude sa z národnovat a vyvlastnovat takže byty budete mat zadarmo otázka času pekný den
31. 3. 2014   anonym
V SK realitna bublina nehrozi, pretoze v SR nemame reality, ale realitu.
V SR sa uplne rozpadol system najomnych bytov, nehovoriac o lacnom a regulovanom najomnom.
Kedze ovcania pristupili na tuto hru a akceptuju ju v plnej miere, tada ak chcu byvat, musia mat "Vlastnu kralikaren" najom v prijatelnej cene ani nezozenu a ak, tak jedine tam, kde nieje ziadna praca.
Takze u nas je to nie realitna, ale realna bublina.
Developkari nemaju problem stavat na cierno, ak tak dodatocne zlegalizuju akukolvek stavbu, prilev pristahovalcov je len v Blatisrave a nie z vonka, ale z ostatnych regionov, kde zdochol pes a tyto akceptuju ceny, takze sa nic zvlastne nedeje.
Z mesta a sidlisk zas utekakaju do satelitov nadsenci, ktory vymenia kralikaren stavanu do vysky za predrazenu kralikaren stavanu do sirky (radove RD) a vsetko je v poriadku.
Ze centralna obec ma o nejakych 15 tis. obyv. viac?
Nevadi, deti odvezu do skol, sak na to mame.
A ze take tri veze niesu obsadene?
nevadi, oproti postavime dalsie, sak sa uz niekto najde.
U nas je to skratka ine...
31. 3. 2014   Rocky Balboa
Len na SK je asi ale zvykom, že keď niekto má 30-ročnú uver a platí 5 rokov vysoké úroky voči tým, čo majú nové zmluvy s úrokom "okolo nuly (prirovnanie z článku), tak mu to po piatich rokoch úrok ešte o niečo zvýšia - niekto tú krízu banke musí zaplatiť.
Prechod do inej banky sa takmer nikdy nevypláca kvôli všakovakým poplatkom a vybavovaniu a hypotekárna zmluva je stavaná výlučne v prospech banky, čo sa týka poistení, viazanosti, poplatkov atď... Takže si banka môže robiť takmer čo chce a bežný Slovák iba platiť - a hlavne včas.
Mramorový obklad bánk nevydrží večne a A-osmičky manežérom už vôbec nie...
31. 3. 2014   Realista
Rocky, a dožijeme sa toho ?
1/1