Výstava ABC stavebníctva – Záhrada má 25 rokov

Na jubilejný 25. ročník najväčšieho veľtrhu na východe Slovenska ABC stavebníctva – Záhrada príde do Prešova okolo 230 vystavovateľov z Rakúska, Maďarska, Poľska, Českej republiky a z celého Slovenska so svojou bohatou ponukou. Výstavné a predajné trhy sa budú konať v dňoch 29. – 31. marca v prešovskej mestskej hale – Tatran Handball Arene.
Organizátor Róbert Šalata z agentúry Bocatius pre TASR uviedol, že výstava bude rozdelená na sektory stavebníctvo a bývanie, záhradníctvo a doplnkový tovar. Tohtoročným hlavným heslom je Dobrá rada nad zlato! Návštevníci tu nájdu bezplatné odborné poradenstvo od nezávislých odborníkov.
„V stánku Slovenskej energetickej a informačnej agentúry sa dozvedia informácie o úsporách energie. Na výber je stále viac energetických riešení. Výstava ponúkne stavebníkom potrebné údaje o nových technológiách, môžu sa prísť poradiť o individuálnych požiadavkách s nezávislými špecialistami. V stánku Slovenskej inovačnej a energetickej agentúre budú k dispozícii názorné schémy zapojenia jednotlivých systémov, prostredníctvom ktorých budú mať návštevníci možnosť vidieť, ako fungujú slnečné kolektory, fotovoltické panely, tepelné čerpadlá a kotly na biomasu,“ uviedol Šalata.
V stavebnom sektore vystavovatelia predstavia aj novinky v sortimente murovacích materiálov, strešných krytín, dverí, okien, podláh, kotlov a vykurovacej techniky.
Záhradná časť ponúka už tradične široký výber sezónneho tovaru, kvetov, stromčekov, sadbových zemiakov, priesad. Absolútnou novinkou je zariadenie na ochranu stromov pred burinou alebo poškodením kosačkou. Nebude chýbať ani poradenstvo pre záhradkárov.
Už tradične sa na výstave predstavia slovenskí farmári s vlastnou produkciou. Prinesú rôzne druhy syrov, mäsových výrobkov, korenín, medu a včelích produktov. Prvýkrát sa tu predstaví malý súkromný pivovar.
Návštevníci si môžu vybrať aj zo zámorskej ponuky čajov zo Srí Lanky a orientálnych potravín z Indie.
Brány výstaviska budú otvorené denne od 10.00 do 18.00 h. Vstup je voľný.

Súvisiace články

Aktuálne správy