Názory čitateľov


Názory k článku:
Inštitút minimálnej mzdy je jednou z príčin dlhodobej nezamestnanosti

27. 8. 2012   anonym
zákon o minimálnej mzde aspoň nejako ochraňuje zamestnanca pred otrokármi- investormi zo západu. Keby nebola minimálna mzda definovaná tak pracujeme úplne zadarmo ako v číne. a o to ide týmto lobistickým sviniam v podobe veľkých zamestnávateľov- vykorisťovateľov. Prečo všade na západe je minimálna mzda oveľa vyššia ako na Slovensku a fabriky tam sú tak isto. Na slovensku je veľa odborníkov a neverím tomu že by ich na východe toľko našli.možno až v japonsku. treba si vážiť našich pracujúcich a dať im riadne zarobiť a nie ich stále len žmýkať.
20. 8. 2012   makjozef@seznam.cz
Keby bola minimálna mzda aspoň 1000.-E pochopím výhrady. Ale takto nech skúsi , ha jzel jeden žiť z tej žobračenky! Dokedy budeme trpieť takých vydieračov?
20. 8. 2012   anonym
aký je to podnikatel ked nedokáže zabespečit mzdu zamestnancovi takých treba zrušit z faktov je preukázané podnikatelia majú velké zisky aj tak zamestnancovi dávajú životné minimum svojim zamestnancom preto som presvedčený treba uzákonit minimálnu mzdu na tisíc euro a tý ktorý nechcú ju dat zamestnancovi nech odídu z podnikania je známe ako sa dvadcat rokov podniká na slovensku ako sú zdieraný zamestnavatelmi pracujúci preto treba túto uvedeú sumu uzákonit všetky negatívne zákony sme prebrali z europskej únii ale ked sa jedná o peniazoch pre pracujúceho občana chcú zárobok určovat zamestnavatelia ktorý sa len obohacujú vyše dvadcat rokov na úkor pracujúceho ludu a plačú postavené na tom skrachujú tak nech skrachujú a idú do pekla ked nevedia podnikat a pracujúcemu zaistit istoty v budúcnost tu vidiet kapitalistický dopad na pracujúceho človeka penzia nepokríva jeho dožitie vid penzie v rakúsku o čo je horší náš penzista ktorý dostáva prídeli ako za vojny aby nezdochol ktorý celý život tvrdo pracoval a vytvorené hodnoty rozkradli privatizéri a iný podobný ktorý tento obrovský majetok nevytvorily nie su ani peniaze ani majetok preto dole s kapitalistami na zapade by ste boli zametačmi a tu chcete podnikat to nie je podnikanie ale len zbedačovanie slovenska zo všetkými doterajšími vládami a poslancami
20. 8. 2012   informátor
niekto by mal p. Oravca informovať že Rakúsko má legislatívne upravenú minimálnu mzdu od roku 2009 a Nemecko od roku 2011. Minimálnu mzdu má v Európe upravenú v zákone 23 krajím okrem iného aj Rusko alebo problémové Grécko.
20. 8. 2012   anonym
Ak sa zruší minimálna mzda, 1/4 slovákov sú bezdomovci okamžite... bez jej zrušenia to bude trvať ešte pár rokov... dúfam. Prídeme aj o osraté slipy.
Zamestnávateľ zoberie zamestnancovi aj chleba od huby.. ale "služobné" auto si nekúpi fabiu za 10 000 EUR ale minimálne Octávku za 20 000...
1/1