Názory čitateľov


Názory k článku:
Takmer pätina Slovákov má vyššiu kvalifikáciu než akú potrebuje k svojej práci

27. 2. 2014   anonym
Hm, no, lenze problem je aj inde.
Skoly produkuju nepouzitelny substrat, pretoze vatsina VS, ktory vylezu zo skoly, niesu schopny, castokrat vykonavat ani pracu stredoskolaka.
Panuje u nich mytus, ze nebudu predsa robit pracu stredoskolaka, oni maju diplom!
A to plati o uplne zakladnych pracovnych postupoch, trebars v elektrotechnike.
Chcu byt servisny technici, konstrukteri designeri, ale nevedia zapojit ani schodiskovy vypinac.
Nemaju totiz vyucny list...
ja by som im nedovolil, najma inzinierom studovat VS, dokonca ani maturitu by som im nedal, pokial by nezlozili prakticke skusky z nejakeho odborneho predmetu a nespravili by nejaku ucnovsku pracu, pre mna za mna architekt by si musel postavat mur, nahodit ho maltou, ing. eltech. by si musel zapojit napriklad nejaky rozvadzac a osadit ho na stavbe, ajtak postavat maly pocitac na univerzalke, konstrukter si vysustruzit nejaku somarinu.. buduci Ekonom, by mal podavat danove priznanie, za nejaku firmu atd..
Bez toho, aby sa niekto zaspinil vie uplne h. ako sa to robi, teoria na VS mu dalsie styri roky uzere zo zivota a diplomom si prdel utierat cely zivot nebude.
Ale to znie prilis ako rozpravka, tak nech sa paci, studujte.
27. 2. 2014   mad
presne , vzdelanostna uroven je v podstate len udaj pre zivotopis, mat vysoku neznamena este nic, ked ma niekto titul z urciteho odboru neznamena ze je aj realne odbornik, skola da len zaklady a zalezi vzdy od ludi ako sa k tomu postavia, aj stredoskolak moze byt ovela lepsi ako vysokoskolak,pricom s timy ucnovkami suhlasim, trebars architekti alebo projektanti zo skusenosti viem ze vlastne postradaju technicke znalosti ze ani nevedia ako funguje ta vec ktoru navrhuju v praxi, naopak taky dobry elektrikar so samovzdelanim moze byt ovela prinosnejsi a moze aj toho vysokoskolaka schovat do vrecka v jeho odbore z ktoreho ma titul
27. 2. 2014   slavo.hudec@pobox.sk
Som presvedčený, že je to viac.... A to nehovorím o tých s VŠ, ktorí v zahraničí úmývajú riady a zametajú smeti.........
1/1