Peniaze priamo cez Gmail, zatiaľ len v USA

, CIO Foto: YT/Chris Burns

Poslať peniaze priamo z e-mailovej aplikácie. V tablete, aj mobile. Google vám to umožní, pokiaľ žijete v Amerike.

Ide o novinku, ktorá umožňuje jednoduché umiestnenie platieb do prílohy k správam v elektronickej pošte gmail. K dispozícii je pre Android v obchode Play Store.

Hoci je táto funkcia dostupná pre webového klienta Gmailu už niekoľko rokov, pre androidové aplikácie je to niečo iné. Navyše nejde o funkciu obmedzenú na kontakty, ktoré majú adresy na Gmaili. Dokonca nie je ani potrebné, aby mal príjemca aplikáciu Google Wallet. "Príjemcovia sú schopní prijímať alebo požadovať peniaze priamo zo samotného e-mailu – bez toho aby museli inštalovať inú platobnú aplikáciu. Prijaté peniaze navyše môžu presmerovať priamo na svoj bankový účet. Či tak alebo onak, je to pre obe strany úplne zadarmo," vysvetľuje firma.

Pre využitie novej funkcie stačí dvakrát kliknúť na ikonku svorky, ako by ste prikladali súbor, a tu uvidíte dve nové možnosti – poslať peniaze a požiadať o peniaze. Dvakrát kliknite na tú, ktorú chcete, a môžete si zvoliť čiastku, zdroj platby, a napísať poznámku, ktorá sa následne priloží k telu vašej správy. Potom správu odošlete ako obvykle. Príjemca jednoducho klikne na odkaz "získať peniaze," čím financie prenesiete priamo na váš účet Google Wallet. Ak účet nemáte, musíte prejsť prihlasovacím procesom.

Funkcia je zatiaľ dostupná len v americkej verzii aplikácie Gmail pre Android, čo je asi spôsobené dočasnou podporou výhradne amerického dolára. Je pravdepodobné, hoci Google to zatiaľ nepotvrdil, že novinka sa prepracuje aj do medzinárodnej verzie aplikácie, len čo začne podporovať iné meny. O aplikácii pre iOS alebo inú mobilnú platformu však zatiaľ nikto nič nehovorí.
 

Súvisiace články

Aktuálne správy