Lesopark Búroš je v kúpeľoch novým miestom vhodným na relax a oddych

Nielen kúpele a ich liečivá voda sú v Dudinciach tým, čo dnes do mesta láka návštevníkov. Tamojšia samospráva, Kúpele Dudince, a.s., a miestna Oblastná organizácia cestovného ruchu zrevitalizovali za uplynulý rok lesopark Búroš, nachádzajúci sa v susedstve kúpeľov, ktorý začal slúžiť na oddych a trávenie voľného času obyvateľom mestečka, ale aj klientom kúpeľov či ľudom z blízkeho okolia.
Prvú etapu revitalizácie lesoparku zrealizovali ešte v decembri 2015. Obyvatelia i návštevníci mesta tak mali po prvej etape k dispozícii napríklad nový minerálny prameň vody „slatinského typu“, ktorý navŕtali v blízkosti pôvodného, ktorý roky chátral a nebol vhodný na pitie.
„Doteraz sme v lesoparku obnovili asi 1000 metrov chodníkov, z asi 5,5 hektára plochy lesoparku sme vyčistili tri štvrtiny, vybudovali sme fitpark a postavili altánok s niekoľkými lavičkami,“ povedal TASR primátor Dudiniec Dušan Strieborný. Obnovený bol tiež prístup k travertínovým kopám Očný prameň, Šípová Ruženka a Tatársky prameň.
Podľa primátora v lesoparku a jeho okolí by mali v najbližších rokoch pribudnúť ďalšie nové atrakcie. „Napríklad miestny lovecký spolok Bába tam chce vybudovať bažantnicu a tiež malý zoopark,“ pripomenul.
Mesto spolu s Kúpeľmi Dudince a Banskobystrickým samosprávnym krajom doteraz vynaložili na obnovu lesoparku Búroš približne 12.000 eur.TASR ponúka k správe zvukový záznam a foto.

Súvisiace články

Aktuálne správy