Názory čitateľov


Názory k článku:
Ceny elektriny pre koncových zákazníkov by v najbližšom čase mali klesať

9. 7. 2012   Egreš
Ja si myslím, že skoro 10% pokles ceny elektriny napr. pxe SK BL Cal-13 oproti cene pred rokom je už skoro vyčerpaný. Samozrejme očakávam ešte mierny pokles, ale najviac na úroveň ceny na rok 2011. V článku sa spomína, čo urobí s trhom zatvorenie jadrových elektrární v Nemecku. Určite by ich nezavreli, ak by výrobu z nich nevedeli nahradiť inými kapacitami bez markantného rastu ceny. Aký vplyv by to malo na Slovensko? No ČEZ by sa otočil z východu na západ. Slovensku však pribudnú pravdepodobne koncom roka 2013 jadrové bloky č. 3 a 4 v Mochovciach. Fotovoltaika je už stopnutá, takže tam kapacity nepribudnú. Podľa môjho názoru cenu elektriny bude ovplyvňovať vývoj HDP a cien komodít, napr. ropy.
8. 7. 2012   anonym
Voľná energia - ceny elektriny a tepla za 5% zo súčasnej ceny. Na trhu v decembri 2012, predobjednávky už teraz. Už vám odzvonilo energetické kartelové korporácie! :-)))
www.ecatenergy....
9. 7. 2012   Egreš
Tak to je pekná kačica, 5% pokles ceny elektriny by som bral veľmi reálne, ale cenu elektriny 5% zo súčasných necelých 50 Euro/MWh, teda za 2,5 Eura/MWh si neviem predstaviť. To je ešte väčší omyl, ako minulý rok Kažimíra v relácii na telo v Markíze s grafom, ako SMER znížil ceny plynu.
9. 7. 2012   anonym
Dívaš sa na to cez staré okuliare. Najprv preštuduj obsah webovej sránky a potom hodnoť.
-------
Hustota energie je enormná v eCAT, len porovnateľná s jadrovým reaktorom. Podľa hmotnosti hustoty je energia 200 000 krát vyššia než olej. Objem eCAT má faktor 2 mil. hustoty energie. To znamená, že 1 liter paliva eCAT predstavuje viac ako 100 cisterien ropy. 1 barel eCAT paliva predstavuje tanker s ropou. Rozdiel je tak ohromujúci, že je až ťažko pochopiteľný. Vplyv na dopravu a geoekonomiku bude ťažký. Japonsko má ťažbu uránu z oceánu pri koncentrácii min. 5ppb vzhľadom k obsahu energie v jadrových reakciách. ECAT hustoty energie ponúka na vyšších úrovniach než urán s bohatou non-radioaktívne materiály. Preces eCAT non-rádioaktívne nezanecháva zostatkové rádioaktívne materiály.
www.ecatenergy....
-------
E-CAT: energie za 5 % dnešní ceny
www.wmmagazin.c...
1/1