Názory čitateľov


Názory k článku:
Slovákov, ktorí uverili reforme, čakajú dočasne nižšie dôchodky

21. 2. 2014   Realista
2.pilier je obyčajný podvod na ľudí a raj pre podnikavcov bez zodpovednosti. Je to prenesenie zodpovednosti nezodpovednými politikmi za dôchodky občanov, z daní ktorých žijú, na súkromné DSS, ktoré ale za dôchodky vôbec nezodpovedajú. Dzurindovci na čele s Kaníkom a ich prisluhovači vytvorili systém - Občan daj ! Ale či Ti dám aj ja, a koľko, to už zabudli povedať. Aj to svedčí o ich polovičatom myslení a príjmaní opatrení. V našom právnom systéme je to nevyvážená zmluva a teda neplatná. Ale pri stave v akom je náš právny systém, zdravý rozum a zodpovednosť politikov, sa môže zaviesť všetko.
20. 2. 2014   anonym
dôchodcov je asi milion vyše šesto tisíc su predčasný alebo invalidný ktorý nemajú odrobené roky a práve tý berú viac ako tý ktorý pracovali celý život sa musia uspokojit z minimom dvesto euro celý sistém dôchodkového sistému ktorý sa volá socialny je obrovským podvodom na pracujúcom lude ano je skutočnov pravdov celý slovenský štat drža pri živote asi petsto tisíc pracujúcich po ktorých je vidiet práca a ktorý udržujú štát vchode ked prestanú pracovat nastane na slovensku kolaps z katastrafalnými následkami po týždennom štrajku mestá ostanú v odpadkoch a následne predajne zavreté doprava odstavená a kapitalisti zostanú o hlade následne vyše miliona kancelarskych krís bez roboty ktorý aj tak nič nerobia a sú priživnikmi na slovenských pracujúcich to je skutočnost a stopercentná pravda preto dôchodky su také a sú okradaný pracujúci ktorý celý život vytvárali hodnoty a práve tý najmenej poberajú
20. 2. 2014   FERO
Dôchodkový pilier v 30-rokoch v USA rozkradli a mafia vybudovala za tieto peniaze kasína na Kubbe , ale o tom sa nikde nepíše !!!
20. 2. 2014   anonym
Štátny dôchodkový systém je pyramídová hra. Nebudú pracujúci, (rodí sa čoraz menej deti) nebude z čoho platiť penzie. Ak si budeme sporiť, mame garanciu svojich usporenych peňazí. Navyše sa tieto prostriedky môžu dediť. Môj otec sa dožil až 3 rokov dôchodku, mama je teraz 6 rokov a tiež má nádor s metastazami. Platili cely život a penziu si neužili!!! Ja sa penzie možno ani nedozijem, ale jedine co má pre mna zmysel, že moje usporené peniaze z II. piliera zdedí manželka a deti. A o toto špekulantom Zder sro. ide, aby peniaze nezostali mojim deťom, ale aby srandisti z rôznych finančných skupín mali na nové Bugatti.
20. 2. 2014   milan9
Ty sa dozijes pol roka v dochodku po tom co podpises zmluvu na dozivotny dochodok a tvoja zena a deti zarobia na tvojom dochodku tolko ako ty na dochodku rodicov.
20. 2. 2014   vlk z wall street
chcel si asi povedat, ze sukromny je pyradmidova hra, lebo statny funguje v Europe bez vacsich problemov uz takmer 15O rokov...keby nechali padnut globalny bankovy system v r 2008, tak mas dnes v tvojom 2pilieri velke H...a mimochodom, ratal si aj naklady 2piliera vo vyske cca 1%HDP kazdy rok, ktore platime cez zvysenen dane, urocene vladne pozicky, nizke dochodky a tym aj znizenu zivotnu uroven sucasnych dochodcov a nizko/strednoprijmo vych skupin, ktore sa na financovani tych nakladov podielaju najviac ?
20. 2. 2014   alfonznekonečný
GANGSTERSKÝ DEBIL, TO ČO JE PYRAMÍDOVÁ HRA, NAVŠE CHAZARSKÁ A IDIOTSKÁ SÚ TIE ICH " DôCHODKOVÉ " GANGSTERSKÉ PYRAMÍDY, KDE SA DANE NÚTENE VYBRANÉ OD OBČANOV DÁVAJÚ DO GÁGORA CHAZARSKÝM ZLODEJSKÝM PARAZITICKÝM DEBILNÝM GANGSTROM V ŠTÁTOCH, KTORÉ TÍTO OVLÁDAJÚ ( VRÁTANE SLOVENSKA ), ONI SI Z NICH VYKRADNÚ KOLKO CHCÚ A KEĎŽE TIETO PENIAZE CHÝBAJÚ V ROZPOČTE, TAK TO OBRATOM CEZ ICH CHAZARSKÉ GANGSTERSKÉ PRÁČKY UKRADNUTÝCH PEŇAZÍ TYPU KARIBIK, ŠVAJČIARSKO, SEYCHELLY .... POĆIČIAVAJÚ NASPäŤ TÝM NIMI VYKRADNUTÝM ŠTÁTOM SAMOZREJME ZA CHAZARSKÚ ÚŽERINU !!!!!!!!!!!!!!!!
šalom
20. 2. 2014   B3
Keby som bol gangster, nepotreboval by som si sporiť na penziu. Debil som ale určite, keď som stratil čas v tejto diskusii...
20. 2. 2014   anonym
SLOVACI UZ VELA SOMARINAM UVERILI!
20. 2. 2014   anonym
autor článku zabudol podoktnúť, že doteraz nikto nepovedal ako sa dôchodok z druhého piliera bude vyplácať. Existuje možnosť že žiadna poisťovňa nebude mať záujem. Čo potom???
I preto by mazaujímalo ako autor dospel k sume 3 €.
Od prvej chvíle som si myslel že je to podvod na ľuďoch. Ani tí, ktorí druhý pilier zaviedli, nepovedali kde tento systém účinne funguje.
20. 2. 2014   milan9
Ked ziadna poistovna nebude mat zaujem, tak nastupi NENAVIDENA SOCIALNA POISTOVNA.
20. 2. 2014   anonym
priebezny system mozno vzdy zahojit bud znarodnenim - najlepsie niekedy pred volbami, ktore budu pre vtedajsiu koaliciu vyzerat zle, alebo tym, co uz terajsia koalicia so sebou samym urobila - brutalne vitazstvo podielu odvodov do priebezneho systemu a znizenie podielu odvodov dop druheho
20. 2. 2014   anonym
zaujimave , ze to stale este vychadza, pol miliona ludi robi, milion dochodcov berie a milion statnych zamestnancov tiez, a je tu asi milion spekulantov(socialn y a ini). Stat ich financuje z nekrytych penazi a poziciek, v dosledku toho rastu ceny zakladnych potravin a energii, byvania. Vysledok je pokles hodnoty eura, ze za primernu dennu mzdu si uz tazko kupite jeden nakup zakladny potravin pre rodinu. Su taky, co robia za minimum. Takto sa vlastne pre ten prvy pol milion straca zmysel chodit do roboty.
1/1