Banka Lloyds je blízko k výberu Berlína ako svojej európskej základne po brexite

Britská banka Lloyds Banking Group je blízko k výberu Berlína ako svojej budúcej európskej základne. Tá by jej mala zabezpečiť prístup k trhu Európskej únie potom, ako Británia blok opustí.
Ako uviedli nemenované zdroje pre agentúru Reuters, najväčšia hypotekárna banka v Británii by v prípade zrealizovania týchto plánov bola prvou veľkou bankou, ktorá by si za svoju pobrexitovú európsku základňu zvolila Berlín. Mnohé ďalšie európske banky uvažujú skôr o Frankfurte nad Mohanom, ktorý je finančným centrom Nemecka a sídli v ňom aj Európska centrálna banka.
Uvažovala nad tým aj banka Lloyds. Spolu s Frankfurtom zároveň zvažovala aj holandský Amsterdam. V Berlíne však už má svoju pobočku, ktorá potrebuje len zmenu statusu.
Očakáva sa, že podrobnejšie plány o adaptovaní sa na situáciu po brexite zverejnia banky v najbližších mesiacoch. Britská premiérka Theresa Mayová totiž v januári potvrdila, že Veľká Británia pôjde cestou takzvaného tvrdého brexitu, čo znamená, že odchodom z EÚ opustí aj jej jednotný trh.

Súvisiace články

Aktuálne správy