ANS opätovne žiada dofinancovanie zdravotníctva

V prípade, že sa dodatočne nenavýšia zdroje zo strany štátu, zdravotné poisťovne pristúpia k úhradám platným k 31. decembru 2016 a budú žiadať vrátiť navýšené finančné prostriedky od zdravotníckych zariadení združených v ANS

Asociácia nemocníc Slovenska (ANS) opakovane žiada o dofinancovanie rezortu zdravotníctva, ktoré by stabilizovalo situáciu. Asociácia upozorňuje, že dohoda so zdravotnými poisťovňami na úprave platieb, ktoré umožňujú nemocniciam združeným v ANS pokryť zvýšené mzdové nároky od 1. januára tohto roka, je podmienačná.

„V prípade, že nedôjde k dodatočnému navýšeniu zdrojov zo strany štátu, zdravotné poisťovne pristúpia k úhradám platným k 31. decembru 2016 a budú žiadať vrátiť navýšené finančné prostriedky od zdravotníckych zariadení združených v ANS,“ uviedla asociácia.

Asociácia nemocníc Slovenska je dobrovoľným, zamestnávateľským, záujmovým, nepolitickým a nezávislým združením, ktoré zahŕňa 74 malých a stredných nemocníc a iných zdravotníckych zariadení. Zdravotnícke zariadenia patriace pod ANS zamestnávajú približne 24 900 zamestnancov.

Súvisiace články

Aktuálne správy