Ceny PZP vo Wüstenrote zohľadňujú výkon motora a vek

Na výpočet povinného zmluvného poistenia motorových vozidiel vo Wüstenrot poisťovni slúžia dve kritériá, a to výkon motora a vek držiteľa motorového vozidla

Wüstenrot poisťovňa v rámci určovania budúcoročných cien povinného zmluvného poistenia (PZP) motorových vozidiel zohľadní výkon motora v kilowattoch a vek držiteľa motorového vozidla. „Vďaka jednoduchému a prehľadnému sadzobníku klienti už na prvý pohľad zistia, do ktorej kategórie ich vozidlo spadá,“ informovala spoločnosť. Novinkou vo firme je možnosť poistiť si príves za zvýhodnenú cenu, ak si držiteľ prívesu uzatvorí povinné zmluvné poistenie práve vo Wüstenrot poisťovni.

Sadzby ročného poistného sa pre klientov do 25 rokov (vrátane) pohybujú v závislosti od výkonu motora od 109 eur do 239 eur. Klienti od 26 rokov zaplatia vo Wüstenrot poisťovni v závislosti od výkonu motora od 89 eur do 199 eur. Rizikovou skupinou pre poisťovňu sú teda mladí vodiči.

Wüstenrot životná poisťovňa pôsobila na Slovensku od roku 1998. V roku 2003 sa zlúčila s Univerzálnou bankovou poisťovňou, ktorej kúpou zároveň vstúpila na trh neživotného poistenia. Nová Wüstenrot poisťovňa tak vznikla 1. januára 2004 a má univerzálnu licenciu. Wüstenrot je finančná skupina založená v Nemecku a Rakúsku. Na slovenskom trhu sa finančná skupina Wüstenrot etablovala v roku 1993 v oblasti stavebného sporenia. Majoritným akcionárom Wüstenrot poisťovne je Wüstenrot Versicherungs s podielom 66,13 %. Zvyšných 33,87 % vlastní Wüstenrot & Württembergische.

Súvisiace články

Aktuálne správy