TMR preinvestuje v poľskom lyžiarskom stredisku viac ako 60 miliónov eur

Spoločnosť Tatry mountain resorts plánuje do začiatku zimnej sezóny 2019/2020 v stredisku Szczyrkowski Ośrodek Narciarski zmodernizovať lyžiarsku infraštruktúru a priniesť dvesto nových pracovných miest.

Spoločnosť Tatry mountain resorts, a. s. (TMR) preinvestuje v horskom stredisku Szczyrkowski Ośrodek Narciarski (SON) v dvoch etapách viac ako 60 miliónov eur. Do začiatku zimnej sezóny 2019/2020 plánuje zmodernizovať lyžiarsku infraštruktúru a do poľského strediska priniesť dvesto nových pracovných miest.

S prvou investičnou fázou má TMR podľa zverejnených informácií začať na jar tohto roka. V prvej etape do zimnej sezóny 2017/2018 plánuje preinvestovať 30 miliónov eur. Stredisko dostane desať miestnu kabínkovú lanovku v lokalite Parking u Kowalskiego, dve nové šesť sedačkové lanovky v lokalite Solisko. Okrem toho chce spoločnosť modrou zjazdovkou zabezpečiť prepojenie dvoch lyžiarskych areálov. Projekt počíta aj s vybudovaním umelého zasnežovania a retenčnej nádrže na vodu. V druhej etape investícií v rovnakom objeme 30 miliónov eur by mali pribudnúť dve šesť sedačkové lanovky a jedna osem miestna lanovka.

Projekt počíta aj s vybudovaním 1 500 parkovacích miest. TMR odhaduje, že v najbližších rokoch sa iba v samotnom lyžiarskom stredisku SON vytvorí približne dvesto nových pracovných miest a v rámci subdodávateľov spoločnosti ďalších päťsto pracovných miest. Od plánovaných investícií do infraštruktúry a modernizácie SON spoločnosť očakáva, že počas prvej etapy projektu vzrastie počet návštevníkov na viac ako 500 tisíc ročne.

Spoločnosť Tatry mountain resorts pôsobí v oblasti cestovného ruchu v strednej a východnej Európe, pričom vlastní a prevádzkuje horské strediská a hotely. Do konca roka 2015 preinvestovala do rozvoja a modernizácie stredísk takmer 206 mil. eur. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy