Názory čitateľov


Názory k článku:
Záujem o remeslá medzi študentmi dlhodobo alarmujúco klesá

13. 5. 2012   fan Rumpeľ - Brusno
Veď ináč sa to na Slovensku ani nemôže vyvíjať. Remeselníci sú v každej spoločnosti veľmi potrební, avšak u nás je rozšírený syndróm mudrlanstva keďže sa tu udomácnil názor,podľa mňa nesprávny, že remeselník je od prírody intelektuálne menejcenný. Aby aj jeho následné finančné ohodnotenie bolo podpriemerné. Aby bolo viac peňazí pre študovaných, ktorí aj tak v rôzných pracovných pozíciach hrajú známu komédiu, ktorou prikrývajú faktickú nečinnosť svojích nadriadených, ktorí sú premnožení, za čo sa im dostáva z ich strany akoby prísľub budúcej úspešnosti. Takto je to nastavené a ťažko je to možné narušiť. Čo na to psychológovia odchovaní verchuškou?
13. 5. 2012   1300hrmených
Keď človek, ktorý sa živý poctivou prácou je považovaný za niečo menej a iba ho zdierajú, či zamestnávateľ alebo vláda, tak nech sa nikto nečuduje, že sa mladý netlačia do remesla. Stačilo by keby zarobili na dôstojný život. A autor článku si vybral dobrú krajinu ako príklad. Tam si remeslo a ľudí ktorí ho robia vážia ináč. Viem o čom píšem, mal som možnosť tam určitý čas pobudnúť. Takže pokiaľ sa nezmení myslenie určitých ľudí a nezmení sa ani prerozdeľovanie zisku, tak mladý slovák na slovensku robiť nebude. Len hlupák.
12. 5. 2012   anonym
to ste teraZ ZISTILY DVADCAT ROKOV ZDIERATE REMESELNíKOV KTORý ZARáBAJú MINIMUM došiel čas aby pomocnica v kuchyni zarobila dve tisíc euro inač páni a dámi budete žrat zo špinavých tanierov varit sa bude v neumitých hrcoch a nakupovat nebude kde pretože sa nenájde predavačka ktorá nepôjde robit za menej ako dvetisíc euro zásobovat sa nebude vodiči ked nedostanú zaplatené tri tisíc euro obchody továrne budu prázdne na slovensku sú pracovné sily zdierané podnikatelmi češt vynimkam a už bolo dost manipuácii za všetko môžu poslanci a vlády oni spôsobily slovensko je tam kde je na konci chvosta eu sú vinný občania každý zodpovedá za vykonanú prácu a poslanci dvadcat rokov nás len klamú a podvádzajú dost bolo ideme ich súdit tak ako to má na mysly trestný zákon zneužily svojho postavenia atd.
1/1