Názory čitateľov


Názory k článku:
Poisťovňa nemôže platiť spätne pacientom

3. 7. 2012   Peter
Vidim, ze niektori ludia sa tu vyjadruju k veciam ktorym vobec nerozumeju a do ktorych nevidia. Tak pridavam par informacii:
1. Chcem vidiet zivnostika alebo firmu ktora si za svoju pracu a spotrebu materialu (ktory je v zdravotnictve dost financne narocny) posle fakturu pre odberatela a potom bude spokojna ked jej odberatel zaplati polovicu alebo 2/3 z faktury, lebo prekrocil kvoty. Myslim, ze takeho som este nestretol.
2. Lekar ktory je obmedzeny mnoztvom vykonov ktore moze vykonat za mesiac ma dve moznosti ak ma viac pacientov ktori ich potrebuju:
a, bud ich vykona viac a vie, ze osetrenia nad kvoty mu poistovna nepreplati,
b, alebo si proste budu musiet pacienti pockat do dalsieho mesiaca alebo podla poradovnika aj dlhsie.
Osobne by som si za osetrenie radsej priplatil aby som ho mal hned ked to nase poistovne nie su schopne urobit a obmedzuju lekarov.
Nevidim dovod vybijat si tu zlost na lekaroch ktory ziadaju od poistovni aby im na pacientov platili viac. Najvacsim kamenom urazu zdravotnictva su poistovne a ich zisk. Kazdemu je jasne, ze zdravotna poistovna by mala byt nezikovka.
Nebudem sa tu vyjadrovat k platom lekarov vzhladom na to, ze tento clanok s tym vobec nesuvisi. No neda mi nepodotknut, ze hodinovu mzdu mojich priatelov (mladych doktorov) by som za to svoju vobec nevymenila. "A musim sa ich spytat kde si schovavaju tie drahe auta a domy lebo zatial som videla len ich podnajom v 2kk."
3. 7. 2012   Hnus
Lekári sú už nenažratí ktorí z nich sa má zle ja nepoznám ani jedeneho nehovoriac o iných zdravot pracovnikoch ktorí by si možno zaslužili viac ako oni s ich pristupom k pacientovi .Už sa mi ani nechce vyjadrovat je to hnus čo robia drahé auta 4x na dovolenku v roku byty,domy zabezpečené deti ale maju málo
2. 7. 2012   Rudo
Jedna zdravotná poisťovňa pre všetkých. Kto chce nadštandard, môže sa dobrovoľne pripoistiť v komerčnej poisťovni. To by sa potom zdravoťáci - česť výnimkám -čudovali, ako by boli kontrolované ich výkony. Teraz chcú všetci navýšenie platieb iba od Všeobecnej, o ostatných poisťovniach nehovoria. Pritom výkony si rozpisujú na všetky poisťovne. Takto nie je možné zistiť prakticky žiadnou kontrolou, čo lekár skutočne dostane, nehovoriac o províziách za drahé lieky, keď rozhodí recepty na všetky poisťovne. NO A TROCHA IRÓNIE: čo majú robiť zamestnanci vo firmách bez rozdielu majiteľov - majú hromadne odmietnuť pracovať, ak sa im nezvýši plat o x-percent a to plošne na celom území republiky? To by sme sa za pár dní vraždili pre krajec chleba, lebo by ho nemal nielen kto upiecť, ale ani predať! Myslím si, že to stavovské organizácie zdravotníkov už začínajú hodne preháňať. Zachutilo im zvyšovanie príjmov, musia si však uvedomiť, že zdroje sú obmedzené výškou platov ich pacientov, od ktorej sa odvíja výška odvodov. Priemerná mzda v republike je iba povestná klobása pod nosom!
2. 7. 2012   anonym
To je dobra hovedina! A hlavne,ze mame zdravotnu povinnu.Preco to nezrusia uz aj tak sa takmer za vsetko plati.
1/1