Vychytené značky aj bežné autá: Na čom jazdia najbohatší muži sveta

, businessinsider Foto: TASR/AP

Miliardár si môže dovoliť akékoľvek auto, ktoré sa mu zapáči. Server businessinsider sa pozrel na niektorých z nich, na čom jazdia šéfovia najväčších technologických firiem sveta.

Gates – Porsche
Najbohatší muž planéty a zakladateľ firmy Microsoft Bill Gates má vraj celú zbierku áut značky Porsche. Pýchou jeho garáže je pritom Porsche 959, ktorý bol pri prvom uvedení na trh v 80. rokoch minulého storočia najrýchlejším sériovým vozidlom sveta.

Ballmer – Ford
Bývalý šéf Microsoftu Steve Ballmer jazdí vraj na hybridnej verzií vozidla Ford Fusion. Tento automobil strednej triedy je vraj vybavený hlasovým riadením, ktoré vyrába firma Microsoft.

Cook – BMW
Tim Cook, ktorý je od roku 2011 vo funkcii CEO spoločnosti Apple, si vraj predtým užíval vozidla Porsche Boxter, teraz však brázdi ulicami vozidlom BMW radu 5.

Musk – Tesla aj Jaguar
Zakladateľ firiem Tesla Motors a SpaceX, miliardár Elon Musk, si stojí plne za vozidlá svojej značky, však priznáva, že jazdieva aj vozidlom Jaguar typu E, séria 1 z roku 1967.

Zuckerberg – Acura
Zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg vlastní automobil Acura TSX, čo je značka, ktorá je k dispozícii len na amerických kontinentoch. Zároveň si vraj zaobstaral taliansky športový automobil značky Pagani Huayra, ktorého cena začína na 1,2 mil.eur.

Moskovitz – Volkswagen
Spoluzakladateľ Facebooku, Dustin Moskovitz, je vo výbere vozidla trochu skromnejší, jazdí vraj vozidlom Volkswagen Golf, ktorý sa dá zaobstarať od 17 650 eur. Automobil však rovnako väčšinou necháva stáť v garáži a namiesto toho nasadá na bicykel.

Bezos – Honda
Popoluška medzi autami miliardárov. Šéf Amazonu Jeff Bezos vlastní vozidlo Honda Accord z roku 1996, ktorý dnes kúpite za zhruba 3700 eur.

Spiegel – Ferrari
Zakladateľ populárnej aplikácie snapchat, Evan Spiegel, ktorý len nedávno so svojou firmou zamieril na burzu, vlastní vo svojich 25 rokoch už celý rad luxusných vozidiel. Ferrari si vraj kúpil už pred troma rokmi, kedy jeho aplikácia pre zdieľanie fotografií vygenerovala hromadu peňazí.

Brina a Page – Tesla
Dvaja spoluzakladatelia firmy Google, Sergey Brin aj Larry Page, sa nadchli pre vozidlá značky Tesla. Nielenže ich majú vo svojej garáži, obaja už predtým do tejto automobilky investovali. Brin bol vraj štvrtú osobou, pre ktorú Tesla vyrobila svoj najnovší SUV Model X.

Parker – Audi, Tesla
Spoluzakladateľ amerického hudobného portálu Napster a bývalý poradca spoločnosti Facebook, Sean Parker, brázdi ulice San Francisca za volantom  Audi S5, okrem toho ho môžete vidieť aj trochu nápadnejšom aute Tesla Model S v hodnote 92 300 eur.

Ellison – Lexus
Šéf americkej softvérovej spoločnosti Oracle, Larry Ellison, vlastní okrem iného superšportový automobil Lexus LFA, ktorého cena začína na 346 400 eur.

Dell – Hummer, Porsche
Michael Dell, zakladateľ rovnomennej počítačovej firmy, jazdí okrem iného autom Hummer H2 alebo sa preháňa športiakom Porsche Carrera GT.

Súvisiace články

Aktuálne správy