Slovenská sporiteľňa za deň vypredala kryté dlhopisy za štvrť miliardy

Ide o prvú emisiu cenných papierov potom, čo banka ako vôbec prvá slovenská spoločnosť získala najvyššie možné hodnotenie dlhopisov od ratingovej agentúry Moody's na úrovni Aaa.

Ide o prvú emisiu cenných papierov potom, čo banka ako vôbec prvá slovenská spoločnosť získala najvyššie možné hodnotenie dlhopisov od ratingovej agentúry Moody’s na úrovni Aaa. Emisia vzbudila na finančných trhoch záujem, štvrťmiliardový balík sa vypredal v priebehu jedného dňa.
„Slovenská sporiteľňa úspešne vstúpila na európske kapitálové trhy s prvou emisiou krytých dlhopisov, do ktorej sa zapojili tak domáci ako aj zahraniční inštitucionálni investori. S celkovým dopytom a cenou sme mimoriadne spokojní a na medzinárodné kapitálové trhy sa určite vrátime aj v budúcnosti,“ uviedol Richard Košecký, riaditeľ odboru riadenia bilancie Slovenskej sporiteľne.
Investícia do 7-ročných trojáčkových krytých dlhopisov najväčšej slovenskej banky prinesie investorom kupón vo výške 0,625 % p. a. Celkový objem vydaných krytých dlhopisov Slovenskej sporiteľne tak presiahol 1,3 mld. eur. Hodnota ich krycieho súboru, ktorý tvorí približne 80 tisíc úverov zabezpečených nehnuteľnosťami výhradne v Slovenskej republike, predstavuje takmer 3,1 mld. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy