Názory čitateľov


Názory k článku:
Priemerná starobná penzia predstavuje 375 eur

16. 5. 2012   anonym
Darina Rolincova muza nema doma
13. 5. 2012   vazny
Za tieto peniaze veru niektori aj robia. takze niekho dochodok dosahuje 100% ich platu. Vsetko jenizke mzdy aj dochodky
13. 5. 2012   anonym
Darina Rolincova tiez zila v dvoch statnych zriadeniach a nenadava
13. 5. 2012   rakso
Po 42 - rokoch odpracovaných, nemať ani 290.- eur dôchodok a pritom vynechanie v zamestnaní minimálne , ( dovolenka , choroba- krátkodobá), je urážkou občana tohoto štátu. Štát si neplní svoje povinnosti , ale pritom si cez dane nechá platiť - údajne svoje " služby" .A pritom si hovorí sociálny ! Čo je na ňom sociálneho , keď za odpracované rokov, denne 9hodín a viac , dostáva - almužnu. Nahovoriac mu že si vraj viac zo svojho platu do penzie nenašetril. A ako aj mohol, keď zamestnania určitého tipu boli označkované už štátom , ako zlodejské . Kto stál za pultom , bol každy zlodej , či to bol mesiar , potraviny reštauračné služby , holič atď. Vo mzde mal zakalkulované " diško" , ktoré nesmel vziať - bol to úplatok. čím si bol poctivejší , tým si nato viacej doplatil. Kde je tá solidarita ku poľnohospodárom v družstvách , keď ich mzdy v pedesitich - šesdesiatich rokoch , dosahovali 300-500.- kčs. Keďsa robilo na jednotky a jednotka mala bežne 7-12 .- kčs a na deň zarobil 2až 3jednotky. To sa teraz šafári = Nažratí - hladnému neverí ! = . Je tu jedna praktika , ktorá na Slovensku sa pravidelne praktikuje , dovtedy sa slubuje že sa stým niečo urobí ,až viac ako polovica nárokojúcich " vykape" a potom sa ostatným pretiahne medový "špagát " popod nos . To sa udialo luďom nespravodlivo odsúdeným , poškodeným za politiku , nespravodlivo obratých o ich majetky , atď. A tomuto my hovoríme ,že sme v právnom štáte ? Ani základné funkcie štátu sa tu neplnia a nie socialne . V toto štáte krivda sadla za stôl, a pravdy sa nedovoláš.Hanba tým , ktorí to dobre vidia a vedia a tvária sa , že všetko je v poriadku.
Štát je násilný nástroj , či to chceme počuť alebo nie,v štáte existuje len jedno pravidlo - za to že žiješ v ňom platíš svojimi daňami a zato ťa štát musí chrániť a podporovať. Kto nerobí a nerobil , nemá právo požadovať pôžitky. Štát si zobral na plecia " dirigenskú paličku ", a s ňou vytvoriť také podmienky , aby v tomto štáte nebolo darmožráča. A tí ktorí ho riadia , ak nemajú nato , nech to nechajú takým ktorí to budú vedieť spraviť.
13. 5. 2012   Beata
neviem,kde ste zobrali túm sumu,som presvedčená o tom,že 29.tisíc poberateľom predč.st.dôchodku sa o takejto sume ani nezdá. Skutočnosť je taká,že dôchodky málo dosahujú 300 eur.Tieto priemerné výpočty sú dobré len tak do tabuliek výkazov.
13. 5. 2012   anonym
súhlasím ale čo sme všetci preto urobili aby to tak nebolo robíme od rána do noci a dostávame minimálnu mzdu za všetko môžu všetci poslanci a vlády ktorý tu tak bačovali a preto sme tam kde sme nechceli byt hlavne poslali sme peniaze na dôchodky grécku teda štátom ktorý podviedli celú europskú uniu preto hovorím začo berú peniaze poslanci a vlády nič pre nás dodnes neurobili vidíte aké su dôchodky za chvílu sa budeme musiet pást a na zimu usušit seno aby sme nezdochli chceli ste kapitalizmus postavené na tom nemáte pomaranče,banány a stojíte na ne v radoch teraz nemáte na zaplatenie bytu nemáte čo jest nemáte čo obliect a je to ako v knihe Čenkové deti dejiny sa opakujú pracujúci slovenska do zbrane jedine táto cesta je jediná vyhnat kapitalistov z národnit ukradnutý majetok a vynníkov potrestat volby sú ako loto vyhráva ten kto je v balíku kúpi si všetko za polievku a výhody jedine diktatúra proletariátu vám zabespečí istoty žitia bývania penziu doteraz sa rozkráda národný majetok ktorý bol nami vybudovaný a riadený bola to idea správna kto vám dal za desat odpracovaných rokov troj izbový byt dvadcat rokov sa rozkráda čo sa vybudovalo poctivov prácov pracujúcich, pracujúci do boja nedajme sa okrádat privatizérmi slubotechnami a zlodejmi rozkradačmi slovenského národneho majetku
13. 5. 2012   Laco
takuto penziu urcite nebude mat ten kto cely zivot zaraba minimalnu mzdu ale degese co nikdy nerobili tak oni tolko dostanu lebo im sa pocita priemer-slak aby to trafil aj s takou politikou-preco ten co nikdy nepracoval sa ma lepsie ako my co makame jak otroci fuj hamba takemu statnemu sistemu
13. 5. 2012   cica
Mate uplnu pravdu.
13. 5. 2012   dano
A ešte tam zabudli napisať e cca 100 eur daju na lieky
13. 5. 2012   TOMxEU
Presne tak, mama tiez cely zivot robila uz od 15 rokov a slovensky dochodok ma 102€, cesky ma ~150€ a to tam robila menej ako na Slovensku a taki, ktori cely zivot poberali podporu, maju vypocitany dochodok lepsi ako ona. Aka to je potom motivacia do prace, ked cloveka po celozivotnej drine caka chudobinec?
1/1