Franke Slovakia požaduje investičnú pomoc 3,9 mil. eur, vytvorí 240 miest

Spoločnosť Franke Slovakia, s. r. o., požaduje investičnú pomoc vo forme daňovej úľavy vo výške 3,9 milióna eur na vybudovanie nového závodu v Strečne v okrese Žilina. Vyplýva to z návrhu Ministerstva hospodárstva (MH) SR, ktorý dnes prerokoval a schválil vládny kabinet.
Cieľom investičného zámeru je podľa MH SR vybudovanie nového priemyselného podniku zameraného na výrobu farebných (fragranitových a tektonitových) kuchynských drezov v nadväznosti na existujúcu výrobu v Žiline realizovanú v prenajatej budove.
„Súčasťou nových výrobných priestorov bude kompetenčné centrum, ktoré bude slúžiť na testovanie a vývoj materiálov, respektíve dizajn drezov,“ doplnilo ministerstvo hospodárstva.
„Realizácia investičného zámeru s oprávnenými investičnými nákladmi v nominálnej výške 26,96 milióna eur je rozložená na obdobie rokov 2017 až 2018. V priamej súvislosti s investičným zámerom žiadateľ do konca roku 2018 vytvorí 240 nových pracovných miest,“ spresnil rezort hospodárstva.
Franke Slovakia, s. r. o., Žilina vznikla v roku 1999. Predmetom jej činnosti je najmä výskum a vývoj v oblasti chémie, ako aj výroba, spracovanie a montáž produktov z plastov. Jej jediným spoločníkom je švajčiarska spoločnosť Franke Küchentechnik AG. Franke Slovakia eviduje základné imanie vo výške 1,77 milióna eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy