Trasu cesty Dunajská Streda – Veľký Meder – Medveďov – Komárno posúdi štúdia realizovateľnosti

Slovenská správa ciest vyhlásila verejnú súťaž na vypracovanie štúdie realizovateľnosti pre technicky, ekonomicky a environmentálne najvhodnejšie riešenie trasy cesty prvej triedy I/63 a I/13 Dunajská Streda - Veľký Meder - Medveďov - Komárno.

Slovenská správa ciest (SSC) vyhlásila verejnú súťaž na vypracovanie štúdie realizovateľnosti pre technicky, ekonomicky a environmentálne najvhodnejšie riešenie trasy cesty prvej triedy I/63 a I/13 Dunajská Streda – Veľký Meder – Medveďov – Komárno. Štúdia zároveň vyhodnotí už navrhnuté trasy, prípadne doplní a zhodnotí varianty. Predpokladaná cena za prípravu štúdie realizovateľnosti je 345,3 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty (414,4 tis. eur vrátane dane), lehota na dodanie je osem mesiacov.

Uchádzači môžu predkladať ponuky do 27. marca, ich otváranie je plánované o deň neskôr a viazanosť ponúk je do 30. novembra tohto roka. Jednou z podmienok účasti v tendri je predloženie zoznamu poskytnutých služieb rovnakého alebo podobného charakteru pre stavby cestných komunikácií s riešenou dĺžkou úseku minimálne 50 kilometrov v prípade štúdie realizovateľnosti a s hodnotou jednotlivo nad dvestotisíc eur bez dane. Referencie majú byť v kombinácii dve štúdie realizovateľnosti, resp. jedna štúdia realizovateľnosti spolu s jednou dokumentáciou pre územné rozhodnutie alebo dokumentáciou stavebného zámeru.

Slovenská správa ciest je samostatná rozpočtová organizácia zriadená ministerstvom dopravy k 1. januáru 1996. Spravuje cesty prvej triedy a vykonáva pre ne investičnú činnosť. Generálne riaditeľstvo SSC je v Bratislave, štyri regionálne organizačné zložky majú zastúpenie v Bratislave, Žiline, Banskej Bystrici a Košiciach. Investičná výstavba a správa ciest (IVSC) Bratislava má na starosti cesty prvej triedy v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji, IVSC Žilina v Žilinskom a Trenčianskom kraji, IVSC Banská Bystrica v Banskobystrickom kraji a IVSC Košice v Košickom a Prešovskom kraji. 

Súvisiace články

Aktuálne správy