Skupina Fincentrum dosiahla vlani obrat takmer 60 mil. eur

Na Slovensku evidovala firma Fincentrum vlani obrat 18,4 mil. eur.

Skupina Fincentrum dosiahla v minulom roku na Slovensku a v Českej republike celkový obrat 59,6 mil. eur. Ako ďalej spoločnosť informovala v tlačovej správe, v medziročnom porovnaní je to nárast o 4 %. Na Slovensku evidovala firma Fincentrum vlani obrat 18,4 mil. eur, no pri medziročnom poklese o 1,7 %.

 

Mierny medziročný pokles obratu na Slovensku len o 1,7 % však prekonal očakávania spoločnosti. “V júli 2016 vyvrcholila nepriateľská činnosť skupiny manažérov na čele s vtedajším predsedom predstavenstva Milanom Repkom, ktorá viedla k odchodu približne 20 % sprostredkovateľov slovenského Fincentra. Fincentrum Slovensko sa podarilo nielen stabilizovať, ale aj veľmi rýchlo prinavrátiť k rastu,” povedal Petr Stuchlík, zakladateľ a predseda predstavenstiev spoločností Fincentrum.

Sprostredkovatelia Fincentra v minulom roku na Slovensku sprostredkovali vyše 10 tis. hypotekárnych úverov v celkovom objeme takmer 700 mil. eur. To predstavuje medziročný rast o 16 %. Druhým najčastejšie uzatváraným produktom sú dlhodobo poistné zmluvy, nasledované investíciami do podielových fondov a inými formami investícií a sporenia. Podiel životného poistenia však klesol.

Fincentrum vzniklo v apríli 2000 s cieľom vybudovať na českom internete finančný portál. Web kúpila v júli 2001 akciová spoločnosť Mafra. Po predaji internetového portálu pokračuje skupina Fincentrum v rozvoji finančno-sprostredkovateľských aktivít. Na Slovensku pôsobí od roku 2007.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy