Rusko vyviezlo vlani zbrane a vojenskú techniku za vyše 15 miliárd USD

Hodnota vývozu ruského vojenského priemyslu dosiahla v roku 2016 viac ako 15 miliárd USD (13,91 miliardy eur). Rusko je v tomto exporte na druhom mieste na svete.
Podľa informácie 1. kanálu Ruskej televízie vo vysielaní a na jeho internetovej stránke to uviedol prezident Vladimir Putin na zasadnutí orgánu pre vojensko-technickú spoluprácu. Dodal, že s Ruskom uzavrelo dohody o dodávkach vojenskej techniky 52 krajín. V súčasnosti sa pripravujú nové kontrakty.
Hodnota exportných objednávok ruského vojenského priemyslu dosahuje 50 miliárd USD. „Máme v úmysle pokračovať vo zvyšovaní účasti Ruska na svetovom trhu so zbraňami a vojenskou technikou. Chceme riešiť vývoz do ďalších krajín a rozširovať sortiment exportnej výroby, zvyšovať jej kvalitu a kvalitu zbraní. Ich výnimočná spoľahlivosť a efektívnosť sa potvrdzuje v boji s teroristami v Sýrskej arabskej republike a s terorizmom na celom Blízkom východe. Nasadenie letectva a prostriedkov protivzdušnej obrany v reálnych bojových podmienkach dáva neoceniteľnú skúsenosť leteckým a inžiniersko-technickým pracovníkom, zámerom protivzdušnej obrany a taktiež vývojárom v oblasti ruskej výroby vojenského charakteru“, uviedol prezident Putin.

Súvisiace články

Aktuálne správy