Prevádzky VW SK navštívil vlani rekordný počet návštevníkov

Výrobné závody spoločnosti Volkswagen Slovakia (VW SK) navštívilo v roku 2016 rekordných 50.000 návštevníkov z celého sveta. Pri príležitosti 25. výročia firmy zavítalo do bratislavského závodu v jediný deň približne 30.000 hostí, ďalších takmer 20.000 ľudí absolvovalo návštevu VW SK počas roka.
Výrobné haly bratislavského a martinského závodu VW SK sa stávajú pre širokú a odbornú verejnosť čoraz atraktívnejšie. Počet návštevníkov mimo dňa otvorených dverí k 25. výročiu medziročne vzrástol o 11 %. Ide o najvyšší počet návštevníkov v histórii spoločnosti. Najsilnejším mesiacom bol máj, počas ktorého sa zúčastnilo prehliadok a skúšobných jázd spolu viac ako 4000 ľudí. Záujem o návštevnosť vzrástol aj vďaka predsedníctvu Slovenskej republiky v Rade Európskej únie. Návštevy prišli nielen z európskych štátov, ale aj zo vzdialených krajín ako Južná Afrika, USA, Kanada, Austrália, Čína či Japonsko.
Návštevníci majú možnosť v rámci prehliadok nazrieť do výrobného procesu VW SK, ktorý v Bratislave vyrába vozidlá piatich značiek pod jednou strechou. Závod disponuje aj unikátnymi technológiami, pričom viaceré z nich boli v Bratislave nasadené po prvý raz v rámci koncernu. Medzi najväčšie lákadlá pre návštevníkov patrí unikátna lanovka, najsilnejší lis v koncerne, množstvo robotov a automatizačná technika vrátane transportných vozíkov bez vodiča. V rámci návštevníckych služieb je v ponuke aj možnosť vyskúšať si jazdu čisto elektrickým automobilom.

Súvisiace články

Aktuálne správy